חגיגה של צבע מטעם הטבע. צילום: אורי שביט

צלי ירקות בתנור

מרץ 17, 2013 מאת:

התמונה של הצלי הזה, רגע לפני שנכנס לתנור, היא כלום לעומת הטעם העשיר של הירקות הנימוחים ודלעת הערמונים המלכותית שיצאו ממנו בסוף. בחרו בירקות הצעירים והטריים.

חומרים ל 4 מנות

2-3 דלעות ערמונים פרוסות על קליפתן ומנוקות מגרעינים
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפלחים
2 גזרים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 פקעות שומר קטנות, חצויות לאורכן
2-3 לפתות קטנות, קלופות וחתוכות לפלחים
1 קולרבי, קלוף וחתוך לפלחים
1 עגבניה קטנה (או 2-3 עגבניות שרי), חצויה
1 בצל פרוס לטבעות דקות
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן)
5 שיני שום מעוכות
1 לימון מיובש בהיר
5-6 עלי מרווה טריים
1/4 כוס יין לבן
1/2 כוס מים רותחים
1-2 כפות חומץ בלסמי
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד, כזה שמתאים גם לתנור. מאדים את טבעות הבצל, הכרישה, שיני השום ועלי המרווה 5-10 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
+ מוסיפים לסיר את כל הירקות מלבד העגבניה בזה אחר זה (הסדר לא קריטי), מתבלים במלח ובפלפל ומאדים-מערבבים כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מעמיקים צבע. מוסיפים את החומץ ואת היין הלבן ומערבבים.
+ מוסיפים לקדרה את העגבניה החצויה ואת הלימון המיובש ויוצקים 1/2 כוס מים רותחים.
+ מכסים את הסיר כך שיהיה אטום היטב ומכניסים לתנור. צולים במשך שעה עד שעה וחצי, עד שהירקות רכים ושחומים (אפשר לפתוח ולערבב באמצע הדרך ואם צריך להוסיף מעט מים).

חגיגה של צבע מטעם הטבע. צילום: אורי שביט

חגיגה של צבע מטעם הטבע. צילום: אורי שביט

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט