עסיסית, טעימה ומנצחת. שלא ייגמר לי החג

מצה בריי טבעונית 2

מרץ 30, 2013 מאת:

מצה בריי טבעונית מתוחכמת כבר היתה לנו, הפעם חיפשתי את הדרך המהירה והקלה, שעדיין תהיה עסיסית וטעימה. מתכון ניצחון

חומרים ל 2-3 סועדים

4-5 מצות, שבורות לחתיכות קטנות
1/2 כוס קמח מצה
2 כוסות חלב סויה נייטרלי (ללא מלח או סוכר)
1 עגבניה גדולה ובשלה, מגורדת
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
גבעול טרי של שום ירוק, קצוץ דק (אפשר להחליף ב 2-3 שיני שום קצוצות)
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון

+ מערבבים את כל החומרים בקערה. מניחים למשך כ-5 דקות לריכוך המצות וספיגת טעמים.
+ מחממים במחבת שמן זית ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מכסים ומטגנים מעל להבה גבוהה במשך כ-5 דקות. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן 5-10 דקות נוספות, עד שהתערובת נראית מוצקה והצד התחתון שחום.
+ הופכים בזהירות את המציה לצלחת גדולה ומחזירים למחבת. מטגנים כ-5 דקות נוספות.
+ מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם חזרת טובה וסלט מרענן.

חביתה טבעונית
מתכונים לפסח

עסיסית, טעימה ומנצחת. שלא ייגמר לי החג

עסיסית, טעימה ומנצחת. שלא ייגמר לי החג

Print Friendly

11 תגובות לפוסט

  1. מאת מיכל:

    הדרך הכי קלה שמצאתי היא לשבור 3 מצות ולהשרות במים רותחים, לסחוט, להוסיף חצי כוס קמח חומוס מעורבב בכמות שווה של חלב כלשהו או מים, לערבב עם המצות, להוסיף מלח ולטגן! יוצא מעולה

  2. מאת חן:

    הכנתי בלי עגבניה עם חלב סויה במתיקות מופחתת של תנובה ויצא מעולה!!!
    סוף סוף יש מה לעשות עם ערמת המצות שנשארה 🙂

  3. מאת ג':

    חלב סויה הוא החומר שמקשר את כל החומרים? ניתן להחליף במשהו אחר? אצלנו אין שימוש בחלב במתכון המשפחתי: סבתי היתה משרה את שברי המצה במרק שנשאר מערב החג ליצירת לביבה מלוחה ועשירה בטעמה ללא חתיכות ירק ולטעם הזה והמרקם מתגעגעים.

    • מאת אורי:

      אני מניחה שהמרק יעשה את העבודה אבל אולי תצטרכו להוסיף יותר קמח מצה, כי החלב סמיך יותר. בהצלחה!

      • מאת עירית:

        החלפתי את חלב הסויה בתערובת של מים וחלב אורז (פשוט כי לא היה לי משהו אחר)וכפית שמן זית, ויצא מעולה. לא היה צורך להוסיף קמח מצה. אז אני מניחה שמרק יעבוד גם. מה שמקשר לדעתי הוא הגלוטן שבקמח המצה. בכלל המתכון גמיש מאוד – במקום לרסק את העגבניה חתכתי לקוביות קטנות, הוספתי פטרוזיליה ומעט פלפל ירוק חריף ופלפל רמירז (פלפל אדום ארוך מתוק) חתוכים קטן, והמציה לא התלוננה.

  4. מאת גל:

    עשיתי אותה מתוקה, ויתרתי על כל המלוחים, שיניתי לחלב סויה ממותק והוספתי בסוף סירופ אגבה ובננות, יצא מעלף ! אפילו בני הבית אוכלי הבשר רצו שהכין גם להם ! 😀

  5. מאת מתן:

    תודה רבה!!!!
    יצא מ-ע-ו-ל-ה!

    🙂

  6. מאת דנה:

    המצה בריי נדבקת לי למחבת ואני לא מצליחה להפוך אותה באופן שהיא לא תתפרק ולהפוך לערמת פירורים מעצבנת.
    מה אני עושה לא נכון? 🙁

  7. מאת מירית שטסל:

    גירסא עוד יותר פשוטה ונייטרלית: לשבור 2 מצות, להוסיף מעט 2 כפות קמח מצה, להרטיב במים ולשפוך את המים. להספיג במעט חלב סויה, ולטגן כמו שהוא במעט שמן. כשמשחים למטה להפוך עם כף עץ להשחמה של הצד השני. אפשר לאכול עם מתוק (ריבה, סילאן, סוכר) או מלוח (מלח, פלפל) או לערבב את שני הטעמים…
    כמובן שצריך מחבת טובה כדי שהתערובת תישאר שלמה ולא תידבק.

  8. מאת טבעוני:

    הכנתי יצא נדירר !
    זה הולך להיות קבוע בבית שלי כל פסח !
    תודה רבה 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט