"שקשוקה" תירס

10 תגובות לפוסט

  1. עפרי הגיב:

    האם אפשר להכין את השקשוקה עם גרעיני תירס מקופסת שימורים? אם כן אז איך?

  2. יעל הגיב:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151473163162400&set=a.270020377399.149755.270013802399

    כאן בתמונה נראה כאילו לא ערבבת את התירס עם העגבניות, נכון? שייראה ממש כמו שקשוקה? או שזה רק אשליה אופטית? כי אם לא מערבבים זה בטח מתבשל פחות טוב..
    בקיצור, איך עושים יפה כמו בתמונה? 🙄

    תודה :mrgreen:

    • אורי הגיב:

      היי יעל, את התירס באמת לא מבשלים והוא גם לא ממש זקוק לבישול. כדי לייצר גומות צהובות כמו ביצים, פשוט מבשלים ומתבלים את רוטב העגבניות וכשהוא מוכן יוצרים בו גומות ומניחים בהן מקרם התירס. ממשיכים לבשל 1-2 דקות, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

  3. יעל הגיב:

    ועוד שאלה דבילית – לפי מה שכתוב, את התירס לא מבשלים לפני שסוחטים אותו. הבנתי נכון?

  4. יוסף שדה הגיב:

    בוצעים עם סכין כל שורה בקלח התירס ואחר כך עם החלק שלא משונן מעבירים מלמעלה למטה כדי להוציא את גרעיני התירס שנחתכו קודם לכן. חלקקי התירס לא צריכים בישול אלא בישול קטן בסוף ההכנה והם תורמים לעיבוי רוטב העגבניות בשל תכולת העמילן שבהם. אני כותב זאת היות והייתי בסדנה שבה ממש רואים ויודעים איך לעשות את זה וזה יוצא ממש טעים. מי שרוצה לעבות יותר יכול להוסיף כף קמח חומוס שעורבבה במים או גם להוסיף טופו מגורד.

  5. ערן הגיב:

    אפשר להוסיף נקנקיות גזר לפי המתכון של טבעוניות עם הרוטב

  6. זוהר הגיב:

    נראה מעולה!!!מתה להכין אבל אין לי תירס.
    יש לך הצעה איך ניתן להכין עם קמח תירס??

השאר תגובה ל יוסף שדה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות