ככה זה כשלא מנסים להכין אוכל טבעוני. הלזניה המופתית של מרים

לזניה חצילים ותרד של דודה מרים

מרץ 17, 2013 מאת:

סוד העסיסיות – את המאפה מרכיבים יום או יומיים תמימים לפני האפייה (כן!) ושומרים במקרר. הזמן שחולף מאפשר לדפי הלזניה לספוג לאט את מיצי הרוטב והירקות, ולטעמים להתחבר ולהתאחד.

חומרים לתבנית מלבנית בינונית

1 חבילה דפי לזניה
3 חצילים
צרור תרד טורקי (או חצי חבילה תרד רגיל), העלים בלבד, קצוצים
2 שיני שום קצוצות
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
חופן פטרוזיליה קצוצה

לרוטב עגבניות:
10 עגבניות בשלות
3 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

מתחילים בהכנה יומיים לפני ההגשה. ודודה מרים מעדכנת שאפשר גם יום אחד.

מכינים רסק עגבניות ביתי: חורצים את קליפת העגבניות בסכין וחולטים אותן במים רותחים למשך כמה שניות. מקלפים, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לסיר. מוסיפים שום, שמן זית, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה 20-15 דקות, עד שהעגבניות מתרככות והנוזלים מצטמצמים. טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק.
מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות דקות יחסית וממליחים במלח גס. מניחים בצד להגרת נוזלים למשך כ-15 דקות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מנגבים את פרוסות החצילים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משמנים בשמן זית, ממליחים (מעט!) ומפזרים פלפל שחור. מכניסים לתנור למשך כ-30 דקות, עד שהחצילים רכים לחלוטין (בודקים בנעיצת מזלג).
מאדים את התרד: ניתן לאדות בסיר אידוי מעל מים רותחים, לחלוט ל 1-2 דקות במים רותחים (חשוב לסחוט את התרד היטב אחרי החליטה) או לרכך במחבת עם מעט שמן זית. אחרי האידוי מערבבים עם השום הקצוץ וממליחים.
מרכיבים את הלזניה (הסדר לא קריטי, אבל זה העיקרון): מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות על תחתית תבנית חסינת חום. מניחים שכבה של דפי לזניה (לא מבושלים) ועליהם שכבת חצילים ושכבת רוטב. שוב מניחים שכבה של דפי לזניה, רוטב עגבניות, תרד מאודה ושכבה נוספת של דפים. מעליהם מורחים שוב רוטב עגבניות ומניחים שכבת חצילים ושכבת דפי לזניה. מסיימים בשכבת רוטב עגבניות ומפזרים מלמעלה פטרוזיליה קצוצה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך יומיים.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הלזניה במשך כ-40 דקות, עד שהמאפה מוכן וזהוב.

ככה זה כשלא מנסים להכין אוכל טבעוני. הלזניה המופתית של מרים

ככה זה כשלא מנסים להכין אוכל טבעוני. הלזניה המופתית של מרים

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. מאת Tamar:

    יצא מעולה וכולם התלהבו. לפעם אלרת-במה ניתן להחליף את החצילים לילדים הקטנים שלא אוהבם? תודה

    • מאת אורי:

      החצילים הם מרכיבים די מרכזי.. אני מניחה שאפשר להחליף אותם בירקות אחרים – קישואים, כרובית.. או פשוט להגדיל כמויות של התרד והעגבניות.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט