מעורב סויה של ביטון, עוד מעט בתפריט הקבוע!

מעורב טבעוני אדורה סטייל

מרץ 31, 2014 מאת:

תנו לשף טוב נתחי סויה יבשים והוא יעשה מהם מטעמים. מתכון למנה שתככב בקרוב בתפריט של מסעדת "אדורה"

נכון, חשבתי שהתגברתי על החשש משבבי סויה ואפילו הצלחתי להכין מהם כמה מנות לא רעות בכלל. אבל אז הגיע שף אבי ביטון ועקף אותי בסיבוב עם מנה נפלאה של "מעורב ירושלמי" בגרסה טבעונית, שטעמתי לקראת הארוחה המשותפת הקרובה שלנו, שתתקיים ביום ראשון 6.4. ולא סתם ארוחה, אלא כזאת שמסמלת את הכניסה הראשונה של מנות טבעוניות קבועות לתפריט המסעדה, החל מחודש אפריל. כמובן שמיהרתי לחלץ ממנו מתכון.

מסעדות טבעוניות וידידותיות לטבעונים

להזמנת מקומות למשתה הטבעוני באדורה צלצלו 03-6050896

"מעורב ירושלמי" טבעוני/אבי ביטון
מה שעושה את המרקם של נתחי הסויה למוצלח כל כך הוא הצריבה שלהם במחבת אחרי ההשרייה – בניגוד לבישול שהופך אותם לעיתים לספוגיים מדי ופחות נעימים ללעיסה. ביטון מגיש את המנה על טורטיה קלויה, אפשר כמובן לאכול אותה בפיתה.

1 כוס (150 גרם) נתחי סויה ("בונזו")
1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
1 בצל לבן בינוני, פרוס דק
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית

תיבול:
1 כפית חוואייג'
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
צרור פטרוזיליה טריה, קצוצה

לבישול הסויה:
1 ליטר מים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה כמון

להגשה: עגבניות טריות מגורדות, טחינה, פיתות.

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ עוטפים את פרחי הכרובית בשמן זית וצולים בתנור החם כ-20 דקות, עד להשחמה ולריכוך.
+ יוצקים לסיר ליטר מים, מלח סוכר וכמון ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים לסיר את נתחי הסויה. משרים במשך כחצי שעה, לספיגת הנוזלים. סוחטים מעט.
+ מחממים שמן זית במחבת כבדה ומטגנים את כל חומרי ה"מעורב" עם נתחי הסויה הסחוטים מעל להבה גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שהמרכיבים משחימים היטב. מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
+ מגישים בפיתה או על פיתה חצויה עם טחינה ועגבניות מגורדות.

סדנאות בישול טבעוניות

 

מעורב סויה של ביטון, עוד מעט בתפריט הקבוע!

מעורב סויה של ביטון, עוד מעט בתפריט הקבוע!

Print Friendly

3 תגובות לפוסט

  1. מאת שירה:

    זה יצא מעולה…. הכנתי עם פתיתי סויה כי זה מה שהיה וגם יצא מדהים… תודה

  2. מאת נועם:

    מתוך התפריט ה"רגיל" של אדורה:
    – שקדי עגל צרובים על הפלנצה
    – פטה כבדים עשוי כבדי עוף, אווז, חמאה ומעט קוניאק
    – סיגרים מרוקאים ממולאים בבשר עגל , טחול וכבדי עוף
    – בצלים סגולים ממולאים באורז עגול ובשר עגל, מבושלים בציר בקר

    יש לי משהו שמאד מסקרן אותי. לא מפריע לך כטבעונית להמליץ כל הזמן על "אדורה", מסעדה שמגישה בין היתר גם עגל וכבד אווז?

    • מאת אורי:

      נועם, לפי מה שהבנתי מהשף אין כבר כבד אווז בתפריט הקבוע.
      לגבי בשר עגל – כן, זה כואב לי. אגב, כל המסעדות שמגישות בשר מגישות עגל, גם כשזה לא כתוב בתפריט.
      אני ממש אשמח אם אף מסעדה לא תגיש בשר של אף חיה – טלה, עגל, פרה, תרנגולת..
      אבל היום הזה עוד קצת רחוק. אני חושבת שהכנסת מנות טבעוניות לכל מסעדה, גם כזאת שמגישה בשר, זה דבר שמסייע לטבעונות, מנגיש אותה ומצמצם את צריכת הבשר.
      לגבי אדורה ספציפית, השף העיד בפניי שצריכת הבשר של המסעדה שלו ירדה משמעותית לאור הצלחת מכירת המנות הטבעוניות. זה אומר – יותר מודעות ופחות בעלי חיים מתים.
      לכן אני ממליצה בשמחה על מנות טבעוניות במקומות כאלה – לאכול רק במסעדות טבעוניות לא יקרב את הטבעונות לקהל הרחב ולא יקל על אנשים להיחשף ולהצטרף אליה.
      אני מקווה שבהמשך הדרך יתווספו מנות טבעוניות ליותר מסעדות, וההימנעות מצריכת בעלי חיים ותוצריהם תהפוך לנחלת העבר בימינו אמן.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט