טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

תקראו לה פולנטה, תגידו ממליגה – מדובר בקרם רך של תירס טרי. וכשהוא מלטף פלחי שומר צלוי עם עגבניות, ממש לא אכפת לי איך תקראו לו

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

אחת השמחות הגדולות של ההליכה לשוק היא היכולת לחוש את חילופי העונות של הפירות והירקות – לאט לאט נעלמו להם האפרסמונים, הופה! מחירי הארטישוקים האחרונים צונחים, אוטוטו השום הירוק נוטש, והנה מופיעים כבר הקלחים העטופים של תירסים צעירים, חלביים ובהירים, שפשוט הייתי חייבת לקחת הביתה.

באמצע היום ובשיא לחץ האירועים המצטברים, עזבתי הכל וניגשתי לטפל בקלחי התירס הטריים האלה. ככה זה, כשעומס השבועות האחרונים התחיל לעלות על גדותיו, העבודה בסדנאות בישול ופיתוח של מתכונים חדשים הפכו להיות המנוחה שלי. ואין כמו לנוח על צלחת מהבילה ורכה של פולנטה צהבהבה, במיוחד כזאת ששודכו לה שומר צלוי, שום ועגבניות.

רצה הגורל ובאותו יום ממש הגיעה אלי חבילה עם מוצרים לטעימה, ביניהם הסתתרה קופסא קטנה של "שמנת" לבישול על בסיס סויה (במקרה הזה של חברת Valsoia). אולי יש בקהל מישהו שלא יודע – אני ממש לא מחבבת שימוש בתחליפים (ועדיין שותה נס קפה עם משקה דמוי חלב בבוקר, כן?). אבל יצא לי כבר פעם לנסות את השמנת הזאת, שהפתיעה אותי לטובה ברוטב לפסטה. החלטתי להעיז ולבדוק איך היא תתחבר לממליגה הטריה שלי. התוצאה היתה לא פחות מנהדרת! כשטעמתי אותה בנפרד, היא הזכירה לי יותר מדי את טעמו של חלב סויה ממותק, אבל בחימום בתוך התבשיל, היא הפכה לשמנת מתוקה קרמית ומוצלחת. ברור שלא חייבים, אבל שווה ניסוי.

פולנטה טבעונית עם שומר צלוי, שום ועגבניות

שיטת חילוץ העסיס מהגרגירים זהה לזו שהשתמשתי בה להכנת שקשוקה תירס – ברגע שתופסים את הטכניקה, זה קל ומהיר ושווה כל טיפה של הקרם הצהבהב המופלא. אם לא רוצים להשתמש בשמנת, אפשר להוסיף קצת מתחליף החלב שאתם אוהבים או פשוט מעט מים, כדי לדלל את העיסה מעט.

חומרים ל 2-3 מנות

לפולנטה:
5-6 קלחי תירס טריים, רצוי בקליפתם
1 קופסא (200 מ"ל) "שמנת" סויה לבישול
1 כף שמן קוקוס (אם אין אפשר להשתמש רק בשמן זית)
1 כף שמן זית

לשומר הצלוי:
3 פקעות שומר צעיר, חתוכות לאורך לרבעים
חופן עגבניות שרי תמר, חתוכות לאורך לרבעים
5-6 שיני שום פרוסות (אם מוצאים שום ירוק, מתפרעים עם הראש והגבעול)
עלים מ 4-5 גבעולי טימין
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות יין לבן יבש
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה: חופן פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את רבעי השומר על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ויין לבן ומתבלים בנדיבות במלח ים ובפלפל שחור. מפזרים מעל וסביב השומר את העגבניות ופרוסות השום וצולים 25-30 דקות, עד שהירקות מתרככים ונצרבים מעט.
+ מחלצים את התוכן מגרגירים התירס: בעזרת סכין חדה חורצים לאורך את קלחי התירס, תוך כדי פציעת הגרגירים. בעזרת גב הסכין לוחצים את הקלח לאורכו ומחלצים את התוכן מהגרגירים (לא נורא אם פה ושם משתרבבות פנימה גם הקליפות).

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

+ מחממים במחבת שמן זית ושמן קוקוס. מוסיפים את עסיס התירס ומבשלים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מוסיפים את ה"שמנת" (או ה"חלב" או מעט מים), מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מניחים מהפולנטה בצלחות הגשה. על הפולנטה מניחים מרבעי השומר הצלויים, שום ועגבניות. מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום טרי ומגישים מיד.

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 04 / 25

9 תגובות so far.

  1. מאת יונתן:

    מעולה ממש

    הייתי עושה טיפה יותר תירסים כדי שיחזיק יותר

    מנה ראשונה שמיימית

  2. מאת אורנה:

    המתכונים שלך נפלאים, מככבים בבית שלי, אז תודה לך :)
    במה היית מחליפה את השומר?(אצלנו במשפחה כולם ללא יוצא מהכלל, לא אוהבים טעם של שומר/ליקריץ)

    • מאת אורי:

      תודה רבה :-)
      את השומר אפשר להחליף למשל בסלק, בצל, גזר, פלחי זוקיני, פטריות – כל אחד מהם והצלייה שתעשה לו טוב.. אגב שומר צלוי כמעט ואין לו את הטעם האניסי, הוא מתקתק ממש :-)

      • מאת אפרת:

        שומר זה נהדר רק ששומר גדל בחורף ותירס בקיץ…אז איך אפשר להפגיש אותם? אולי בתל אביב הם נפגשים…אצלי בגן ירק הם לא :-)

        • מאת אורי:

          אני מניחה שתפסתי אותם ברגע המפגש של האביב ותחילת התירסים הצעירים. אפשר להסתפק בעגבניות צלויות או להחליף בסלק, פטריות או כל ירק אחר שמתחשק.

  3. מאת ענבל:

    חילוץ תוכן גרגירי התירס ממש קשה לי! זה מצליח אבל אני צריכה לעשות הפסקה של 5 דקות לאחר כל קלח כדי שהיד תפסיק לכאוב.. אם אבשל את הקלחים קודם זה יצא בקלות רבה יותר??

  4. מאת ענבר:

    הכנתי את הפולנטה הטריה עם חלב קוקוס (כתחליף לשמנת).
    הסיכום שלי הוא שחילוץ בשר התירס היה מעצבן, אבל המשפחה התלהבה ביותר. כולם נמרחו ורוצים את זה שוב.
    תודה על הרעיון!

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

מאירה גם את הימים הכי אפורים. שמש בצק טבעונית

אם יש לך שמש: מאפה יווני במילוי מנגולד ופטריות

ארוחה אצל החמות המקסימה והטבעונית שלי תמיד מניבה מנות מפתיעות ומעניינות, ככה זה כשמבשלים מהלב…

סדנת בישול טבעונית. מבשלים עם טופו

סדנת בישול טבעונית - מי מפחד מטופו?

סדנת בישול מיוחדת שתוקדש לבישול עם הפלא הלבן מהמזרח - מתהליך ההכנה של טופו ביתי…

כתום יעשה לכם יום שמח. קדרת כתומים ועדשים

בלאגן מאורגן: ארוחות קיץ טבעוניות בסיר אחד

איך שמתחילות הטמפרטורות לטפס, אני מקצרת את זמן השהייה במטבח למינימום. האמצעי: קדרות מהירות של…

מסעדות מומלצות. קפה לואיז

ביקורת מסעדות: קפה לואיז, סניף רמת אביב

המבקרת חוזרת - אורי שביט בגרסה הטבעונית עם טור ביקורת מסעדות…

אוורירי, תפוח, מתוק ומושחת. הספרדים ידעו מה הם עושים

מתוק וטבעוני: צ'ורוס ברוטב שוקולד

גרסה טבעונית וקלה להכנה של הסופגניות הספרדיות הנימוחות, עם רוטב שוקולד…

מסעדות טבעוניות וידידותיות - פיצה דומינו, קניון דרורים

פיצריה המציעה פיצה טבעונית עם תחליף גבינה. ניתן להזמין גם מנות נוספות, כמו סלטים, טוסטים…

מסעדות טבעוניות וידידותיות - פיצה פרנצ'סקה

פיצריה המציעה פיצה טבעונית וגם מנות טבעוניות נוספות, כגון קלצונה, סלטים, פוקאצ'ה…

מסעדות טבעוניות וידידותיות - זרירה

מזנון שכונתי באוירה קז'ואלית, המציע מגוון מנות טבעוניות, ביניהן עיג'ה טבעוני, חומוס, סלק, מטבוחה ועוד.…

מסעדות טבעוניות וידידותיות - הסושיה, סניף פתח תקווה

סניף פתח תקווה של רשת הסושיה מציע תפריט טבעוני נפרד, ובו ניתן למצוא סושי טבעוני,…

מסעדות טבעוניות וידידותיות - באנאפה

בית קפה וקונדיטוריה המציע תפריט טבעוני נפרד, בו ניתן למצוא ווג'י בורגר, חריימה טופו, פסטות,…