אין זמן

9 תגובות לפוסט

  1. אסף הגיב:

    נדמע כמו יופי של תיבול! (הגיע הזמן לקנות הל, אני סוף סוף יודע איפה לדחוף אותו :-))

    כדי לשמור על העסיסיות של מנות כאלה (כל משפחת המג'דרה למיניה) אפשר לבשל את העדשים והבורגול בנפרד. העדשים ישארו ברוטב כי הבורגול (או אורז) לא ישתו להם אותו והמיזוג בצלחת ישאיר את המנה רעננה ועסיסית

    ולגבי השריה, נדמה לי שעדשים כתומות פטורות מהשריה

    • אורי הגיב:

      אתה צודק, זה גם המקרה כאן (הבורגול רק מושרה, לא ממש מבושל) ועדיין, נו, לעדשים יש מין מרקם כזה 😉 לגבי ההשרייה – הן לגמרי פטורות, אבל לא מזמן נתקלתי בתגובה (לגבי קינואה) שאומרת שללא השריה הן פחות בריאות (יכול להיות?). מי שרוצה (ולהקל עוד יותר על העיכול) יכול להשרות אפילו חצי שעה.

  2. אביטל הגיב:

    סליחה על הבורות אבל איך מאדים את הבצל, שום וכו'? ובמה זה שונה מטיגון?

    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי אביטל, טוב ששאלת, אני מנסה לחשוב על תשובה ברורה.. זה בעצם לא מאד שונה, אבל הפעולה עדינה יותר. אנחנו מאדים את הבצל לשקיפות, מרככים את הירקות – לא משחימים ומקרמלים אותם. אני חושבת שזה איזה שהוא איזון בין טמפרטורת השמן שהיא לא מאד מאד גבוהה וערבוב עם הנוזלים שהירקות מפרישים. כך הם "מתאדים" בשמן ולא נחרכים. זה הרעיון 😆

      • אביטל הגיב:

        התשובה מאוד ברורה, תודה 🙂

      • תומר הגיב:

        סורי על הבורות..אני די חדש בתחום הטבעונות והבישול (ואני גם בצבא אז בכלל אין זמן לניסויים) אבל איך אפשר לאדות בצל שום גזר ופלפל חריף במיץ שלהם שמניסיוני הדל כמעט ואין להם 'מיצים מופרשים'? =]

        • אורי הגיב:

          היי תומר, דווקא לבצל יש הרבה מיץ.. אבל בלי קשר כתוב גם במתכון שאנחנו מאדים את הירקות בשמן זית ולכן תהיה עוד לחות בסיר.

  3. יוליה הגיב:

    יצא ממש טעים ומרענן! אמנם לא היו לי פולי הל, אך שאר המרכיבים עשו את העבודה 8)

    • בת מלך הגיב:

      הכמות גדולה מאוד בגודל של סיר גדול!
      נחמד ביום הראשון ומתקלקל מהר…
      אם מכינים מומלץ להכין מנה קטנה..

השאר תגובה ל אורי

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות