"רוטב דגים" צמחי

פברואר 29, 2012 מאת:

אורן לוקסנבורג

רוטב דגים ("נאם פלא" בתאית או "פיש סוס" באנגלית של מטבחים) הוא אבן יסוד במטבח התאי ומשמש בו ממש כמו מלח אצלנו. הוא מרוכז מאד ובעל ניחוח עז (ולאו דווקא נעים) כשהוא בבקבוק. הרוטב הטבעוני לא מספק בדיוק את אותה ארומה, אבל גם כאן המטרה היא להגיע לרוטב מרוכז ו"עצבני" בטעמיו, ככה תדעו שהוא מוכן. המתכון הזה מבוסס על מתכון שאורן מצא "באתר סיני עתיק" והוא יחליף את רוטב הדגים בכל מתכון שתכינו. הידד!

מרכיבים לכ-2 כוסות רוטב

1/2 1 כוסות אצות וואקמה קצוצות
6 כוסות מים
6 שיני שום על קליפתן
1 כף גרגרי פלפל שחור
1 כוס רוטב סויה (רצוי סויה מפטריות או סויה מיושנת אבל לא חייבים)
1 כף משחת מיסו

+ מניחים בסיר בינוני את האצות, המים, שיני השום וגרגירי הפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה מאוד.
+ מסננים את הרוטב, מחזירים לסיר ומוסיפים לו את רוטב הסויה. מבשלים עוד כ-30 דקות מעל להבה נמוכה עד שהתערובת מצטמצמת לחצי וכשטועמים אותה היא מאוד מלוחה. מוסיפים את המיסו ומערבבים. מניחים להצטנן ומאחסנים במקרר.

Print Friendly, PDF & Email

5 תגובות לפוסט

  1. נעמה הגיב:

    כמה זמן זה מחזיק במקרר? אפשר אולי להקפיא במנות ולהפשיר?
    האם זה משנה אם משחת המיסו כהה או בהירה?

    • אורי הגיב:

      היי נעמה, הרוטב מחזיק חודש במקרר, לא הייתי מקפיאה אותו. לגבי המיסו – אני מניחה שהכהה תיתן תוצאה טובה יותר. בהצלחה!

  2. נעמה הגיב:

    תודה!

  3. גלית הגיב:

    האם צריך תחילה להשרות את אצות הוואקמה ולקצוץ אותן ולהכניס לסיר לאחר ההשרייה?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games