קרם מלבי קוקוס

27 תגובות לפוסט

  1. אלה הגיב:

    הי, שאלה שעדיין לא מצאתי לה מענה…
    קניתי בטעות מי קוקוס. מה אפשר לעשות איתם??
    תודה, אלה

    • אורי הגיב:

      היי אלה, חלב קוקוס (או נוזל או מי קוקוס, זה אותו הדבר) משמש גם לקינוחים וגם לבישול – למשל תבשילים הודיים או תאילנדיים. לפעמים אין בעיה להחליף בו את הקרם אבל ברור כשהסמיכות והשומן משדרגים את הטעם והמרקם. חשוב לבדוק מה אחוזי השומן על הפחית – יכולים לנוע מאחוזים בודדים לחלב ועד כמעט 20 אחוז לקרם. בהצלחה 🙂

      • אלה הגיב:

        נראה לי שקניתי את הנוזל שיש בתוך הקוקוס…
        איתו יש מה לעשות?

        • אורי הגיב:

          נו\ל כזה לא נמכר בפחית, אלא רק בתוך אגוז הקוקוס. הוא שקוף (לא לבן) וחמצמץ. הנוזלים הלבנים (חלב) הם מיצוי של בשר הפרי עצמו. את הנוזל השקוף , כאשר הוא טרי, פשוט שותים.

  2. אורי שלום!
    איפה יכולה למצוא קרם קוקוס 20% שומן? בסופרים לא מצאתי. 🙂

  3. הילה הגיב:

    הי איילת,
    תודה על הרעיונות.
    במה ניתן להמיר את הקורנפלור לטובת שומרי הקטניות?

    תודה מראש
    הילה

  4. בן הגיב:

    האם אפשר להשתמש גם במי ורדים רגילים?
    ואם כן כמה צריך לשים?

    • אורי הגיב:

      כן אפשרי, לשים קצת יותר מכמה טיפות אבל לא להגזים.. מי ורדים הם למעשה תמצית מדוללת.

      מתוך האתר חומוס להמונים:
      אל תתבלבלו בין מי ורדים לבין תמצית ורדים. מי הורדים מתקבלים כתוצאה מדילול במים של תמצית הורדים (בבקבוקונים הקטנים). תמצית ורדים (בעצם שמן ורדים) היא חומר מאד חזק – 2-3 טיפות מספיקות בדרך-כלל כדי להעניק טעם ורדים עז לכוס אחת של מים. השתמשו בזהירות, והרחיקו את התמצית מהפה ומהעיניים. או לחלופין – קנו מי ורדים מוכנים בסופר.

  5. מילי הגיב:

    הי
    איך קיבלת כזה צבע ורוד שממש כמו של המלבי המקורי ? רכז הרימונים הוא לא ורוד כמו בתמונה…
    תודה ושנה טובה ! 😛

    • אורי הגיב:

      היי מילי, אם אני לא טועה הרוטב שבצילום הכיל גם צבע מאכל, אבל אני כמובן מעדיפה לא להשתמש בו 🙂 אפשר אולי להוסיף קצת מיץ סלק אם רוצים צבע אדום יותר.

  6. ליאת הגיב:

    צריך לשפוך את כל הפחית? כולל הנוזל השקוף יותר?

  7. פז דרור הגיב:

    היי,
    הרוטב מסמיך מאוד בקירור?
    אני צריכה להכין יום מראש, וחשבתי לשמור אותו בנפרד וממש לפני ההגשה לשפוך על הרוטב ולפזר קוקוס וכו'…

  8. נטע הגיב:

    היי! האמת שהכנתי פעם את המתכון הזה ויצא מצויין! רוצה להכין שוב לערב חג. רציתי לשאול- כמה זמן זה יכול להישמר במקרר? וגם הסירופ?
    דבר שני, הכמות היא 6-8 מנות קטנות או בינוניות? אם אני עושה בכוסות קינוח קטנות זה יספיק או להכפיל? תודה רבה!!

  9. חן הגיב:

    טוב זה הכי ברור שיש אבל אני מכין את זה מחר אז ליתר ביטחון, בחומרים כתוב קרם קוקוס, ובהוראות הכנה חלב קוקוס, מניח שהכוונה היא לאותו דבר נכון?

    • אורי הגיב:

      היי היי, תיקנתי, זה קרם קוקוס, בעל אחוזי שומן גבוהים (מעל 17 אחוז). אגב, הוספתי גם הערה שאם רוצים צבע כמו בתמונה זה רק עם סירופ למלבי שיש בו צבע מאכל (או אם אתה משקיע במיץ רימונים למשל). לפי המתכון יתקבל סירופ שחום יותר.

      • דנית הגיב:

        היי אורי, תודה רבה על המתכון! הוא מהמם!
        רציתי לדעת אם וכמה קורנפלור אפשר להוסיף במידה ואני רוצה שזה יידמה ממש למלבי? כי. עם הכמות במתכון יוצא לי מלבי נוזלי יחסית. מה אני עושה לא נכון?

        • אורי שביט הגיב:

          היי דנית, תודה! אני הרגשתי שהוא יציב מספיק, קצת חוששת מלהעלות את כמות הקורנפלור משמעותית כי הוא יורגש במרקם (קמחי כזה) וזה לדעתי פוגם בתוצאה. אבל אפשר לנסות להוסיף עוד 1/2 כף ואולי להפחית קצת במים.. ככה שהיחס יעלה. יש מתכונים אחרים למלבי טבעוני ברשת, את יכולה לבדוק שם את היחסים ולהחליט עד לאן לקחת את זה 🙂 בהצלחה!

  10. jojo הגיב:

    במה אפשר להחליף את התמצית מי ורדים והרכז רימונים אם אין לי בבית?

    • אורי הגיב:

      תמצית מי הורדים די קריטית.. אבל אולי אפשר לתבל אחרת.. אולי מעט סילאן ובוטנים קצוצים? אפילו קינמון יהיה נחמד. אבל זה כמובן ייקח את הטעם המסורתי לכיוונים אחרים.

השאר תגובה ל דנית

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות