רולים ברזילאיים

26 תגובות לפוסט

  1. יסמין הגיב:

    בדיוק כשכבר השתעממתי מכל המילויים הרגילים לדפי האורז באת עם ההפתעה הזאת 🙂
    מזמן לא התגריתי ככה מתמונות!

  2. יסמין הגיב:

    יאמי. הייתי רק מחליפה את הפטרוזיליה בכוסברה…
    ודפי אורז זה באמת נפלא. עם גואקמולי צ'אנקי זה להיט למשל… 🙂

    • אורי הגיב:

      כפי שהבנת מהפתיח, אני הכי מסכימה לגבי הכוסברה! ניסיון נואש ומיותר להישאר קרובה למקור 😳

  3. חנה הגיב:

    נשמע טעים! ובדיוק קניתי קילו שעועית שחורה והתלבטתי מה לעשות איתה. תודה!

  4. מ' הגיב:

    גלגול דפי אורז זה ממכר!תודה על הרעיון החדש והמפתה מה לשים בהם הפעם 🙂

  5. טל הגיב:

    אני מייררת, די!
    השבת על שולחן הקידוש!

  6. תמר הגיב:

    איזה רעיון מעולה!
    דפי אורז זה חומר גלם מצוין לשלל מנות בריאות, טבעוניות ונטולות גלוטן, שכולם יכולים לאכול.
    אני כבר די הרבה זמן מכורה לדפי האורז הללו כמעטפת לרולים ויטנאמים בשלל מילויים (ורוטב חמאת בוטנים-סויה יאמאסה-צ'ילי בצד, כמובן), בעיקר מאז שגיליתי שקל למצוא אותם גם בסופרים הרגילים (במחלקת ללא גלוטן). המתכון הזה נשמע כמו גיוון מבטיח במיוחד.

    • תמר הגיב:

      ערכון – הכנתי יצא מצוין. ממש ממש טעים (ולא רק לדעתי).
      מה שכן, הגלגול הזה הוא קצת פצ'קעריי, כך שיש מצב שבפעם הבאה אלך על הגירסא המסורתית עם אורז רגיל, ואוותר על הרולים המעוצבים.

  7. דינה הגיב:

    ינוסה לאלתר!

  8. לילי הגיב:

    כמה זמן מבשלים שעועית שחורה?

    • אורי הגיב:

      היי לילי, אם את קונה שעועית שחורה יבשה משך הבישול תלוי במידת ה"טריות" שלה. בדרך כלל בין שעה לשעתיים.

  9. עדשות הופמן הגיב:

    עשיתי אתמול את הגרסה העצלנית למנה. פחית של שעועית ברוטב חריף, בצל קצוץ, 3 שיני שום, המון פסטרוזילה ופלפל שחור. גם לא היה רוטב צ'ילי מתוק אז עירבבתי קצת סילאן ושמן. ב-10 דקות של עבודה יצא אחלה מאנץ' לעוד ערב של ליגת האלופות 🙂

  10. אבישי הגיב:

    הכנו בבית ויצא ממש טעים, אבל כמעט כל הרולים התפרקו ונשפכו במידה כזו או אחרת. מה אפשר לעשות כדי שיחזיקו חזק יותר?

    • אורי הגיב:

      היי אבישי, שמחה שיצא טעים! מוזר, לי הם לא התפרקו בכלל.. כמה דברים שכדאי לבדוק: שלא שמים יותר מדי מילוי, שלא מרככים מדי את דפי האורז (לרכך רק עד כדי קיפול, ממילא הם רטובים וימשיכו להתרכך אחכ) ושהמילוי לא נוזלי מדי. בהצלחה בפעם הבאה! 🙂

  11. דנה הגיב:

    אני שוקלת להכין מראש ולקחת לפיקניק. זה יחזיק מעמד או שחבל על המאמץ?…

  12. ליאור הגיב:

    תודה, זה נהדר!

  13. תמי הגיב:

    הי רציתי לשאול האם אחרי ההכנה ניתן לשם במקרר ולאכול במשך השבוע לאחר חימום בתנור/ מיקרו? תודה!!

  14. מלי הגיב:

    הכנתי עם שעועית שחורה מושרית שבושלה בסיר לחץ. הוגש בארוחת חג. הצליח מעל המשוער. תודה והמון שנה טובה.

  15. נילי הגיב:

    מתכון נפלא! תודה רבה!!
    כנראה שסוג דפי האורז מאוד משמעותי, כי גם אצלי זה קצת נדבק לנייר האפייה והתפרק.
    אבל זה לא שינה כלום. טעים נורא!

  16. נוםנום הגיב:

    תגידי. יש לך מושג אם יש דפים טבעוניים לספרינג רול/ אגרול
    במקום הדפי אורז?
    ממ בא לי משהו קצת יותר קריספי ושיכול להחזיק יותר. כמו הסיגרים ממולאים תפוחי אדמה שנורא אהבתי כשהייתי קטנה.

    • אורי הגיב:

      היי, בטח! יש דפי אגרול למשל. יש בצק פילו, בצק עלים על מרגרינה (או על שמן קנולה אם קונים במאפיות מסויימות), בצק פילאס (גם מרגרינה לדעתי).. בקיצור אין בעיה להכין מאפים טבעוניים 🙂

השאר תגובה ל מלי

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות