אוורירי, תפוח, מתוק ומושחת. הספרדים ידעו מה הם עושים

מתוק וטבעוני: צ'ורוס ברוטב שוקולד

יוני 27, 2014 מאת:

שף אבי ביטון מגיש גרסה טבעונית וקלה להכנה של הסופגניות הספרדיות הנימוחות, עם רוטב שוקולד מהיר

חומרים ל-20 יחידות

לבצק:
300 גרם קמח
3 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
450 מ"ל מים רותחים
4 כפות שמן קנולה

לציפוי:
1 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון

שמן לטיגון עמוק

לרוטב:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל חלב סויה (רצוי לא ממותק)

+ מכינים את הבצק: מניחים בקערת המערבל את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח ומערבלים בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את המים הרותחים והשמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק.
+ מטגנים את הצ'ורוס: מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים ישירות לתוך השמן מקטעים באורך כ-5 ס"מ. אפשר להשתמש במספרי מטבח או סכין חדה כדי לגזור את הבצק אחרי כל מקטע. מטגנים את הצ'ורוס כ-4 דקות להזהבה ומוציאים לנייר סופג. ממשיכים כך עם יתרת הבצק.
+ מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי ומגלגלים בהם את הצ'ורוס המטוגנים. מעבירים לצלחת.
+ מכינים רוטב: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה חסינת חום. מרתיחים את חלב הסויה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. מניחים ל 1-2 דקות ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.
+ יוצקים מרוטב השוקולד על הצ'ורוס המוכנים ומגישים.

סדנת בישול טבעונית

אוורירי, תפוח, מתוק ומושחת. הספרדים ידעו מה הם עושים

אוורירי, תפוח, מתוק ומושחת. הספרדים ידעו מה הם עושים

 

Print Friendly

14 תגובות לפוסט

  1. מאת עידן:

    נראה נהדר!
    אבל- מה גורם לצ'ורוס האלה להיות תפוחים ואווריריים? אין בהם אבקת אפייה או שמרים (וכמובן שאין ביצים 🙂 )

  2. ב"ה

    אהבתי מאוד את הקינוחים הטבעונים, עצם זה שאפשר להכין

    דברים מתוקים זה מעודד יותר להיות טבעוני, תודה על המתכון 😀

  3. מאת ShlomitAmir:

    נראה טעים מאד.
    אנסה ואדווח בהזדמנות

  4. מאת עומרי:

    יש דרך להכין את זה ללא מיקסר ?

  5. מאת נועה:

    אפשר להכין עם קמח מלא את הבצק? וסוכר חום במקום לבן? תודה:)

    • מאת אורי:

      היי נועה, לתחושתי לא תתקבל אותה התוצאה. הייתי מנסה אם כבר להחליף מקסימום חצי מהקמח בקמח מלא. עם הסוכר (חום בהיר) לא תהיה בעיה.

  6. מאת אורלי:

    נראה טעים אנבה בבית לא ידעתי שאפשר להסתדר בלי ביצים

    • מאת אורי:

      היי אורלי, גם אותי זה הפתיע! אפשר להכין כמעט הכל בלי ביצים, פשוט צריך להתרגל וללמוד קצת איך עושים את זה 🙂 בהצלחה!

  7. מאת מיכל:

    הי,

    סליחה על הבורות.. מה זה וו גיטרה למיקסר? יש לי מקציף ויש לי ספירלה שאמורה להיות מערבלת… משהו מזה מתאים?

    חוצמזה – האם אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב אורז?

    תודה

  8. מאת ניצן:

    היי האם התוצאה תהיה דומה, אם אאפה המקום לטגן?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט