טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

תקראו לה פולנטה, תגידו ממליגה – מדובר בקרם רך של תירס טרי. וכשהוא מלטף פלחי שומר צלוי עם עגבניות, ממש לא אכפת לי איך תקראו לו

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

אחת השמחות הגדולות של ההליכה לשוק היא היכולת לחוש את חילופי העונות של הפירות והירקות – לאט לאט נעלמו להם האפרסמונים, הופה! מחירי הארטישוקים האחרונים צונחים, אוטוטו השום הירוק נוטש, והנה מופיעים כבר הקלחים העטופים של תירסים צעירים, חלביים ובהירים, שפשוט הייתי חייבת לקחת הביתה.

באמצע היום ובשיא לחץ האירועים המצטברים, עזבתי הכל וניגשתי לטפל בקלחי התירס הטריים האלה. ככה זה, כשעומס השבועות האחרונים התחיל לעלות על גדותיו, העבודה בסדנאות בישול ופיתוח של מתכונים חדשים הפכו להיות המנוחה שלי. ואין כמו לנוח על צלחת מהבילה ורכה של פולנטה צהבהבה, במיוחד כזאת ששודכו לה שומר צלוי, שום ועגבניות.

רצה הגורל ובאותו יום ממש הגיעה אלי חבילה עם מוצרים לטעימה, ביניהם הסתתרה קופסא קטנה של "שמנת" לבישול על בסיס סויה (במקרה הזה של חברת Valsoia). אולי יש בקהל מישהו שלא יודע – אני ממש לא מחבבת שימוש בתחליפים (ועדיין שותה נס קפה עם משקה דמוי חלב בבוקר, כן?). אבל יצא לי כבר פעם לנסות את השמנת הזאת, שהפתיעה אותי לטובה ברוטב לפסטה. החלטתי להעיז ולבדוק איך היא תתחבר לממליגה הטריה שלי. התוצאה היתה לא פחות מנהדרת! כשטעמתי אותה בנפרד, היא הזכירה לי יותר מדי את טעמו של חלב סויה ממותק, אבל בחימום בתוך התבשיל, היא הפכה לשמנת מתוקה קרמית ומוצלחת. ברור שלא חייבים, אבל שווה ניסוי.

פולנטה טבעונית עם שומר צלוי, שום ועגבניות

שיטת חילוץ העסיס מהגרגירים זהה לזו שהשתמשתי בה להכנת שקשוקה תירס – ברגע שתופסים את הטכניקה, זה קל ומהיר ושווה כל טיפה של הקרם הצהבהב המופלא. אם לא רוצים להשתמש בשמנת, אפשר להוסיף קצת מתחליף החלב שאתם אוהבים או פשוט מעט מים, כדי לדלל את העיסה מעט.

חומרים ל 2-3 מנות

לפולנטה:
5-6 קלחי תירס טריים, רצוי בקליפתם
1 קופסא (200 מ"ל) "שמנת" סויה לבישול
1 כף שמן קוקוס (אם אין אפשר להשתמש רק בשמן זית)
1 כף שמן זית

לשומר הצלוי:
3 פקעות שומר צעיר, חתוכות לאורך לרבעים
חופן עגבניות שרי תמר, חתוכות לאורך לרבעים
5-6 שיני שום פרוסות (אם מוצאים שום ירוק, מתפרעים עם הראש והגבעול)
עלים מ 4-5 גבעולי טימין
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות יין לבן יבש
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה: חופן פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את רבעי השומר על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ויין לבן ומתבלים בנדיבות במלח ים ובפלפל שחור. מפזרים מעל וסביב השומר את העגבניות ופרוסות השום וצולים 25-30 דקות, עד שהירקות מתרככים ונצרבים מעט.
+ מחלצים את התוכן מגרגירים התירס: בעזרת סכין חדה חורצים לאורך את קלחי התירס, תוך כדי פציעת הגרגירים. בעזרת גב הסכין לוחצים את הקלח לאורכו ומחלצים את התוכן מהגרגירים (לא נורא אם פה ושם משתרבבות פנימה גם הקליפות).

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

+ מחממים במחבת שמן זית ושמן קוקוס. מוסיפים את עסיס התירס ומבשלים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מוסיפים את ה"שמנת" (או ה"חלב" או מעט מים), מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מניחים מהפולנטה בצלחות הגשה. על הפולנטה מניחים מרבעי השומר הצלויים, שום ועגבניות. מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום טרי ומגישים מיד.

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 04 / 25

9 תגובות so far.

  1. מאת יונתן:

    מעולה ממש

    הייתי עושה טיפה יותר תירסים כדי שיחזיק יותר

    מנה ראשונה שמיימית

  2. מאת אורנה:

    המתכונים שלך נפלאים, מככבים בבית שלי, אז תודה לך :)
    במה היית מחליפה את השומר?(אצלנו במשפחה כולם ללא יוצא מהכלל, לא אוהבים טעם של שומר/ליקריץ)

    • מאת אורי:

      תודה רבה :-)
      את השומר אפשר להחליף למשל בסלק, בצל, גזר, פלחי זוקיני, פטריות – כל אחד מהם והצלייה שתעשה לו טוב.. אגב שומר צלוי כמעט ואין לו את הטעם האניסי, הוא מתקתק ממש :-)

      • מאת אפרת:

        שומר זה נהדר רק ששומר גדל בחורף ותירס בקיץ…אז איך אפשר להפגיש אותם? אולי בתל אביב הם נפגשים…אצלי בגן ירק הם לא :-)

        • מאת אורי:

          אני מניחה שתפסתי אותם ברגע המפגש של האביב ותחילת התירסים הצעירים. אפשר להסתפק בעגבניות צלויות או להחליף בסלק, פטריות או כל ירק אחר שמתחשק.

  3. מאת ענבל:

    חילוץ תוכן גרגירי התירס ממש קשה לי! זה מצליח אבל אני צריכה לעשות הפסקה של 5 דקות לאחר כל קלח כדי שהיד תפסיק לכאוב.. אם אבשל את הקלחים קודם זה יצא בקלות רבה יותר??

  4. מאת ענבר:

    הכנתי את הפולנטה הטריה עם חלב קוקוס (כתחליף לשמנת).
    הסיכום שלי הוא שחילוץ בשר התירס היה מעצבן, אבל המשפחה התלהבה ביותר. כולם נמרחו ורוצים את זה שוב.
    תודה על הרעיון!

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

מוס שוקולד חומוס? לעולם לא הייתם מנחשים

מוס שוקולד טבעוני

קינוח נפלא עם רכיב מפתיע שאף אחד לא יצליח…

כל מה שטוב מסתתר בפנים. מוציאים ופורסים לעיני האורחים

גליל שוקולד אגוזי-תפוזי

נקניק השוקולד המיתולוגי מהילדות מקבל שדרוג והופך לקינוח…

לגמרי מעוררים וואו בקרב המסובין. חצילים שלמים ממולאים

חצילים שלמים במילוי ראגו עדשים שחורות בסגנון פרסי

תבשיל עדשים עסיסי ומעלה ניחוח שמסתתר בין פרוסות נימוחות של חציל…

מנה ראשונה עונתית ויפהפיה. קולרבי במילוי עלים

קולרבי אפוי במילוי לימוני של עלים אביביים

מנה ראשונה מפתיעה, מרהיבה וקלה…

לגמרי מעוררים וואו בקרב המסובין. חצילים שלמים ממולאים

מתכונים טבעוניים לפסח: השלם עולה על סך חלקיו

כשרוצים באמת להרשים את האורחים, מכינים מנות עם חומרי גלם שמוגשים בשלמותם ונפרסים על…

מאפים וקינוחים טבעוניים: ג'וליקה שוקולד

שוקולטרי ברמת השרון המכין פרלינים טבעוניים ושוקולד מריר…

משחק של טעמים, טמפרטורות ומרקמים. סטייק טופו

סטייק טופו עם קרם חציל ואנדיב צלוי

מנה נפלאה וחגיגית, עשירה במרקמים ובטעמים לא…

קישואים ננסיים צלויים עם רטבים צוננים וצבעוניים

קישואים צלויים בפסטו נענע וקרם סלק נא

מנה ראשונה נפלאה של קישואים קטנים ופריכים עם מטבלים צבעוניים…

קרמי וטעים. ריזוטו אורז מלא ואספרגוס

ריזוטו מהיר של אורז מלא ואספרגוס

ריזוטו מפנק, אביבי ובריא של אורז מלא, כרישה ואספרגוס…

היית או חלמתי חלום? סלט חלומי של פסטה מיאה

חלומות מתגשמים: מתכון לסלט חלומי טבעוני

מתכון לגבינת חלומי טבעונית על סלט ירקות…