טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

תקראו לה פולנטה, תגידו ממליגה – מדובר בקרם רך של תירס טרי. וכשהוא מלטף פלחי שומר צלוי עם עגבניות, ממש לא אכפת לי איך תקראו לו

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

שומר, שום ועגבניות נכנסו לתנור. מה רע?

אחת השמחות הגדולות של ההליכה לשוק היא היכולת לחוש את חילופי העונות של הפירות והירקות – לאט לאט נעלמו להם האפרסמונים, הופה! מחירי הארטישוקים האחרונים צונחים, אוטוטו השום הירוק נוטש, והנה מופיעים כבר הקלחים העטופים של תירסים צעירים, חלביים ובהירים, שפשוט הייתי חייבת לקחת הביתה.

באמצע היום ובשיא לחץ האירועים המצטברים, עזבתי הכל וניגשתי לטפל בקלחי התירס הטריים האלה. ככה זה, כשעומס השבועות האחרונים התחיל לעלות על גדותיו, העבודה בסדנאות בישול ופיתוח של מתכונים חדשים הפכו להיות המנוחה שלי. ואין כמו לנוח על צלחת מהבילה ורכה של פולנטה צהבהבה, במיוחד כזאת ששודכו לה שומר צלוי, שום ועגבניות.

רצה הגורל ובאותו יום ממש הגיעה אלי חבילה עם מוצרים לטעימה, ביניהם הסתתרה קופסא קטנה של "שמנת" לבישול על בסיס סויה (במקרה הזה של חברת Valsoia). אולי יש בקהל מישהו שלא יודע – אני ממש לא מחבבת שימוש בתחליפים (ועדיין שותה נס קפה עם משקה דמוי חלב בבוקר, כן?). אבל יצא לי כבר פעם לנסות את השמנת הזאת, שהפתיעה אותי לטובה ברוטב לפסטה. החלטתי להעיז ולבדוק איך היא תתחבר לממליגה הטריה שלי. התוצאה היתה לא פחות מנהדרת! כשטעמתי אותה בנפרד, היא הזכירה לי יותר מדי את טעמו של חלב סויה ממותק, אבל בחימום בתוך התבשיל, היא הפכה לשמנת מתוקה קרמית ומוצלחת. ברור שלא חייבים, אבל שווה ניסוי.

פולנטה טבעונית עם שומר צלוי, שום ועגבניות

שיטת חילוץ העסיס מהגרגירים זהה לזו שהשתמשתי בה להכנת שקשוקה תירס – ברגע שתופסים את הטכניקה, זה קל ומהיר ושווה כל טיפה של הקרם הצהבהב המופלא. אם לא רוצים להשתמש בשמנת, אפשר להוסיף קצת מתחליף החלב שאתם אוהבים או פשוט מעט מים, כדי לדלל את העיסה מעט.

חומרים ל 2-3 מנות

לפולנטה:
5-6 קלחי תירס טריים, רצוי בקליפתם
1 קופסא (200 מ"ל) "שמנת" סויה לבישול
1 כף שמן קוקוס (אם אין אפשר להשתמש רק בשמן זית)
1 כף שמן זית

לשומר הצלוי:
3 פקעות שומר צעיר, חתוכות לאורך לרבעים
חופן עגבניות שרי תמר, חתוכות לאורך לרבעים
5-6 שיני שום פרוסות (אם מוצאים שום ירוק, מתפרעים עם הראש והגבעול)
עלים מ 4-5 גבעולי טימין
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות יין לבן יבש
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה: חופן פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את רבעי השומר על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ויין לבן ומתבלים בנדיבות במלח ים ובפלפל שחור. מפזרים מעל וסביב השומר את העגבניות ופרוסות השום וצולים 25-30 דקות, עד שהירקות מתרככים ונצרבים מעט.
+ מחלצים את התוכן מגרגירים התירס: בעזרת סכין חדה חורצים לאורך את קלחי התירס, תוך כדי פציעת הגרגירים. בעזרת גב הסכין לוחצים את הקלח לאורכו ומחלצים את התוכן מהגרגירים (לא נורא אם פה ושם משתרבבות פנימה גם הקליפות).

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

ברגע שתופסים את הטריק, זה רץ. מחלצים תירס

+ מחממים במחבת שמן זית ושמן קוקוס. מוסיפים את עסיס התירס ומבשלים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מוסיפים את ה"שמנת" (או ה"חלב" או מעט מים), מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מניחים מהפולנטה בצלחות הגשה. על הפולנטה מניחים מרבעי השומר הצלויים, שום ועגבניות. מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום טרי ומגישים מיד.

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

להניח את הראש ולהתכרבל. פולנטה מופלאה

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 04 / 25

9 תגובות so far.

  1. מאת יונתן:

    מעולה ממש

    הייתי עושה טיפה יותר תירסים כדי שיחזיק יותר

    מנה ראשונה שמיימית

  2. מאת אורנה:

    המתכונים שלך נפלאים, מככבים בבית שלי, אז תודה לך :)
    במה היית מחליפה את השומר?(אצלנו במשפחה כולם ללא יוצא מהכלל, לא אוהבים טעם של שומר/ליקריץ)

    • מאת אורי:

      תודה רבה :-)
      את השומר אפשר להחליף למשל בסלק, בצל, גזר, פלחי זוקיני, פטריות – כל אחד מהם והצלייה שתעשה לו טוב.. אגב שומר צלוי כמעט ואין לו את הטעם האניסי, הוא מתקתק ממש :-)

      • מאת אפרת:

        שומר זה נהדר רק ששומר גדל בחורף ותירס בקיץ…אז איך אפשר להפגיש אותם? אולי בתל אביב הם נפגשים…אצלי בגן ירק הם לא :-)

        • מאת אורי:

          אני מניחה שתפסתי אותם ברגע המפגש של האביב ותחילת התירסים הצעירים. אפשר להסתפק בעגבניות צלויות או להחליף בסלק, פטריות או כל ירק אחר שמתחשק.

  3. מאת ענבל:

    חילוץ תוכן גרגירי התירס ממש קשה לי! זה מצליח אבל אני צריכה לעשות הפסקה של 5 דקות לאחר כל קלח כדי שהיד תפסיק לכאוב.. אם אבשל את הקלחים קודם זה יצא בקלות רבה יותר??

  4. מאת ענבר:

    הכנתי את הפולנטה הטריה עם חלב קוקוס (כתחליף לשמנת).
    הסיכום שלי הוא שחילוץ בשר התירס היה מעצבן, אבל המשפחה התלהבה ביותר. כולם נמרחו ורוצים את זה שוב.
    תודה על הרעיון!

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד

תקראו לזה ממתק, חטיף או קינוח – קשה להתנגד לשילוב הנפלא של אגוזים ושוקולד, במיוחד…

שילוב טעמים אגוזי ועונתי נפלא. בטטה במילוי חמאת לוז

מיני-בטטות צלויות בחמאת אגוזי לוז, זוקיני ושום ירוק

מכינים חמאת אגוזים ביתית וירוקה, שתמלא את בטנה של הבטטה…

סלט לא שגרתי שיכול להפוך גם לממרח לימוני נהדר. נסו זאת בבית!

סלט לבבות ארטישוק, ארוגולה וקשיו

סלט מרענן וטעים שאפשר בקלות להפוך לממרח לא שגרתי בטעמים…

לא רק בפסח - ממרח עדשים שחורות קלאסי וממכר

ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

שילוב טעמים שבאופן מסוים מזכיר את אלה של הכבד הקצוץ שכבר נפרדתי ממנו, אבל מדובר…

סדנת בישול תאילנדית. צילום: עדי עליה

תאילנד טבעונית: סדנת בישול עם עדי עליה ואורי שביט

סדנת בישול תאי טבעוני עם עדי עליה ואורי…

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

לפצח את פסח: מלאו כיסיי באגוזים

פסח הוא רק תירוץ להכין שלל מתכונים טבעוניים מלאים…

מנה נהדרת לפסח ולכל ימות השנה. פולנטה בצ'ימיצ'ורי אגוזי

פולנטה צלויה של תירס וקשיו עם צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול ואג

קרם הקשיו העשיר מוסיף לקמח התירס מתקתקות ורכות, אותן משלים צ'ימצ'ורי אגוזי…

מעורב סויה של ביטון, עוד מעט בתפריט הקבוע!

מעורב טבעוני אדורה סטייל

תנו לשף טוב נתחי סויה יבשים והוא יעשה מהם מטעמים. מתכון למנה שתככב בקרוב בתפריט…

מעורב ירושלמי טבעוני באדורה. צילום: אבי ביטון

אבי ביטון ואורי שביט מציגים: משתה טבעוני ים תיכוני ב"אד

ערב חגיגי וטעים של מנות טבעוניות לוהטות ממטבחו של אבי ביטון, לקראת השקת מנות טבעוניות…

מיכאל ביסטרו מקומי. צילום: אורי שביט

קח מקל, קח תרמיל: אוכלים טבעוני בגליל

בניגוד לשמועות, יש אוכל טבעוני מחוץ לתל אביב. חזרתי מטיול לצפון עם 10 המלצות טעימות…