חיטת כוסמין עם בטטות וטופו בסויה וסילאן

ינואר 21, 2012 מאת:

חיטה היא דגן מדהים והחיטה הזאת – בכלל. אני מתה על זה שהיא מתבשלת אבל נשארת נפרדת ונגיסה ולא הופכת לרכרוכית. מצד שני, לפעמים לא פשוט למצוא אותה בחנויות, מזל שהמתכון הזה עובד עם כל מיני סוגים של דגנים, אפילו אורז.

1 חבילה (250 גרם) חיטת כוסמין איטלקית מסדרת 10 דקות של סוגת, מבושלת ומסוננת

(אפשר להשתמש בחיטה רגילה או בדגנים מבושלים אחרים כמו גריסים, קינואה, אורז, אורז מלא וכד'. יש להקפיד על זמני בישול מתאימים בהתאם לדגן הרלוונטי כשהמטרה היא להגיע לבישול מלא אך עדיין נגיס ולא רך מדי).

3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

1 חבילה (300 גרם) טופו, חתוך לקוביות

2-3 שיני שום כתושות

2-3 כפות סויה

1-2 כפות סילאן (רצוי ללא תוספת סוכר)

1/2 צרור כוסברה קצוצה

שמן זית

+ מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים 10-15 דקות, עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן ולא מתפרקות.

+ מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את קוביות הטופו כ-3 דקות מכל הצדדים, עד שהן מזהיבות והופכות מעט פריכות.

+ מוסיפים לסיר את השום, קוביות הבטטה המבושלות והחיטה המבושלת. מתבלים בסויה ובסילאן, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם כוסברה קצוצה.

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. נעמה הגיב:

    היי אורי,
    חיפשתי לא מעט, ולא מוצאת איפה אני יכולה לקנות כוסמין שלם.. איפה את קונה?
    תודה רבה 🙂

    • אורי הגיב:

      אני קונה את המוצר של סוגת מסדרת 10 דקות, זאת חיטה שלמה שעברה אידוי מוקדם ומתבשלת מהר וללא השריה.

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games