טבעוני בגן עדן

20 תגובות לפוסט

  1. אלף הגיב:

    שאלות אחסון והגשה: האם צריך לאכול מיד אחרי ההכנה? האם ניתן להכין מראש? כמה זמן מראש? האם זמן נשמר במקרר? מגישים בטמפ' החדר או קר?

    תודה!

    • גיא הגיב:

      צריך לאכול מיד. או מקסימום תוך חצי שעה. ממש כמו סלט ירקות.

      • גיא הגיב:

        במחשבה שנייה, צריך לדאוג שזה לא יתייבש. אם מאחסנים בקופסא אטומה (נניח לוקחים לעבודה או לפיקניק), זה יכול להשמר כמה שעות בכיף. אבל עלה האגרול המטוגן (במידה והכנתם), לא יהיה יותר קראנצ'י.

        • אלף הגיב:

          תודה! התכוונתי לשלוח לטף לביה"ס בקופסא סגורה היטב (זה אומר שהם יאכלו כ-4 שעות אחרי ההכנה).

          • גיא הגיב:

            זה אפשרי. חשוב לשים רוטב בצד. אפילו מיץ לימון עם מלח/סויה – אם הילדים לא אוהבים טעמים חזקים. אחרת, זה כמעט כמו סלט בלי רוטב.

  2. ורד מאירי הגיב:

    גיא, נדהמתי לשמוע שאתה טבעוני רק 4 חודשים. לפי המתכונים והידע שאתה חולק בקבוצה "בישול טבעוני" חשבתי שאתה הוותיק מכולנו!
    תודה על כל הידע שאתה חולק איתנו בצורה כ"כ בהירה ועל הצילומים הנהדרים – אני לומדת המון.

  3. ק הגיב:

    הרולים נראים פשוט נפלא – כל כך צבעוני ואסתטי!
    לגמרי עושה חשק לנסות.

  4. שיר בים הגיב:

    כמה שאלות…מקווה שאקבל תשובות…
    1. כיצד אופים את רצועות הטופו (משום מה, לא תמיד מצליח לי, זה חומר גלם חדש, שאני עדיין לא שולטת בעבודה איתו), אשמח לטיפים והסברים.
    2. האם את הפטריות פורטבלו צריך לצרוב קודם? או להשאיר אותן טריות?

    חשוב לי להצליח עם המנה, אני מתכננת לארח את ערב ראש השנה – אירוח טבעוני לאנשים שרוצים (וצריכים מסיבות בריאותיות), אבל צריכים הוכחה שאפשר לאכול טוב, עשיר וטעים מבלי לערב מוצרים מהחי.

    תודה!

    • גיא הגיב:

      היי שיר

      1. לגבי טופו – ממליץ לך ללמוד מהפוסט הבא:
      http://sarah.vegan.org.il/perfect-baked-tofu/

      2. לגבי הפטריות. אני אופה אותן שלמות בחוםשל 200 מעלות כ 1-20 דקות עם מעט שמן זית ומלח (המהדרין יקלפו את הקליפה ויורידו את החלק השחור שבתחתיתה בעזרת כפית). אחרי שהן מצטטננות, אני פורס לרצועות.

      שיהיה בהצלחה ושנה טובה!

      גיא

  5. אפי הגיב:

    שאלה קצת מוזרה, השרתי את דפי האורז מספר שניות עד שהתרככו, אבל לא יותר מידי כמובן. בהחלט היה נוח לעבוד איתם.
    העניין הוא בזמן האכילה.. קשה לקרוע את העלים (עם השיניים וגם עם סכין ומזלג). מה שגרם לכל המילוי לצאת ולעניין להתבלגן.. צריך להשרות ליותר זמן??

    שאלה נוספת לגבי ההגשה, מה כדאי לעשות כדי שה"ממולאים" לא ידבקו אחד לדופן השני?

    תודה

    • אורי הגיב:

      היי אפי, לא להשרות יותר זמן – זה רק יגרום לדפים להפוך לסמרטוטיים ולהיקרע. שף שהתייעצתי איתו בעניין טוען שהשיטה ה"נכונה" היא לטבול את הדפים במים רותחים ממש ולהעביר למגבת יבשה כדי להיפטר מהנוזלים שממשיכים לרכך אותם. כנראה שהדביקות גם משתנה מסוג לסוג, שווה לנסות. לגבי ההידבקות זה לזה – אני מציעה להבריש במעט שמן זית. אולי לגיא יש רעיונות נוספים.

    • גיא הגיב:

      היי אפי,

      ראשית, פרש רולם לא אוכלים עם סכין ומזלג, בדיוק כפי שלא אוכלים פיתה עם פלאפל עם סכין ומזלג (זה אפשרי, אך לא זאת הייתה כוונת המשורר :).

      השריית הדפים צריכה להיות מינימלית. כפי שכתבתי (והקמתי עלי תרעומת קטנה מכיוון של איכות הסביבה), אני פותח את הברז ומרטיב את הנייר משני צדדים ואז מניח אותו על קרש חיתוך. הנייר עוד משמיע רעש של נייר ולא מתרכך לגמרי. הוא מתרכך לרמה הנכונה בזמן ששמים את המילוי ולפני הגלגול. ככה גם אם הרולים נדבקים אחד לשני, הם נפרדים בקלות מבלי להיקרע.

      כשהדפים רטובים מידי / ספוגים מידי – הם נדבקים אחד לשני ונקרעים. נסה להרטיב אותם כנה שפחות.

      עוד דבר, אם תגלגל עם שני דפים – כפי שהמלצתי כאן, זה גם יעזור לזה שהרולים פחות יקרעו ופחות ידבקו (וגם לזה שתוכל להעמיס בתוכם לפחות פי שתיים מילוי 🙂

      בהצלחה,

      גיא

  6. ענת הגיב:

    הי ותודה על הפוסט. אני בירקן קונה מצרכים להכין את הרולים היום בבית!
    שאלתי היא מהם עלי אגרול (מגולגלים ומטוגנים)?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי ענת, הכוונה לדפי אגרול שקונים בסופר (מוצר אסייתי מוכן של דפי בצק), שצריך לגלגל אותם ולטגן (שמן עמוק וזה..). מאד מוסיף לפריכות אבל לא חייבים

  7. אסתר הגיב:

    אהלן, הכנתי דפי אורז, יצא לי מאוד נחמד, רק שאצלי הבעיה היא שהדפים דווקא לא נדבקו מספיק אחד לשני. הם כל הזמן נפתחו (בצדדים כשמגלגלים, וכשמחזיקים ביד ואוכלים אז למטה ולמעלה) ניסיתי אפילו למלות פחות בצדדים כדי שיהיה יותר קל לסגור, אך עדיין הם לא נדבקו ולכן נפתחו.. היינו צריכים לאכול אותם בעודנו מחזיקים גם מלמטה כדי שלא ייפתחו שוב.
    רעיונות?

    • אורי הגיב:

      מוזר מאד, הבעיה איתם בדרך כלל שהם נדבקים.. יכול להיות שלא השריתם אותם מספיק? האם הם היו רכים ונוחים לגלגול? זה אמור פשוט להיתפס, אין שום צורך להתאמץ כדי שהם ייסגרו.

    • גיא הגיב:

      היי אסתר,

      זה בהחלט מוזר,
      נסי להרטיב במים קצת יותר חמים. זה אמור לרכך אותם יותר.
      כפי שאורי אמרה, רוב הטענות של המגלגלים זה שהם נדבקים יותר מידי.
      את יכולה לעשות נסיון עם נייר אורז בלי מילוי ולהרטיב אותו עד שהוא נדבק לעצמו (וכמעט בלתי אפשרי להפריד אותו). ככה תגיעי לתחושה של רמת ההשריה/הרטבה הרצויה

      בהצלחה

      גיא

  8. Johna980 הגיב:

    Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content! debgbkddddad

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |