משבצים בפירות והופכים. פנקייקס טבעוניים

פנקייקס טבעוניים

מרץ 17, 2013 מאת:

אבישג גורדין

ההכנה קלי קלות, ההתפעלות מובטחת.

חומרים ל 8-10 חביתיות בינוניות

1/3 1 כוסות קמח לבן
1/3 1 כוסות קמח אחר – מלא, שיפון, כוסמין
2 כפות סוכר דמררה
2 כפות אבקת אפייה
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית מלח

2/3 2 כוסות "חלב" – סויה, אורז-שקדים וכד'
4 כפות שמן
2 כפיות תמצית וניל טהור

חופן תותים, פרוסים דק
3 בננות, פרוסות דק

 שמן צמחי או שמן קוקוס, לטיגון

להגשה: אבקת סוכר, סירופ מייפל

+ מערבבים בקערה את החומרים היבשים. בקערה נפרדת מערבבים את החלב, השמן והווניל.
+ יוצקים את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. מניחים לתערובת למשך כ-5 דקות, על מנת שאבקת האפייה תתחיל לפעול.
+ מחממים מעט שמן במחבת מעל להבה בינונית ויוצקים מהבלילה למרכז המחבת. מניחים פרוסות תות ובננה על הצד העליון של החביתית שבמחבת, כך שישקעו בה מעט.
+ כאשר הצד התחתון של החביתית משחים ומתחילות להיווצר בועות קטנות בשוליים העליונים, הופכים בבת אחת בעזרת תרווד. ממשיכים לטגן כדקה נוספת ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. אם רוצים מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם עם סירופ מייפל.

משבצים בפירות והופכים. פנקייקס טבעוניים

משבצים בפירות והופכים. פנקייקס טבעוניים

Print Friendly

תגובה אחת לפוסט

  1. מאת איריס:

    2 כפות אבקת אפייה?? לא נפלה פה טעות, והכוונה הייתה לכפיות? ❓ 😐

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט