מתוק לשבת: חיתוכיות ריבה טבעוניות נפלאות

מרץ 5, 2015 מאת:
שוברות הדיאטה שאי אפשר לעמוד בפניהן. חיתוכיות ריבה

שוברות הדיאטה שאי אפשר לעמוד בפניהן. חיתוכיות ריבה

מבט אחד בצילום של חיתוכיות הריבה של נטלי לוין הספיק לי. מיד ניגשתי לערוך במתכון את השינויים המתבקשים

כל מי שעוקב אחרי המתכונים שלי יודע, שאת עיקר המקום במטבח תופסים אצלי מתכונים מלוחים. למרות אהבתי גם לצד המתוק ולימודי הקונדיטוריה, כסועדת גרגרנית אני תמיד אעדיף להזמין עוד מנה מהתפריט מאשר את תפריט הקינוחים. המתוקים שלי בדרך כלל מהירים, מאולתרים וכאלה שלא דורשים דייקנות יתר. לפעמים גם מזה אני יכולה ליהנות, אבל ביום יום אני רגילה לבשל בזריזות ולפי העין ומבחינתי אין שום סיבה שגם את המנות האחרונות אני לא אוכל לתקתק באותו אופן.

לכן כל כך שמחתי להיתקל לאחרונה במתכון נהדר של חיתוכיות ריבה, אחת העוגיות המושלמות בעולם כולו והכי פשוטות להכנה. מה שהכי שימח אותי, זה שהיה קל מאד להפוך את המתכון לטבעוני (אין בו בכלל ביצים במקור, אבל יש מוצרי חלב) ושגם אחרי השינויים הוא נשאר פשוט מושלם (לא פעם ראשונה שהטבעוני עולה בעיני על המקור). עוגיות ריבה נימוחות עם בסיס פריך ולימוני, מהסוג שאי אפשר להפסיק לנשנש, לא משנה אם אתם טבעונים או לא.

על היצירה המקורית אחראית נטלי לוין, האמא של בלוג האפייה (הלא טבעוני בעליל) עוגיו.נט, שנדמה לי שאני מכירה מאז ומתמיד. פה ושם אנחנו נפגשות, תמיד מבטיחות שבקרוב ממש נעבוד על פוסט טבעוני מתוק משותף ובינתיים שוכחות (נו, נטלי!). אז הנה, עד שנעבוד על משהו מעניין ומושקע ממש, קבלו את המתכון לחיתוכיות ריבה בגרסה הטבעונית.

חיתוכיות ריבה נפלאות
אני השתמשתי בריבת דובדבנים אמיתית, כזאת שמנוקדת בחתיכות שלמות של פירות. אפשר כמובן להשתמש בסוגים אחרים של מרקחות פרי ולהפתיע עם חיתוכיות בטעמים ובצבעים שונים, לפי החשק. להכנת הבצק אפשר להשתמש בשמן קוקוס נייטרלי או בארומטי, שיוסיף לעוגיות ניחוח קוקוסי מענג.

חומרים לתבנית 25 על 25 ס"מ

לבצק:
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לבן
50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
4-5 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר או סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קליפה מגוררת מחצי לימון
3-4 כפות "חלב" צמחי

צנצנת ריבה
אבקת סוכר לעיטור

+ מחממים תנור ל-175 מעלות.
+ מניחים במיכל של מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק מלבד החלב. מעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית.
+ מוסיפים תוך כדי עיבוד כף אחרי כף של החלב הצמחי ועוצרים ברגע שנוצרים פירורי בצק גדולים.
+ משמנים את התבנית ומעבירים אליה כ-2/3 מכמות הבצק. משטחים ומצמידים בידיים ליצירת תחתית אחידה ודקה למדי.
+ אופים במשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה של תחתית הבצק. משאירים את התנור חם.
+ מורחים הריבה על תחתית הבצק כדי שתיווצר שכבה אחידה ודקה. מעל הריבה מפזרים את יתרת פירורי הבצק.
+ אופים  15-25 דקות נוספות עד שהפירורים זהובים והריבה מעט מבעבעת.
+ מניחים למאפה להצטנן לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

המלצה חמה: הכינו מראש כמות כפולה.

המלצה חמה: הכינו מראש כמות כפולה.

Print Friendly

30 תגובות לפוסט

  1. נטלי הגיב:

    אורי, את אלופה! זה נראה מדהים ♥

  2. זהר הגיב:

    נראה נהדר!
    מה זה קמח שקדים? 😐

  3. דורית הגיב:

    נראה מאוד מזמין! תודה
    האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס (למי שלא אוהב 🙁 ) בשמן צמחי אחר?

    • אורי הגיב:

      היי דורית, אני משתמשת בשמן קוקוס ללא טעם וללא ריח (מזוכך) כך שממש לא מרגישים אותו. אם את בכל זאת רוצה להחליף אפשר במרגרינה, אבל אני לא ממליצה.

      • יערה הגיב:

        הי
        אפשר לראות תמונה של השמן קוקוס שלך?

        אגב, במה אפשר להחליף את קמח השקדים? לא כל כך בא לי הכבדות המרציפנית. תודה

        • אורי הגיב:

          היי, אין אפשרות לצרף כאן תמונה אבל כל שמן קוקוס שכתוב עליו "מזוכך" יעשה את העבודה, יש למשק לין למשל. אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל.

  4. שרון הגיב:

    איזה כיף! היה שווה את ההמתנה….
    רק לא בטוחה למה הכוונה בשמן קוקוס מוצק? זה שונה משמן קוקוס? וגם, אפשר להלחיף את המרכיב הזה במשהו אחר? אולי קרם קוקוס?

    • אורי הגיב:

      הכוונה במצבו המוצק ולא הנוזלי. רצוי מאד להישאר איתו – המתכון דורש שומן שמתמצק, אחרת הבצק לא יצליח. אפשר להחליף במרגרינה אבל אני לא ממליצה.

  5. נועה הגיב:

    למי שאין מעבד מזון…אפשר ללוש ידנית? לייצר את הפירורים ביד?

  6. בר הגיב:

    במה ניתן להחליף את קמח השקדים? והאם אפשרי בכלל להחליפו?

  7. דיה הגיב:

    המתכון פשוט מעולה.. ממש קל , מהיר , וזה טעים בטירוף!!! מקסים … כפיים , כפיים ושוב כפיים 🙂

  8. בר הגיב:

    קמח מלא יילך?

    • אורי הגיב:

      מניחה שכן, אבל לא במקום כל כמות הקמח! לא להגזים עם הכמות שהבסיס לא ייצא "כבד" מדי, הייתי מחליפה שליש ממנו, לא יותר

  9. בר הגיב:

    סליחה על הניג'וס.. וקמח קוסמין (לא מלא)?

  10. אלינה הגיב:

    החלפתי את קמח השקדים בפקאן טחון, את הקמח הלבן בקמח מלא 70% (הפחתתי כמותו ב-50 גרם) ואת החלב במיץ תפוזים.
    את הבצק עיבדתי בידיים במקום במעבד.
    יצא משו משו, תודה על המתכון!

  11. אנה הגיב:

    היי
    האם אפשר להחליף את הקמח שקדים בקוקוס טחון?

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games