אל תשליכני!

16 תגובות לפוסט

  1. Ms. Greene הגיב:

    בדיוק אתמול קניתי ברוקלי חביב וצעיר והכנתי אותו כמעט ככה- רק שהייתי שובבה והוספתי מעט סוכר וכמובן רוטב סויה – ממש ספלאש קטן, במקום מלח. למדתי את זה באיזה דלי נפלא בסיאטל. יאמי!

  2. Yonatan Yaniv הגיב:

    אני לא יודע אם זו הייתה הכוונה, אבל אהבתי את הרעיון הסביבתי. וגם כלכלי במובן מסויים – לא לזרוק דברים אלא לנצל אותם עד הסוף…

  3. מ' הגיב:

    לעיתים כדאי לקלף את הגבעולים. הקליפה זה אמנם 100% סיבים תזונתיים, אבל לרב חסרת טעם (או מרירה ביותר – במקרה של חסה למשל). אותו טעם ושימוש אפשר לעשות בגבעולי העלים של הברוקולי!

  4. עידית הגיב:

    אף פעם אנני זורקת את הגבעולים של כלום.
    של הירק הם הכי מלאים בטעם.
    את הגבעולים של הברוקולי ו,כרוב וכרובית אני אוכלת כי הם הכי הכי ולמשפחה את התפרחות.
    ניסית פעם לבשל עם העלים שלהם?
    יאמ יאמ.
    את גבעולי הירק לקצוץ להכניס לקציצות יש בם טעם מאוד מרוכז.
    ולהכים מהם מצע לתבשילי בשר עוף ודגים.

    • אורי הגיב:

      היי עידית, תודה על התגובה 🙂 מכיוון שאני טבעוניות נראה לי שאנסה להשתמש בעלים בקציצות ירק או כמצע לממולאים צמחוניים, תבשיל עדשים או חיטה 🙂

  5. נעה הגיב:

    תמיד טענתי שהם הרבה יותר טעימים מהתפרחת… עשית לי חשק! כרגיל!

  6. אלף הגיב:

    אצלנו משתמשים בכל החלקים שלא בא לנו לאכול: קצוות וקליפות קישואים, עלי כרובית, גבעולי פטרוזיליה וכו' להכנת ציר ירקות. כל השבוע אותם קצוות-ירקות נאספים בקופסת פלסטיק עם מכסה במקרר ובערך פעם בשבוע כולם מוכנסים לסיר עם מים ומבושלים תוך צמצום מה של כמות המים לכלל ציר ירקות.
    אם מכינים מרק או תבשיל באותו שבוע – הציר נכנס ואם לא, מוקפא עד להכנת תבשיל או מרק מתאימים.
    הציר מעשיר מאוד מרקים/תבשילים (ואפילו שקשוקה!) ויש הרבה פחות בזבוז של אוכל.

  7. יעל הגיב:

    איזה קטע! ואני בדיוק עשיתי את זה אתמול כשבני המשפחה הודיעו בטלפון שהם באים בעוד עשר דקות והם רעבים ביותר. את גבעולי הברוקולי הפרדתי מהקליפה הגסה יותר ופרסתי יחד עם גרד לימון, שום ושמן זית וקצת אפונה שנשארה בפריזר, שילוו את הפסטה. מממ…

  8. Moshe Sherf הגיב:

    הכנתי!! אני! תאמינו או לא, ואפילו יצא לי טעים (רק טיפונת מלוח מידי). איזה כיף.

השאר תגובה ל Ms. Greene

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות