טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

תקראו לה פולנטה, תגידו ממליגה – מדובר בקרם רך של תירס טרי. וכשהוא מלטף פלחי שומר צלוי עם עגבניות, ממש לא אכפת לי איך תקראו לו

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

אחת השמחות הגדולות של ההליכה לשוק היא היכולת לחוש את חילופי העונות של הפירות והירקות – לאט לאט נעלמו להם האפרסמונים, הופה! מחירי הארטישוקים האחרונים צונחים, אוטוטו השום הירוק נוטש, והנה מופיעים כבר הקלחים העטופים של תירסים צעירים, חלביים ובהירים, שפשוט הייתי חייבת לקחת הביתה.

באמצע היום ובשיא לחץ האירועים המצטברים, עזבתי הכל וניגשתי לטפל בקלחי התירס הטריים האלה. ככה זה, כשעומס השבועות האחרונים התחיל לעלות על גדותיו, העבודה בסדנאות בישול ופיתוח של מתכונים חדשים הפכו להיות המנוחה שלי. ואין כמו לנוח על צלחת מהבילה ורכה של פולנטה צהבהבה, במיוחד כזאת ששודכו לה שומר צלוי, שום ועגבניות.

רצה הגורל ובאותו יום ממש הגיעה אלי חבילה עם מוצרים לטעימה, ביניהם הסתתרה קופסא קטנה של "שמנת" לבישול על בסיס סויה (במקרה הזה של חברת Valsoia). אולי יש בקהל מישהו שלא יודע – אני ממש לא מחבבת שימוש בתחליפים (ועדיין שותה נס קפה עם משקה דמוי חלב בבוקר, כן?). אבל יצא לי כבר פעם לנסות את השמנת הזאת, שהפתיעה אותי לטובה ברוטב לפסטה. החלטתי להעיז ולבדוק איך היא תתחבר לממליגה הטריה שלי. התוצאה היתה לא פחות מנהדרת! כשטעמתי אותה בנפרד, היא הזכירה לי יותר מדי את טעמו של חלב סויה ממותק, אבל בחימום בתוך התבשיל, היא הפכה לשמנת מתוקה קרמית ומוצלחת. ברור שלא חייבים, אבל שווה ניסוי.

פולנטה טבעונית עם שומר צלוי, שום ועגבניות

שיטת חילוץ העסיס מהגרגירים זהה לזו שהשתמשתי בה להכנת שקשוקה תירס – ברגע שתופסים את הטכניקה, זה קל ומהיר ושווה כל טיפה של הקרם הצהבהב המופלא. אם לא רוצים להשתמש בשמנת, אפשר להוסיף קצת מתחליף החלב שאתם אוהבים או פשוט מעט מים, כדי לדלל את העיסה מעט.

חומרים ל 2-3 מנות

לפולנטה:
5-6 קלחי תירס טריים, רצוי בקליפתם
1 קופסא (200 מ"ל) "שמנת" סויה לבישול
1 כף שמן קוקוס (אם אין אפשר להשתמש רק בשמן זית)
1 כף שמן זית

לשומר הצלוי:
3 פקעות שומר צעיר, חתוכות לאורך לרבעים
חופן עגבניות שרי תמר, חתוכות לאורך לרבעים
5-6 שיני שום פרוסות (אם מוצאים שום ירוק, מתפרעים עם הראש והגבעול)
עלים מ 4-5 גבעולי טימין
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות יין לבן יבש
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה: חופן פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את רבעי השומר על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ויין לבן ומתבלים בנדיבות במלח ים ובפלפל שחור. מפזרים מעל וסביב השומר את העגבניות ופרוסות השום וצולים 25-30 דקות, עד שהירקות מתרככים ונצרבים מעט.
+ מחלצים את התוכן מגרגירים התירס: בעזרת סכין חדה חורצים לאורך את קלחי התירס, תוך כדי פציעת הגרגירים. בעזרת גב הסכין לוחצים את הקלח לאורכו ומחלצים את התוכן מהגרגירים (לא נורא אם פה ושם משתרבבות פנימה גם הקליפות).

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

+ מחממים במחבת שמן זית ושמן קוקוס. מוסיפים את עסיס התירס ומבשלים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מוסיפים את ה"שמנת" (או ה"חלב" או מעט מים), מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מניחים מהפולנטה בצלחות הגשה. על הפולנטה מניחים מרבעי השומר הצלויים, שום ועגבניות. מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום טרי ומגישים מיד.

