המפרום הראשון שלי. המפרום הטבעוני הראשון שלי.

מפרום חצילים במילוי חומוס-פול

ינואר 11, 2013 מאת:

כן, זאת קצת התעסקות אבל כשהסיר יעמוד על הכיריים, מתוך הרוטב האדום הסמיך יבצבצו עיגולי החצילים הממולאים, השכנות יגידו "מה, הכנת מפרום? זה לא נורא קשה?" ואתם תענו בתנועת ביטול "נאאאא, שטויות" – זה יהיה שווה את זה. ותכלס, זה באמת שטויות.

חומרים לכ-15 יחידות

3 חצילים בינוניים מוארכים ומוצקים
מלח גס

למילוי:
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקפוא)
2 כוסות גרגירי פול מבושלים, רצוי קלופים (אפשר מקפוא)
1/2 צרור כוסברה קצוצה
חופן עלי נענע טריים
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1 כפית זרעי כמון כתושים
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי:
3/4 כוס קמח חומוס
3/4 כוס משקה סודה

לרוטב:
2 עגבניות קצוצות, עם המיץ והגרעינים
1 קופסא (260 גרם) רסק עגבניות
1 בצל גדול, קצוץ
3-4 שיני שום, קצוצות
1/2 כפית סוכר חום
2 כוסות מים
פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום
מעט קינמון, מעט כמון טחון
מלח

שמן צמחי לטיגון (חמניות, קנולה, תירס)
שמן זית

מתחילים שעה מראש: פורסים את החצילים לפרוסות עבות, בעובי של כ-3 ס"מ. פורסים כל פרוסה לרוחבה כמעט עד הסוף, כך שנוצרות שתי פרוסות מחוברות בקצה אחד, מעין "כיס". ממליחים היטב את פרוסות החצילים (גם בין הפרוסות) במלח גס ומניחים בתבנית מרופדת בנייר סופג או במסננת פלסטיק (הברזל מחמצן אותם) למשל שעה, להגרת נוזלים והפגת מרירות.
מכינים את המילוי: טוחנים את כל חומרי המילוי במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול – כדאי שהתיבול יהיה עז כי הוא דוהה מעט בבישול.
ממלאים את החצילים: מנקים את החצילים מהמלח בעזרת האצבעות ו/או נייר סופג ומספיגים את שאריות הנוזלים שהגירו. משטחים שכבה עבה מתערובת המילוי בין שתי פרוסות החציל המחוברות, כך שנוצר מעין כריך חצילים ממולא. מהדקים היטב וממשיכים כך עם כל הפרוסות.
+ בצלחת עמוקה טורפים את קמח החומוס והסודה, עד שמתקבלת תערובת חלקה ודלילה יחסית (כדאי להוסיף את הסודה בהדרגה כדי לשלוט בסמיכות).
מטגנים את החצילים: במחבת גדולה מחממים שמן לטיגון כך שיגיע בערך לחצי הגובה של פרוסות החציל (גדי ממליץ להוסיף למחבת יחד עם השמן גם פפריקה חריפה – שדרוג!). טובלים כל "כריך" חציל בבלילת הסודה, מנערים משאריות ומניחים בשמן החם. ממשיכים כך עם כל כריכי החציל ומטגנים אותם מעל להבה גבוהה כ-5 דקות מכל צד, עד שמתקבל ציפוי שחום ופריך (חשוב לא לרכך את החצילים יותר מדי שלא יהפכו לספוג שמן). מוציאים לנייר סופג.
מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר גדול ורחב ומאדים בו את הבצל והשום כ-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט (זהירות לא לחרוך). מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות הקצוצות והסוכר וממשיכים לאדות 2-3 דקות נוספות. מוסיפים מים ומתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, כורכום, מעט קינמון ומעט כמון. ממליחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.
מבשלים את החצילים ברוטב: מעבירים את החצילים המטוגנים לרוטב המבעבע קלות ומניחים להתבשל ברוטב כ-10 דקות (אפשר אפילו פחות, תלוי בכם – תכלס החצילים כמעט התבשלו לגמרי בטיגון וחומרי המילוי הרי כבר בושלו מראש). המנה נשמרת מצוין במקרר יום או יומיים נוספים.

המפרום הראשון שלי. המפרום הטבעוני הראשון שלי.

המפרום הראשון שלי. המפרום הטבעוני הראשון שלי.

Print Friendly

8 תגובות לפוסט

  1. מאת תמר:

    יצא פשוט מושלם! בכלל לא הכרתי את המאכל הזה, חיפשתי משהו טוב עם חצילים וזה יצא מדהים! שווה את כל העבודה. תודה!!!

  2. מאת ענבר:

    היי, אני רוצה להכין את המתכון לראש השנה רק שאצלנו יש כמה אנשים במשפחה שרגישים לפול- האם להחליף אותו באותה כמות של חומוס או שיש משהו אחר, טוב יותר?
    תודה! 🙂

  3. מאת תום:

    נראה מעולה!

    אני רוצה להכין את זה לשבת, העניין הוא שאין לי מעבד מזון.
    אפשר להשתמש למילוי בבלנדר מוט? יכול להיות שזה יהרוס מעט מהמרקם של המילוי?
    ועל אותו עניין – לטגן את הבצל והשום במקום לאדות.

    תודה רבה! (:

    • מאת אורי:

      היי תום, אני מניחה שבלנדר מוט יהיה בסדר גמור, אולי טיפה יותר מאמץ.. את השום והבצל מטגנים, פשוט טיגון עדין (לא להשחמה) ולכן קוראים לזה "לאדות". בהצלחה!

  4. מאת יפעת:

    ברצוני לדעת האם ניתן להחליף את המילית בבשר טחון ?

    • מאת אורי:

      לדעתי זה מאד לא מומלץ – זה מאד לא בריא, פוגע בסביבה וגורם לסבל אדיר ומוות מיותר של בעלי חיים.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט