פולנטה צלויה של תירס וקשיו עם צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול ואגוזים

אפריל 5, 2014 מאת:

גרסה טעימה במיוחד של המנה האיטלקית הקלאסית – קרם הקשיו העשיר מוסיף לקמח התירס מתקתקות ורכות, אותן משלים צ'ימצ'ורי אגוזי חמצמץ. אל תחמיצו.

עוד מתכונים לפסח
סדנאות בישול טבעוניות

חומרים ל 4-6 מנות

1 כוס קמח תירס
1/2 ליטר מים
1/2 ליטר חלב סויה לא ממותק או חלב צמחי אחר (ניתן להחליף במים)
1 כפית מלח ים
1 כף גדושה שמן קוקוס

לקרם קשיו (מומלץ להכין כמות כפולה):
3/4 כוס אגוזי קשיו, מושרים במים למשך לילה
1/4 כוס מים
1 שן שום
1/4 כפית מלח

לצ'ימצו'רי:
2 כוסות תערובת עשבי תיבול, קצוצים דק מאד (נענע, פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה, גבעולי שום ירוק וכדומה)
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
מיץ טרי מלימון אחד
1/4 כוס שמן זית איכותי
מעט מלח ים

+ מכינים את הצ'ימצ'ורי: מחממים מחבת  יבשה וקולים עליה את אגוזי המלך הקצוצים במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש.
+ מערבבים היטב את כל חומרי הצ'ימיצורי ומניחים בצד לאיחוד טעמים.
+ מכינים את קרם הקשיו: טוחנים היטב את כל חומרי הקרם במעבד מזון (שימו לב – הכמות קטנה, מומלץ להכין כמות כפולה) למרקם הרצוי – גרגירי מעט או חלק לגמרי.
+ מכינים את הפולנטה: מרתיחים את המים וחלב הסויה בסיר כבד. מוסיפים את המלח ומערבבים להמסה. מוסיפים לאט ובהדרגה תוך כדי בחישה במטרפה את קמח התירס למים המבעבעים, על מנת שלא יווצרו גושים.
+ בוחשים בעזרת כף עץ ומביאים לרתיחה (זהירות, היא קצת משפריצה), מנמיכים את הלהבה ומניחים להתבשל במשך כ-20 דקות תוך בחישה מדי פעם (השגיחו שלא ייחרך), עד שהפולנטה מסמיכה מאד ונפרדת מדפנות הסיר. מסירים מהאש.
+ מוסיפים לפולנטה שבסיר את שמן הקוקוס וקרם הקשיו ומערבבים היטב. משטחים בתבנית כך שגובה הפולנטה יהיה 2-3 ס"מ ומניחים להתקרר ולהתגבש במשך לפחות 15 דקות (אפשר להכין עד יומיים מראש ולאחסן במקרר).
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ חותכים את הפולנטה המוצקה למשולשים או מלבנים וצולים בתנור החם במשך כ-10 דקות, עד שהיא הופכת פריכה ומשחימה מעט. לחילופין, ניתן לצלות על מחבת גריל משני הצדדים.
+ מניחים את הפולנטה הצלויה על צלחת הגשה ומעליה כף מרוטב הצ'ימיצ'ורי ומגישים.

מנה נהדרת לפסח ולכל ימות השנה. פולנטה בצ'ימיצ'ורי אגוזי

מנה נהדרת לפסח ולכל ימות השנה. פולנטה בצ'ימיצ'ורי אגוזי

Print Friendly

4 תגובות לפוסט

  1. מאת nili:

    מתכון מדהים, הפולנטה כ"כ טובה וטעימה עם הקרם קשיו

  2. מאת יהודית:

    לצלות זה אומר לאפות או לשים תחת הגריל? תודה

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט