טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

תקראו לה פולנטה, תגידו ממליגה – מדובר בקרם רך של תירס טרי. וכשהוא מלטף פלחי שומר צלוי עם עגבניות, ממש לא אכפת לי איך תקראו לו

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

אחת השמחות הגדולות של ההליכה לשוק היא היכולת לחוש את חילופי העונות של הפירות והירקות – לאט לאט נעלמו להם האפרסמונים, הופה! מחירי הארטישוקים האחרונים צונחים, אוטוטו השום הירוק נוטש, והנה מופיעים כבר הקלחים העטופים של תירסים צעירים, חלביים ובהירים, שפשוט הייתי חייבת לקחת הביתה.

באמצע היום ובשיא לחץ האירועים המצטברים, עזבתי הכל וניגשתי לטפל בקלחי התירס הטריים האלה. ככה זה, כשעומס השבועות האחרונים התחיל לעלות על גדותיו, העבודה בסדנאות בישול ופיתוח של מתכונים חדשים הפכו להיות המנוחה שלי. ואין כמו לנוח על צלחת מהבילה ורכה של פולנטה צהבהבה, במיוחד כזאת ששודכו לה שומר צלוי, שום ועגבניות.

רצה הגורל ובאותו יום ממש הגיעה אלי חבילה עם מוצרים לטעימה, ביניהם הסתתרה קופסא קטנה של "שמנת" לבישול על בסיס סויה (במקרה הזה של חברת Valsoia). אולי יש בקהל מישהו שלא יודע – אני ממש לא מחבבת שימוש בתחליפים (ועדיין שותה נס קפה עם משקה דמוי חלב בבוקר, כן?). אבל יצא לי כבר פעם לנסות את השמנת הזאת, שהפתיעה אותי לטובה ברוטב לפסטה. החלטתי להעיז ולבדוק איך היא תתחבר לממליגה הטריה שלי. התוצאה היתה לא פחות מנהדרת! כשטעמתי אותה בנפרד, היא הזכירה לי יותר מדי את טעמו של חלב סויה ממותק, אבל בחימום בתוך התבשיל, היא הפכה לשמנת מתוקה קרמית ומוצלחת. ברור שלא חייבים, אבל שווה ניסוי.

פולנטה טבעונית עם שומר צלוי, שום ועגבניות

שיטת חילוץ העסיס מהגרגירים זהה לזו שהשתמשתי בה להכנת שקשוקה תירס – ברגע שתופסים את הטכניקה, זה קל ומהיר ושווה כל טיפה של הקרם הצהבהב המופלא. אם לא רוצים להשתמש בשמנת, אפשר להוסיף קצת מתחליף החלב שאתם אוהבים או פשוט מעט מים, כדי לדלל את העיסה מעט.

חומרים ל 2-3 מנות

לפולנטה:
5-6 קלחי תירס טריים, רצוי בקליפתם
1 קופסא (200 מ"ל) "שמנת" סויה לבישול
1 כף שמן קוקוס (אם אין אפשר להשתמש רק בשמן זית)
1 כף שמן זית

לשומר הצלוי:
3 פקעות שומר צעיר, חתוכות לאורך לרבעים
חופן עגבניות שרי תמר, חתוכות לאורך לרבעים
5-6 שיני שום פרוסות (אם מוצאים שום ירוק, מתפרעים עם הראש והגבעול)
עלים מ 4-5 גבעולי טימין
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות יין לבן יבש
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה: חופן פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את רבעי השומר על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ויין לבן ומתבלים בנדיבות במלח ים ובפלפל שחור. מפזרים מעל וסביב השומר את העגבניות ופרוסות השום וצולים 25-30 דקות, עד שהירקות מתרככים ונצרבים מעט.
+ מחלצים את התוכן מגרגירים התירס: בעזרת סכין חדה חורצים לאורך את קלחי התירס, תוך כדי פציעת הגרגירים. בעזרת גב הסכין לוחצים את הקלח לאורכו ומחלצים את התוכן מהגרגירים (לא נורא אם פה ושם משתרבבות פנימה גם הקליפות).

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

+ מחממים במחבת שמן זית ושמן קוקוס. מוסיפים את עסיס התירס ומבשלים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מוסיפים את ה"שמנת" (או ה"חלב" או מעט מים), מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מניחים מהפולנטה בצלחות הגשה. על הפולנטה מניחים מרבעי השומר הצלויים, שום ועגבניות. מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום טרי ומגישים מיד.

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 04 / 25

9 תגובות so far.

  1. מאת יונתן:

    מעולה ממש

    הייתי עושה טיפה יותר תירסים כדי שיחזיק יותר

    מנה ראשונה שמיימית

  2. מאת אורנה:

    המתכונים שלך נפלאים, מככבים בבית שלי, אז תודה לך :)
    במה היית מחליפה את השומר?(אצלנו במשפחה כולם ללא יוצא מהכלל, לא אוהבים טעם של שומר/ליקריץ)

    • מאת אורי:

      תודה רבה :-)
      את השומר אפשר להחליף למשל בסלק, בצל, גזר, פלחי זוקיני, פטריות – כל אחד מהם והצלייה שתעשה לו טוב.. אגב שומר צלוי כמעט ואין לו את הטעם האניסי, הוא מתקתק ממש :-)

      • מאת אפרת:

        שומר זה נהדר רק ששומר גדל בחורף ותירס בקיץ…אז איך אפשר להפגיש אותם? אולי בתל אביב הם נפגשים…אצלי בגן ירק הם לא :-)

        • מאת אורי:

          אני מניחה שתפסתי אותם ברגע המפגש של האביב ותחילת התירסים הצעירים. אפשר להסתפק בעגבניות צלויות או להחליף בסלק, פטריות או כל ירק אחר שמתחשק.

  3. מאת ענבל:

    חילוץ תוכן גרגירי התירס ממש קשה לי! זה מצליח אבל אני צריכה לעשות הפסקה של 5 דקות לאחר כל קלח כדי שהיד תפסיק לכאוב.. אם אבשל את הקלחים קודם זה יצא בקלות רבה יותר??

  4. מאת ענבר:

    הכנתי את הפולנטה הטריה עם חלב קוקוס (כתחליף לשמנת).
    הסיכום שלי הוא שחילוץ בשר התירס היה מעצבן, אבל המשפחה התלהבה ביותר. כולם נמרחו ורוצים את זה שוב.
    תודה על הרעיון!

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

מסעדות טבעוניות וידידותיות: ציונה

כתובת: ויצמן 18, נס ציונה. טל': 08-858-6565 שעות פתיחה: א'-ו' 08:00 – 24:00, שבת 10:00 –…

טעים בשגעון, גם בחימום חוזר בתנור יום או יומיים אחרי ההכנה

בלי סבל, בלי הורמונים: מתכונים מנצחים בלי מוצרי חלב

התחקיר המטריד בעניין ההורמונים בחלב מצטרף לשורה של סיבות, שגרמו לי ולרבים אחרים להפסיק לצרוך…

קרמי וטעים. ריזוטו אורז מלא ואספרגוס

"ריזוטו" של אורז מלא ואספרגוס

מגע הקסם של שמן קוקוס וכרישה קרמית, יספק את המרקם הנימוח שמזכיר ריזוטו קלאסי…

רעות הורן מנהלת הפרוייקט ואנוכי

אתגר 22: הדרך הקלה לטבעונות

כשמחליטים לנסות טבעונות - אתגר 22 עושה את החיים הרבה יותר…

טבעוניות נהנות יותר - גרסת החולצה

חולצה של טבעוניות נהנות יותר במהדורה מוגבלת!

עכשיו באתר: חולצות של טבעוניות נהנות יותר…

מסעדות טבעוניות במונטריאול. המלצות של אורי שביט

Vegans around the world: Dining in Montreal

A surprising invitation to attend Montreal’s first vegan festival made me pack my suitcases and…

לוביאני במילוי שעועית אדומה מושלמת. צילום: בן יוסטר

הילד בן שלוש: מתכוני יום הולדת לבלוג

לכבוד יום ההולדת השלישי של האתר הטבעוני הכי טעים ברשת, מתכונים אהובים ונבחרים מתוכו יוגשו…

אוורירים ונימוחים ברוטב עגבניות עשיר וסמיך. ניוקי של זכאים

מסעדות טבעוניות: השחקניות החדשות במגרש הקולינארי

טקס פרסי האוכל של טיים אאוט מיישר קו עם המגמה הטבעונית. ויש מתכון לניוקי של…

תמיד נהנות יותר. אורי שביט וננה שרייר

טבעוניות נהנות יותר בננוצ'קה: ארוחה מיוחדת ליום ההולדת!

הזמן טס כשהטבעוניות נהנות יותר והגיעה השעה לחגוג את יום ההולדת השלישי של…

מתכונים טבעוניים. החלה הטבעונית של לייזה. צילום: אורי שביט

שבת טבעונית: חלה מתוקה וחמין למתקדמים

עם בוא החורף התנעתי תנורים והחלטתי לקבל את השבת עם חלה טבעונית וחמין מן הצומח…