סלט אטריות אורז קר עם ירקות בחלב קוקוס עם "רוטב דגים" טבעוני

פברואר 29, 2012 מאת:

אורן לוקסנבורג

פתיח נהדר לארוחה, עם כוכבי הטעם המופלאים של המטבח התאילנדי הססגוני והאהוב. המתכון רק נראה מורכב – עיקר ההשקעה היא בזמן הבישול של רוטב צמחי נהדר, שמחליף את רוטב הדגים המסורתי וישנה את חייכם במטבח (לפחות בהכנה של אוכל תאי). שווה! לחצו כאן למתכון של הרוטב הטבעוני

חומרים ל-6 מנות

לרוטב קוקוס:
1 פחית קרם קוקוס
2 כפות רוטב דגים טבעוני (לחצו כאן למתכון)
2 כפות סוכר חום
2 כפות מיץ לימון
1 כף עלי קאפיר ליים קצוצים דק
1/4 כפית מלח

לסלט:
1 חבילה אטריות אורז דקות
1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
1 גזר פרוס לרצועות דקות
1 מלפפון פרוס לרצועות דקות
1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות
1/2 כוס עלי נענע שטופים ומופרדים
1/2 כוס עלי בזיליקום שטופים ומופרדים
1/2 כוס עלי כוסברה שטופים ומופרדים
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק

להגשה:
גרידה מלימון שלם
3 כפות בוטנים קלויים

מכינים רוטב קוקוס: מחממים בסיר קטן את חלב הקוקוס עם כל המרכיבים ומערבבים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
+ מבשלים את אטריות האורז על פי הוראות היצרן. כשהאטריות מוכנות, מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים.
מכינים את הסלט: מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב (משאירים בצד מעט עשבי תיבול לקישוט). מוסיפים את רוטב הקוקוס ומערבבים.
+ מחלקים לקערות הגשה ומקשטים בעשבי התיבול והבוטנים. מפזרים מעט גרידת לימון ומגישים.

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. Aviva הגיב:

    איפה אפשר להשיג את העלי קפיר ליים? מהן החנויות המתמחות?

    • אורי הגיב:

      עלי קפיר ליים מיובשים ניתן למצוא בחלק מהחנויות/מעדניות לבשלנים או בחנויות מזרח ומערב, למשל.

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games