מתכונים טבעוניים לפסח: השלם עולה על סך חלקיו

23 תגובות לפוסט

  1. דפנה הגיב:

    הי אורי
    תודה על המתכונים, נראים טוב ומקווה שגם יצאו טוב 🙂
    רציתי לשאול, רציתי לקנות רכז רימונים לחצילים וזה בבקבוק קטן ממש סמיך, לזה הכוונה? ועבור נקניק השוקולד רציתי לקנות שמן קוקוס ומצאתי אותו של חברות שונות אבל רק מוצק והמוכרת אמרה לי שמחממים ואז הוא הופך להיות נוזלי. לשמן הזה את מתכוונת או יש משהו שמראש בא נוזלי?
    תודה רבה וחג שמח!
    דפנה

    • אורי הגיב:

      היי דפנה, שתי התשובות נכונות – שמן קוקוס מוצק בטמפרטורה של 24 מעלות ומטה, בקיץ בחוץ הוא יהיה שקוף ונוזלי. המידות שנתתי הן של שמן מוצק ואת ממיסה אותו יחד עם השוקולד.

  2. עוז הגיב:

    היי אורי, במתכון עם החציל אפשר לשים כמון רגיל במקום הזרעים?

  3. איריס הגיב:

    חג שמח אורי!

    אחרי קילוף עיסוי ואפייה של הקולורבי, ניתן לשמור במקרר ולמלא מחר ?

    תודה.

  4. יעל הגיב:

    שלום אורי! תודה על המתכונים הנפלאים!
    בקשר להקצפת מי חומוס, האם ניתן להמיר את הסוכר בתחליף כמו מולאסה או סילאן או רכז תפוחים וכו'? זה יהפוך לקצפת? האם ההקצפה היא מעצם היותם מי חומוס או כתוצאה של הסוכר?

    תודה רבה! יעל

    • אורי הגיב:

      היי יעל, מי החומוס מקציפים גם ללא סוכר בכלל, השאלה אם המרקם של הממתיקים האלה לא ישפיע על ההקצפה, את זה לא בדקתי.. צריך לנסות

      • יעל הגיב:

        טוב אז ניסיתי בעצמי ורציתי לעדכן…
        קודם כל עשיתי את הקצפת בלי שום סוכר, היא הייתה יציבה מאוד,
        הוספתי קצת סילאן (חצי ממנו תמרים וחצי סוכרים) וגם רכז תפוחים וגם שוקולד מריר 100% שהמסתי. באותו רגע שטעמנו מהמוס זה היה ממש מצויין גם מבחינת המרקם,
        אך שבאנו לאכול ממנו לאחר כמה שעות במקרר הוא טיפה צנח לתוך עצמו והחלק התחתון היה מימי.
        מה שהקפאנו מהמוס, אחרי כמה שעות הפך לגלידה עם מרקם פשוט מדהים וטעימה בטירוף…
        זהו, תודה רבה!

        • אורי הגיב:

          תודה על העדכון!! אין ספק שבהקפאה הוא מוצלח אפילו יותר. אני מניחה שהיציבות במקרר תלויה גם בסוג מי החומוס, בצפיפות החלבון שלהם ובחוזק ההקצפה. יש עוד מה ללמוד על הפלא הזה 🙂

  5. הדס הגיב:

    ההקצפה של מי החומוס,
    זה קצף כמו הקצפת ביצים או קצפת עם טעם של קצפת?
    אחרי כמה שנות טבעונות שהילדה שלי רוצה עוגה עם קצפת ליום ההולדת ו'לא זו המוזרה של הקרם קוקוס'…
    תודה.

  6. שחר הגיב:

    הי אורי,

    לגבי מי החומוס- לא ציינת (וגם לא ראיתי בבלוגים אחרים)
    כמה חומוס לבשל, ועל כמה מים? האם זה אומר שלא צריך להיות
    מדויקים עם הכמויות בעניין..?
    בנוסף, אם אני מעוניינת להחליף ביצים בקציפת החומוס כדי לטבען מתכונים-
    כמה בערך מהקציפה תהיה שווה לחלבון אחד?

    תודה רבה!

    • אורי הגיב:

      זאת באמת שאלה.. אני בישלתי חצי קילו חומוס בשפע מים משהו כמו שעתיים (עד ריכוך) ורוב הזמן במכסה פתוח כך שהנוזלים הצטמצמו למשהו כמו 3 כוסות. אחכ קיררתי היטב והנוזל כמעט התמצק לג'ל.
      לגבי החלפה בכמויות ביצים, אני לא יודעת.. זה עוד צריך להיבדק יותר לעומק.

      • שחר הגיב:

        תודה (-:

      • אסנת הגיב:

        היי אורי,
        האם מי בישול של חומוס קפוא (דוגמת סנפרוסט)יעבוד גם כן?

        תודה

        • אורי הגיב:

          היי אסנת, למרבה הצער לא. בישול חומוס קפוא הוא למעשה יותר חימום שלו, אלה לא מי בישול שסופגים את החלבונים שמשתחררים ממנו.

  7. אלני הגיב:

    לגבי הקצפ
    אפשר בבלנדר במקום מיקסר?

  8. אפקץ הגיב:

    האם החיילים חייב רכז רימונים?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, אני מניחה שהכוונה לעדשים 🙂 זה רכיב די משמעותי בטעם של הרוטב, שהוא חמצמץ וייחודי למטבח הפרסי. אפשר לוותר עליו ולהמיר בהרבה לימון, זה לא אותו הדבר.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |