ריזוטו פטריות טבעוני

ינואר 10, 2012 מאת:

בועז קווינטנר, "בועז מבשל"

אם תשקיעו בציר ירקות עשיר, תשתמשו ביין לבן איכותי באמת ותקפידו על בישול לפי כל כללי הריזוטו, אין סיכוי שלא תתאהבו במנה הזאת.

חומרים ל-6 מנות

500 גרם אורז איכותי לריזוטו

4 כפות שמן זית

1 ענף כרישה קצוצה, החלק הלבן בלבד

100 גרם פטריות שימג'י

1/2 1 ליטר ציר ירקות רותח

1/2 כוס יין לבן איכותי

מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

+ מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה נמוכה ומאדים את הכרישה כ-5 דקות, עד לקבלת גוון שקוף-צהוב. מוסיפים את האורז והמלח ובוחשים היטב בכף עץ כ-2 דקות. מוסיפים את היין וממשיכים לאדות כ-5 דקות, עד שהיין נספג וניחוח האלכוהול מתאדה.
+ מוסיפים שתי מצקות מהציר הרותח ובוחשים מדי פעם, עד שכל הציר נספג באורז. מוסיפים את הפטריות ושתי מצקות ציר נוספות ומערבבים עד שהציר נספג. מוסיפים עוד ציר וממשיכים להספיג ולערבב כ-15 דקות עד שהריזוטו רך ודביק, אבל עדיין נגיס במרכזו.
+ מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

Print Friendly

3 תגובות לפוסט

  1. תמי הגיב:

    יוצא מצוין..
    אני מוסיפה גבעול סלרי חתוך קטן וגם קצת טופו רק בסוף הבישול.
    תודה!

  2. שיר הגיב:

    הקישור לציר ירקות לא עובד….. ואני ממש רוצה להכין את המתכון

    • אורי הגיב:

      היי, אכן קישור מאד ישן, מחקתי אותו. ציר ירקות אפשר להכין מאד בפשטות – בעצם מרק של בצל, גזר וסלרי, אפשר להעשיר אותו בעלי דפנה, טימין וחופן פטריות פורצ'יני מיובשות להעמקת הטעם. מומלץ להכין כמות גדולה יותר ולהקפיא, אפילו במגשית של קוביות קרח, לשעת הצורך.

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games