מצה בריי טבעונית. צילום: אורי שביט

מצה בריי טבעונית אסייתית

מרץ 23, 2013 מאת:


אם רוצים ממש מתוק, אפשר להוסיף קצת סוכר ונענע ולוותר על התיבול הנוסף. אם רוצים יותר מלוח – תרד או מנגולד קצוצים יתקבלו כאן בברכה. כך או כך, חלב הקוקוס משתלב כאן בטבעיות, כאילו ברחבי אסיה מטגנים מציות בפסח מדורי דורות.

חומרים למצייה אחת גדולה (2-3 מנות)

4-5 מצות
1 קופסא קרם קוקוס
3/4 כוס קמח תירס גרגירי (זה שמכינים ממנו פולנטה, לא אינסטנט)
1 גבעול שום ירוק, קצוץ דק (אפשר להחליף בבצל ירוק או 2-3 שיני שום
חופן גדול כוסברה קצוצה
חופן קטן נענע קצוצה
1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ
מלח ים אטלנטי
שמן זית או שמן קוקוס לטיגון

+ מניחים בקערה את קמח התירס וקרם הקוקוס וטורפים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת המלח ומערבבים.
+ שוברים פנימה את המצות בשברים קטנים ומערבבים היטב. מניחים ל-15 דקות לריכוך וספיגת טעמים. אם התערובת הופכת סמיכה מדי, מוסיפים כ-1/4 כוס מים (או תחליף חלב כלשהו) ומערבבים.
+ מחממים במחבת מעט שמן זית או שמן קוקוס (אפשר קצת מכל אחד) ויוצקים את התערובת. משטחים אותה ומכסים. מטגנים 3-5 דקות עד שהחלק התחתון משחים ומתייצב ומלמעלה כבר לא רואים ממש נוזלים (אם צריך מנמיכים את הלהבה, שלא ייחרך).
+ מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את המצייה בבת אחת אל הצלחת. מחליקים אותה חזרה למחבת (בזהירות שלא תתפרק) כדי לטגן גם את הצד השני. ממשיכים לטגן 1-2 דקות ומסירים מהאש. מעבירים את המציה בעדינות לצלחת (כדאי להשתמש בטכניקת הצלחת שוב) ומגישים.

מצה בריי טבעונית. צילום: אורי שביט

Print Friendly

6 תגובות לפוסט

  1. מאת ערבה:

    אורי חג שמח! תודה על כל המתכונים את עוזרת לנו מאוד!!
    את המצה בריי אפשר לעשות אולי אם קמח מצה או קמח תפוחי אדמה במקום קמח תירס?? אנחנו לא אוכלים קטניות…

    • מאת אורי:

      בשמחה רבה, חג נפלא 🙂
      הייתי מחליפה בקמח מצה, כדי שייתן קצת קראנצ'יות. מאמינה שזה יעבוד!

  2. מאת הילה:

    הי,אני רוצה להכין מצברייט מתוקה. לא הבנתי ככ מה זה אומר לוותר על התיבול הנוסף.. ומה לגבי הבצל הירוק והכוסברה? תודה (:

  3. מאת אבישי:

    אהלן אורי, תודה על המתכון, הוא נראה ממש נחמד
    האם לדעתך יהיה אפשר לקבל קמח תירס ע"י טחינת גרגרי תירס מיובשים לפופקורן בבלנדר?
    פשוט יש לי הרבה תירס לפופקורן, בלנדר משועמם ואין לי מושג מאיפה משיגים קמח תירס גרגרי..
    ואם אטחן תירס גמדי, האם אקבל קמח תירס גמדי? 😀

    • מאת אורי:

      וואלה, האמת שלא ניסיתי, אבל את צריכה בלנדר ממש ממש חזק בשביל לטחון גרגירי תירס 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט