ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

63 תגובות לפוסט

  1. חגית יערי הגיב:

    עשיתי לליל הסדר, אבא שלי צמחוני ואני כמעט טבעונית אבל אמא שלי אמרה שזה מיותר ״הוא לא אוהב דברים כאלה״…אז זהו שהוא מת עו״ד ברים. כאלה״ גמר חצי מהכמות הזו וכל הקרניבורים גם וביקש שאכין לו הביתה! את השאריות גלגלו עם ירקות בדפי אורז לפיקניק יום אחרי. תודה !

    • חנה הגיב:

      חיפשתי מתכון מתאים לפסח לכבד קצוץ לנכד החייל הטבעוני שלי. הכנתי. כולם אבל כולם חיסלו את זה. עכשיו אני מכינה זאת לכל ארוחה משפחתית ובודאי לליל הסדר. מתכון מצוין מדויק ומוצלח. תודה!!!!

    • חנה הגיב:

      מתכון מנצח מאז שגיליתי אותו לפני כשלוש שנים אני חוזרת עליו וכולם מבקשים שאכין את המתכון הזה. הוא מדויק ויוצא נפלא. חג שמח לכולם.

  2. דפנה הגיב:

    שלום אורי
    עדיין לא קיבלתי למייל שלי את המתכונים של סדנת הפסח בא השתתפתי. למה? זה די מבאס.
    דפנה

  3. אורלי הגיב:

    היי אורי,
    מה הכמות שיוצאת מהמתכון (המשובח) הזה? וכמה זמן הממרח יכול להחזיק במקרר?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      אממ לא מדדתי האמת אבל הכמות די גדולה, הרי יש כאן חצי קילו עדשים. הבישול מגדיל נפח אבל אחרי הטחינה הנפח מצטמצם, כך שאני מניחה שזה בערך 1/2 ליטר.

  4. אלמוג הגיב:

    היי 🙂 לכמה זמן ניתן לשמור את הממרח במקרר לאחר הכנתו?

  5. יעל הגיב:

    יאמי!!!
    איזה אחלה מתכון!
    הורדתי בכמות העדשים- הכנתי עם כוס אחת בלבד, והוספתי לבצל גם שן שום…
    יצא מצוין.
    תודה רבה ושבת שלום 🙂
    (אני לא טבעונית, אבל הבלוג תמיד מעורר השראה )

    • אורי הגיב:

      איזה כיף 🙂

      • חנה הגיב:

        המתכון המנצח וכולם כולם אוכלים ממנו לא רק הטבעונים. מתכון נהדר תמיד מצליח והכמות די גדול ומספיקה לצלחת יפה גדולה ומקושטת בבצל ירוק ואפשר גם פרוסות של צנון. מ ש ג ע !!!

    • עליזה הגיב:

      האם להוריד בחצי גם את יתר המרכיבים? תודה.

  6. אלה הגיב:

    הי אורי:) האם אפשר להחליף את העדשים לעדשים אחרות? או שיש טעם מיוחד לשחורות ?

    • אורי הגיב:

      היי, לכל סוג עדשים טעם ומרקם שונה. בעיני השחורות הכי מוצלחות לממרח הזה אבל אפשר להחליף אותן בירוקות.

  7. אפי הגיב:

    היי אורי,
    האם צריך גם להשרות את העדשים לפני הבישול- אם כן , כמה זמן?
    תודה, אפי

    • אורי הגיב:

      היי אפי, אפשר להשרות אבל ממש לא חובה. אפשר שעה ואפשר אפילו לילה, זה יקצר את זמן הבישול אך הוא ממילא לא ארוך. אפשר גם להנביט אבל זה תהליך ממושך יותר.

    • חנה הגיב:

      אני לא השרתי זה מתבשל מהר וטוב אבל בלי מלח. צריך לעשות כמו המתכון כל דבר אחר יצא אחרת.

    • אפרת הגיב:

      אפשר לדעת כמה כוסות זה הכמות של העבדים? תודה רבה.

  8. הדס הגיב:

    האם אפשר להקפיא?

  9. ורד הגיב:

    500 ג' עדשים לפי השריה ובישול?

    • אורי הגיב:

      כן וזאת כמות די גדולה, אפשר בהחלט להסתפק ב 300 גרם נניח על פחות או יותר אותו תיבול. כמובן שהכמויות הן בסופו של דבר עניין של טעם.

      • מעין הגיב:

        היי,

        במתכון ציינת 150-200 גרם עדשים לפני הבישול .. ולא 500 גרם..
        אז אולי תוכלי לציין מה כמות העדשים המומלצת לאחר הבישול ?
        כי הכמות חשובה ליחס של הבצל ואגוזי המלך .. וזה לא ברור ..

        תודה !

  10. ליה הגיב:

    הי אורי
    יש תחלופה לבצל ? אני מתארת לעצמי שהוא אחראי על הלחות..יש לך רעיון?

    • אורי הגיב:

      לא רק, הוא גם מאד משמעותי בטעם.. אולי ניתן לגרד זוקיני ולטגן אותו במקום וגם להוסיף שום. זה יהיה טעים אבל לא אותו הדבר 🙂

  11. יותם הגיב:

    כמה זמן לבשל? מה האומדן של רכות? אני חושש לבשל יותר מדי ולהרוס את התכונות הבריאות של העדשים.

    • אורי הגיב:

      היי יותם, ליצירת ממרח חשוב שהעדשים תהיינה רכות לחלוטין. זה לא דרמטי מבחינת הערכים התזונתיים אם מבשלים אותן קצת יותר. אם רוצים ממרח בריא יותר, אפשר להנביט אותן לפני הבישול. בהצלחה!

  12. אסתי הגיב:

    המתכון מעולה,מעולה!!!
    מככב אצל הטבעונים במשפחה,וגם אלו שאינם טבעונים.
    השתמשתי בעדשים שחורות ולעיתים גם בעדשים ירוקות והתוצאה זהה.
    תודה רבה על המתכון הנהדר.

  13. לימור הגיב:

    שלום אורי,
    האם אפשר להחליף את אגוזי המלך בצנוברים/שקדים/ פקאן?
    תודה

  14. ענבי הגיב:

    הכנתי לערב ליל הסדר והיה הצלחה. תודה!

  15. מיכל הגיב:

    הכנתי לליל הסדר, יצא תפל, לא טעים..אין לי מושג למה

    • אורי הגיב:

      היי מיכל, יכול להיות שלא היה מספיק תיבול או שהיו יותר מדי נוזלים בעדשים, אם הן לא היו מסוננות היטב.

  16. רותם הגיב:

    אפשר לוותר על אגוזים לגמרי, או להחליף במשהו אחר (לא ממשפחת האגוזים) ?

    תודה מראש.

    • אורי הגיב:

      היי רותם, עקרונית האגוזים חיוניים אבל הייתי מנסה להחליף אותם בפטריות מטוגנות, אפילו פשוט מטגנת מלא פטריות מכמה סוגים עם הבצל, זה יצא מהמם אין מצב שלא 🙂

  17. שלולי הגיב:

    אני מכינה את המתכון הנפלא הזה כבר כמה שנים רצופות בפסח, ואנחנו מאד אוהבים אותו. השנה ניסיתי גיוון קטן, והוא יצא כל כך מוצלח שהייתי חייבת לשתף.

    הפעם טיגנתי כמות מרובעת (!) של הבצל, עם קצת סויה וסילאן, טיגון ממש ממושך עד שהכל התקרמל והושחם היטב. גם כשטחנתי הכל, הוספתי עוד קצת סויה וסילאן לפי הטעם. המתקתקות של הסילאן יחד עם האומאמי של הסויה פשוט מעיפים את הטעמים לגבהים חדשים!

    חג שמח ואביבי לכולם ?

  18. אורי שביט הגיב:

    סליחה על התשובה המאוחרת, איזה כיף שאהבתם! אני מקווה שלא זרקת 🙂 אין בעיה לשמור כמה וכמה ימים ובלבד שהכלי נקי ושלא מכניסים כפית מהפה בחזרה לממרח.. כדאי גם לכסות בשכבה דקה של שמן זית.

  19. נעמה הגיב:

    פשוט מעולה!
    תודה

  20. יעל הגיב:

    היי אורי,

    קודם כל – חג שמח ! 🙂

    אני רוצה להכין את המתכון הזה לערב החג מחר, ובהיעדר עדשים שחורות, תהיתי אם עדיין ייצא מוצלח במידה שאכין עם שעועית אדומה במקום.

    הגעתי למתכון שלך – שגרף הרבה מחמאות, אחרי שלא מצאתי מתכון שפעם השתמשתי בו והיה עם שעועית אדומה.

    תודה מראש! 🙂

  21. ליאת הגיב:

    היי אורי אין לי אגוזי מלך יש לי מעט פקאן סיני או שקד טחון
    מה אפשרי במקום?

  22. שרית הגיב:

    היי , רשמת 200 גר'… אז חצי קילו או 200 גר'
    אודה להסברך
    חג שמח

  23. אן הגיב:

    הכנתי לחג. יצא מדהים, תודה רבה.
    עזרת לי לשמח את אמא שלי ובן זוגי. שניהם לא טבעוניים

  24. אן הגיב:

    הכנתי עכשיו בפעם השנייה.
    הפעם מעדשים ירוקות. עופפתי. הייתי בטוחה שיש לי עדשים שחורות, אבל אין.
    כך או כך, אין לי מספיק מילים להסביר כמה שזה טעים.
    בפעם הראשונה הכנתי כהפתעה. דמעות ההתרגשות בעיניים של אמי היו שוות הכל.
    השנה זה כבר מתכון שמבקשים שאכין שוב.

    פשוט תודה ענקית על עוד מתכון מעולה וחג שמח 3> 3> 3>

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |