פאי משמשים עם קרם שקדים לימוני

27 תגובות לפוסט

  1. לירון הגיב:

    אני ממש לא ששה לקנות קונפיטורה הבייתה האם יש דרך להכין ללא זה?

  2. לירון הגיב:

    לאחר כישלון במציאת משמשים תהיתי אם אפשר להכין גם מנקטרינות או אפרסקים

  3. דניאל הגיב:

    במה ניתן להחליף את רסק התפוחים בבצק הפאי?

    • אורי הגיב:

      קצת קשה להחליף אותו מכיוון שהוא מחליף את הביצה. אפשר לנסות עם מחמאה אם את/ה מעדיפ/ה.

  4. נעמי הגיב:

    ואו.
    הכנתי את הפאי עם כמה שינויים (אני יודעת, זה לא כבר אותו המתכון וכו' וכו' אבל יצא כ"כ טעים שנראה לי שווה לכתוב כאן :))
    בלית ברירה השתמשתי בקמח מלא, ובמקום חצי שמן קוקוס/חצי שמן אחר, השתמשתי ברק שמן קוקוס (אז 2/3 כוס שמן קוקוס). בדרך כלל אני לא כל כך אוהבת את הטעם לוואי הזה אבל כאן זה השתלב מצוין. שמתי את הבצק במקפיא ל10 דקות במקום במקרר לחצי שעה, כדי לזרז עניינים כי כבר היה מאוחר.
    והשינוי הכי גדול, אך מוצלח ביותר – תותים (חצויים ולא קלויים כמו עם המשמש). זה גם יפהיפה וגם מאוד טעים (כמובן עם קונפיטורת תותים במקום משמש).

    פאי ממש ממש טעים. מומלץ!

    • איילת הגיב:

      הלכתי על הכיוון של התותים החצויים 🙂
      השתמשתי בקמח כוסמין מלא
      על הבצק האפוי מרחתי ריבת תות עם מעט קינמון וגרידת תפוז
      יצא מעולה (גם בעיני ה״מתנזרים״ מטבעונות)
      מניסיון: לא ממש משנה סוג הריבה, (עבד גם עם תפוז וגם עם משמש)

  5. רואי הגיב:

    הי,
    האם הקרם יוצא יציב מספיק, או שעדיף להוסיף שבבי אגר? ואם כן כמה לדעתך?

  6. תמר הגיב:

    בכמה להכפיל את החומרים בשביל תבנית בקוטר 26? תודה!

  7. נורית הגיב:

    הי אורי. האם השמן קוקוס צריך להיות במרקם מוצק או נוזל?

    • אורי הגיב:

      בין לבין 🙂 במרקם רך. אם הוא קשה מאד אפשר להמיס ואז להכניס למקרר לזמן קצר, רק עד שמתחיל להתגבש אבל עדיין קרמי.

  8. שושי הגיב:

    הי אורי,
    בגרסה ההכחית של הבצק הושמט 1/3 כוס שמן צמחי אחר (שהופיע בגרסה הקודמת).
    האם המתכון הנכחי נכון?
    אוהבת את המתכונים שלך.

    • אורי הגיב:

      היי שושי, לא בטוחה שאני מבינה את השאלה 🙂 יש במתכון 1/3 כוס שמן קוקוס. על איזה שמן את מדברת?

  9. מוריה הגיב:

    תודה על המתכון! אפשר להחליף את פירות הקיץ בתפוחים? ואם כן איך?

    • אורי הגיב:

      היי, עקרונית אני מאמינה שכן אבל איכשהו תפוחים לא מסתדרים לי פה כל כך עם הטעמים.. הייתי הולכת אולי בכיוון של אגסים.

  10. טל הגיב:

    שלום!
    הפאי נראה מצויין! שאלה – אפשר להכין אותו עם פסי בצק מלמעלה כמו פאי קלאסי?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |