גלידוניות טבעוניות קלות להכנה תוצרת בית

גלידוניות בננה-שוקולד ביתיות בשני טעמים

מרץ 11, 2019 מאת:

מתכון מהיר וקל להכנה בגרסה בריאה אך מפנקת ללהיט האהוב, שאפילו חולי סוכרת (סוג 2) יכולים ליהנות ממנו. מכינים מיד כמות כפולה, שלא ייחסר

צילום תמונה ראשית: אסף קרלה, רקס תעשיות.

הימים היו ימי חופשת סוכות, אולי חנוכה, זה לא באמת משנה. כשההורים שלי היו נוסעים, זכיתי להתארח אצל דודה אורה האהובה בכפר סבא וללא ספק גולת הכותרת שחיכיתי לה, היה הרגע בו שמעתי את דלת המקפיא נפתחת ואת המכסה של קופסת הקלקר חורק, בזמן שנחשפות תחתיו שורות שורות של מלבנים קרירים של גלידה רכה עטופה בשוקולד מתפצח (צימקאו, אבל למי היה אכפת). אם לא היו מרחיקים ממני את הקופסא בזמן, הייתי מסוגלת לחסל את תכולתה המתוקה בלי למצמץ. ככה זה כנראה כשאת מאוהבת באוכל מגיל אפס, שום דבר לא יכול לעצור אותך מלאכול מה שטעים.

כשרועי, חברי הטוב והמוכשר מאתר REX ביקש ממני לחשוב על קינוח מפנק אבל בריא, שיכול להתאים גם למי שמתמודד עם מחלת הסוכרת (סוג 2), קפצו לי מיד לראש הגלידוניות האהובות, שהפכו את הילדות של שנות השמונים להרבה יותר נסבלת. החלטתי להכין אותן בגרסה חדשה ולא פחות מפנקת, כדי שגם החולים וגם מי שמלווים אותם ביום יום – בני זוג, חברים ובני משפחה – יוכלו ליהנות יחד בלי להרגיש שהם מוותרים על שום דבר ולעזור למי שצריך את התמיכה שלהם, להתמיד בתזונה שמתאימה למצבם. עוד מידע על חשיבות מעגל התמיכה הזה ואיך מתמודדים יחד, תוכלו לקרוא באתר "שניים סוכר". את דבר התזונאית המתמחה בסוכרת וההסבר על הערכים התזונתיים תוכלו לקרוא כאן.

מילה ממני למי שמתמודדים עם סוכרת סוג 2 אם אנחנו כבר בנושא – חשוב לדעת שבתכנון נכון של התזונה אתם יכולים לשפר את מצבכם משמעותית ויש לא מעט עדויות של חולי סוכרת שהצליחו לאזן את מדדי הסוכר בגופם ולהיפרד מתרופות וזריקות, בעזרת מעבר לתזונה מאוזנת ומותאמת מן הצומח. כן, טבעונות יכולה לעשות גם את זה – כמובן בליווי של דיאטנית שמתמחה בנושא. אם תרצו שאפנה אתכם לאחת כזאת, כתבו אלי! ועכשיו – מתכון.

גלידוניות טבעוניות בשני טעמים

קרירות, מפנקות, קרמיות ומתפצחות. גלידוניות טבעוניות

רב המכר "המטבח הטבעוני שלי" עכשיו במחיר מבצע!

גלידוניות בננה-שוקולד מפנקות

החלטתי להכין את הגלידוניות בשתי גרסאות, כדי שכל אחד יוכל לבחור בטעם המועדף עליו (למה לבחור אם אפשר להכין פעמיים??). חובבי ריסיס יעופו על חמאת הבוטנים ומעדיפי החלבה יתאהבו בגרסה עם הטחינה. ראו הוזהרתם, שתיהן ממכרות. הכפילו את כמות הציפוי אם אתם מכינים את שני הסוגים.

חומרים לכ-20 גלידוניות מכל סוג (כל תבנית בגודל 14X22 ס"מ)

למילוי בננה בוטנים:
3 בננות טריות, בשלות
3/4 כוס (180 גרם) חמאת בוטנים טבעית
2 כפות סירופ מייפל
קורט מלח

למילוי בננה חלבה:
3 בננות טריות, בשלות
3/4 כוס (170 גרם) טחינה גולמית מלאה
2 כפות סילאן
קורט מלח

לציפוי (הכמות לציפוי סוג אחד):
150 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ
2 כפות שמן קוקוס

גיוון: אפשר להוסיף לכל תערובת כ-50 גרם (1/2 כוס) שבבי שקדים קלויים/שברי בוטנים/פקאנים קלויים קצוצים גס או כל תוספת פריכה אחרת שאוהבים.

גלידוניות טבעוניות ביתיות מצופות שוקולד

כל אחד יכול להכין בבית! גלידוניות טבעוניות

+ מכינים את המילוי: מניחים במיכל של מעבד מזון את חומרי המילוי שבחרתם ומעבדים עד שמתקבל קרם חלק. אם רוצים מוסיפים בשלב זה שקדים או אגוזים ומערבבים בכף.
+ מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים עליו את הקרם באופן אחיד, כך שיגיע לכל הפינות (גובה הקרם צריך להיות כ-2 ס"מ). מעבירים למקפיא למשך 3-4 שעות עד לילה, להתייצבות מוחלטת.
+ מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד והשמן הקוקוס בקערה וממיסים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) או במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ומבריק. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
+ מחלצים מהתבנית את הקרם הקפוא ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים למלבנים באורך 6 ס"מ וברוחב 2 ס"מ או לכל גודל אחר שמעדיפים.
+ טובלים כל מלבן גלידה בקרם השוקולד הפושר, כך שייעטף בו מכל הכיוונים ומחלצים בעזרת שני מזלגות. מאפשרים לשאריות השוקולד לטפטף ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. אם קרם השוקולד הופך סמיך מדי, אפשר לחמם אותו מעט שוב – רק הקפידו שלא יהיה חם כשאתם טובלים בו את הגלידה.
+ מכניסים את המגש למקפיא כדי שהגלידוניות יתמצקו שוב וזוללים. אם משהו נשאר, מאחסנים בקופסא סגורה במקפיא.

עוד מתכונים מעולים עם בננות בשלות:
מאפינס בננה, קינמון ושוקולד
מאפה תות-בננה עם שיבולת שועל
מקפא קוקוס בננה

גלידוניות טבעוניות בריאות ומפנקות

ראו הוזהרתם, מומלץ להכין המון!

 

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

6 תגובות לפוסט

  1. זהבית הגיב:

    חולי סוכרת ממש לא יכולים ליהנות מהמתכון הזה, זו הטעיה.
    בננה היא פרי *מאוד* פחמימתי שלרוב חולי הסוכרת לא עובר ומקפיץ את הסוכר במהירות. בנוסף, במתכון יש מייפל וסילאן שהם סוכר לכל דבר וגם הם מקפיצים את הסוכר לחולי סוכרת.
    זו המלצה מאוד מסוכנת!

  2. דורית הגיב:

    נראה מתכון טעים, אבל לא *באמת* מתאים לחולי סכרת.. אולי לכאלו שרוצים להמשיך לאכול פחמימות ולהזריק אינסולין כדי להתמודד איתם (מה שלצערנו תואם להמלצות הלא טובות של תזונאיות "מומחיות" בסכרת).

    • אורי שביט הגיב:

      היי דורית, אני עצמי לא תזונאית (לא יודעת מה ההכשרה שלך) ונשענת על הפיקוח של הדיאטנית שליוותה את הפרוייקט, בו השתתפו 15 שפים מובילים. אני מניחה ומאמינה שהדברים נבדקו היטב.

  3. תמר הגיב:

    בס"ד
    פנטסטי! יצא טעים כל כך, ובאמת לא ממש הרבה עבודה
    תודה רבה

השאר תגובה ל תמר

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות