מקלובה תאילנדית

17 תגובות לפוסט

  1. בת מלך הגיב:

    שלום!
    היום הלכתי לחנות טבע וביקשתי חלב קוקוס והוא הביא לי קרם קוקוס אורגני מופחת קלוריות. הוא אמר שזה אותו דבר כי הקרם מופחת קלוריות והמחיר של קרם קוקוס יקר בדר"כ והפחית עולה רק 12.50 ל 400 מ"ל והמיצוי קוקוס אורגני הוא 6% שומן מסמיך(E412).
    אז מה אתה אומר חלב קוקוס = קרם מופחת קלוריות ?
    תודה מראש ומצפה למשוב.

    • אורי הגיב:

      שאלה טובה – אני לא מכירה את המוצר הזה.. אני יודעת שיש דרגות שונות של מיצוי קוקוס וודאי שיש בפחיות חומרים ותוספים למיניהם. הייתי פשוט רוכשת פעם אחת ובודקת – אם המוצר סמיך מדי אפשר לדלל במים ואם הוא נטול תוספים, מה טוב. תלוי מאד לאיזה שימוש – יש מתכונים שבמפורש עדיף לא להשתמש בהם בקרם אלא בחלב.

  2. ענבל הגיב:

    אפשר להחליף את הדלעת בדלורית?

  3. הדס הגיב:

    נראה מעולה ינוסה הסופ"ש 🙂

  4. עמית הגיב:

    היי
    אפשר חלב אורז או שקדים במקום קוקוס?

    • אורי הגיב:

      אני מניחה שכן, אבל זה לא יתן את אותו אפקט – לא בטעם ולא במרקם, חלב הקוקוס הרבה יותר שומני.

  5. יוני הגיב:

    יצא מדהים!

  6. יעל הגיב:

    היי,

    שאלה דחופה- האם אכן אין צורך בשום תבלין מלבד מלח? המרכיבים כפי שהם יוצרים טעמים מספיק דומיננטיים, ולא צריך להוסיף שום דבר?

    תודה רבה מראש! 🙂
    יעל

  7. הילה הגיב:

    הי אפשר להוסיף עדשים כתומות לדעתך או שזה לא קשור?

  8. שירה הגיב:

    מתכון מעולה, זאת הפכה להיות מנת הדגל אצלנו, כזאת שהאורחים הקרניבורים רבים על הכף האחרונה ממנה.
    ויש אפילו שכלול קטן: בהתאם להצעה שלך במקום אחר אני שומרת תמיד את מי החומוס במקרר. אם מחליפים את כוס המים בכוס מי חומוס המקלואה יוצאת עוד יותר ייצוגית ויציבה, ואפשר להפוך את הסיר לתוך צלחת לפני ההגשה.

  9. מיכל הגיב:

    היי, רוצה שזה ייצא יותר עססי ודביש…האם לדעתך מתאים להוסיף חמאה במקום שמן? או אולי בנוסף?

    • מיכל הגיב:

      אופס…תיקון: *דביק לא דביש

    • אורי הגיב:

      הכי מתאים להשתמש לשם כך בתערובת של שמן רגיל ושמן קוקוס, שהוא מאד עשיר וקרמי. גם שימוש באורז עגול יעזור לדביקות (סטייל ריזוטו).

השאר תגובה ל יעל

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות