צילום: אורי שביט

סלט חיטה קיצי

אוקטובר 4, 2012 מאת:

הקומבינציה הזאת תעבוד עם כל סוגי החיטה – אני השתמשתי בחיטה לבישול מהיר ב-10 דקות (בכל זאת, שבת) אבל אין בעיה להשתמש בכל סוג חיטה (אפילו מעושנת) ואפשר גם להחליף אותה בבורגול גס שהושרה במים רותחים או בגריסים מבושלים.

חומרים ל-6 מנות

כ-500 גרם (כ-2 כוסות) חיטה
4 גזרים, קלופים ומגורדים גס
1 בצל לבן, קצוץ גס
1 בצל סגול, קצוץ גס
2-3 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי קצוץ
1 צרור קטן של כוסברה, קצוצה
מיץ מ-1/2 לימון
מלח גס אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ מבשלים את החיטה בהתאם להוראות היצרן. אם לא מדובר במוצר לבישול מהיר, מומלץ להשרות את החיטה כשעה במי ברז, לסנן ולבשל עד שעה, עד שהחיטה רכה ומוכנה לאכילה (לרוב היא נשארת נגיסה וגרגירית ולא הופכת לעיסתית, בניגוד לאורז למשל). מסננים ומניחים בצד.
+ מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל הלבן והסגול 5-10 דקות, עד שהבצלים מתרככים והופכים שקופים. מוסיפים את השום והצ'ילי וממשיכים לאדות תוך ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את הגזר המגורד ומאדים יחד כ-5 דקות נוספות, עד שהגזר מתרכך ומעמיק צבע. מסירים מהאש.
+ מוסיפים את החיטה המבושלת ואת הכוסברה הקצוצה, סוחטים פנימה את חצי הלימון ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול (מומלץ להוסיף מעט שמן זית בשלב זה, להעשרת הטעם ומניעת יבשושיות). מגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט