מקפא קוקוס-בננה

אפריל 10, 2012 מאת:

סוג של סמי-פרדו פרווה, שמבוסס על פירות וקרם קוקוס – השמנת המתוקה של הטבע. אם אין לכם כח להתעסק עם ההקפאות, אפשר להגיש במרקם הקרמי הטבעי.

חומרים ל-4 מנות

1 פחית קרם קוקוס (רצוי קרה)
4-5 בננות בשלות

להגשה:
חופן בוטנים טבעיים, קלויים ללא מלח וגרוסים גס (רצוי במכתש ועלי)
1 בננה בשלה, פרוסה
3-4 תותים בשלים, פרוסים

+ מכניסים לבלנדר את קרם הקוקוס והבננות ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה (לא נורא ואפילו כיף אם נשארות קצת חתיכות בננה).
+ מחלקים את הקרם לארבע קעריות הגשה ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה.
+ מוציאים מהמקפיא ומערבבים מחדש את הקרם שהתקשה מעט. מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת.
+ מוציאים את הקעריות מהמקפיא (בשלב זה הקרם אמור להיות "חצי קפוא"). מעטרים בפרוסות בננה ותות, מפזרים בוטנים גרוסים ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

3 תגובות לפוסט

  1. דנה הגיב:

    הי,
    אומנם הפוסט ישן אבל מנסה – כמה זמן המקפא יכול להחזיק במקרר? רוצה להכין לליל הסדר ותוהה אם 5 ימים מראש יהיה טוב

    • אורי הגיב:

      חמישה ימים זה הרבה זמן בשביל כמעט כל דבר, בטח פירות טחונים.. אם כבר אז תקפיאי לגמרי ותוציאי לפני ההגשה. במקרר לא הייתי ממליצה להחזיק הרבה זמן.

השאר תגובה ל אורי

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות