ריזוטו פטריות טבעוני

ינואר 10, 2012 מאת:

בועז קווינטנר, "בועז מבשל"

אם תשקיעו בציר ירקות עשיר, תשתמשו ביין לבן איכותי באמת ותקפידו על בישול לפי כל כללי הריזוטו, אין סיכוי שלא תתאהבו במנה הזאת.

חומרים ל-6 מנות

500 גרם אורז איכותי לריזוטו

4 כפות שמן זית

1 ענף כרישה קצוצה, החלק הלבן בלבד

100 גרם פטריות שימג'י

1/2 1 ליטר ציר ירקות רותח

1/2 כוס יין לבן איכותי

מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

+ מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה נמוכה ומאדים את הכרישה כ-5 דקות, עד לקבלת גוון שקוף-צהוב. מוסיפים את האורז והמלח ובוחשים היטב בכף עץ כ-2 דקות. מוסיפים את היין וממשיכים לאדות כ-5 דקות, עד שהיין נספג וניחוח האלכוהול מתאדה.
+ מוסיפים שתי מצקות מהציר הרותח ובוחשים מדי פעם, עד שכל הציר נספג באורז. מוסיפים את הפטריות ושתי מצקות ציר נוספות ומערבבים עד שהציר נספג. מוסיפים עוד ציר וממשיכים להספיג ולערבב כ-15 דקות עד שהריזוטו רך ודביק, אבל עדיין נגיס במרכזו.
+ מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

Print Friendly

תגובה אחת לפוסט

  1. תמי הגיב:

    יוצא מצוין..
    אני מוסיפה גבעול סלרי חתוך קטן וגם קצת טופו רק בסוף הבישול.
    תודה!

השאר תגובה

טבלאות פינוק של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games