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 04 / 25

11 תגובות so far.

  1. מאת יונתן:

    מעולה ממש

    הייתי עושה טיפה יותר תירסים כדי שיחזיק יותר

    מנה ראשונה שמיימית

  2. מאת אורנה:

    המתכונים שלך נפלאים, מככבים בבית שלי, אז תודה לך :)
    במה היית מחליפה את השומר?(אצלנו במשפחה כולם ללא יוצא מהכלל, לא אוהבים טעם של שומר/ליקריץ)

    • מאת אורי:

      תודה רבה :-)
      את השומר אפשר להחליף למשל בסלק, בצל, גזר, פלחי זוקיני, פטריות – כל אחד מהם והצלייה שתעשה לו טוב.. אגב שומר צלוי כמעט ואין לו את הטעם האניסי, הוא מתקתק ממש :-)

      • מאת אפרת:

        שומר זה נהדר רק ששומר גדל בחורף ותירס בקיץ…אז איך אפשר להפגיש אותם? אולי בתל אביב הם נפגשים…אצלי בגן ירק הם לא :-)

        • מאת אורי:

          אני מניחה שתפסתי אותם ברגע המפגש של האביב ותחילת התירסים הצעירים. אפשר להסתפק בעגבניות צלויות או להחליף בסלק, פטריות או כל ירק אחר שמתחשק.

  3. מאת ענבל:

    חילוץ תוכן גרגירי התירס ממש קשה לי! זה מצליח אבל אני צריכה לעשות הפסקה של 5 דקות לאחר כל קלח כדי שהיד תפסיק לכאוב.. אם אבשל את הקלחים קודם זה יצא בקלות רבה יותר??

  4. מאת ענבר:

    הכנתי את הפולנטה הטריה עם חלב קוקוס (כתחליף לשמנת).
    הסיכום שלי הוא שחילוץ בשר התירס היה מעצבן, אבל המשפחה התלהבה ביותר. כולם נמרחו ורוצים את זה שוב.
    תודה על הרעיון!

  5. מאת אתי:

    יש אפשרות להשתמש בתירס מקופסא?
    או שזה לא עם סימן ! :cry:

    • מאת אורי:

      שמעי.. זה לא באמת אותו הדבר אבל אפשר לטחון גרגירי תירס, אני מעדיפה מופשרים מאשר קופסא, הם לטעמי יותר מדי מתוקים.

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

סדנת אפייה. עוגת שוקולד חמה טבעונית

טל האוזן ואורי שביט בסדנה: יסודות הקונדיטוריה הטבעונית

בואו ללמוד עם הקונדיטורית טל האוזן ואורי שביט איך אופים עוגות, מאפים ומתוקים…

מה כבר ביקשתי? גלידה כזאת אצלי בבית!

מדריך: גלידה טבעונית ביתית

מתכון בסיסי וטיפים חשובים להכנת גלידה טבעונית שכולם…

פיצה טבעונית: קונופיצה

פיצה בצורת קונוס שניתן לקחת לדרך, עם מילויים שונים - ואפשרות לגבינה…

מאפים וקינוחים טבעוניים: עוגוט

קונדיטוריה ביתית ביקנעם המושבה, לעוגות טבעוניות ומאפים מתוקים…

מסעדות טבעוניות וידידותיות: במבו וילג'

מסעדת חוף ובר בנתניה. המנות הטבעוניות כוללות ארוחת בוקר, מנות ראשונות…

מסעדות טבעוניות וידידותיות: צ'יה

בית קפה וביסטרו צמחוני/טבעוני בתל…

מסעדות טבעוניות וידידותיות: סבא ג'בטו

מסעדה בבאר שבע המגישה מבחר מנות בתוך ג'בטה, ביניהן מנת "מצפון נקי"…

אוכל טבעוני לקחת הביתה: פלפל ירוק

קייטרינג טבעוני מבית מסעדת "גרין בורגר", ואוכל ביתי מוכן לסוף…

קייטרינג טבעוני: עוגתה

קייטרינג לאירועים עד 250 איש באזור הצפון מבית מסעדת עוגתה בקיבוץ…

קייטרינג טבעוני: Pine Club

מקום לאירועים בלב יערות הכרמל, עד 150 אורחים, עם תפריט צמחוני/טבעוני…