תפריט טבעוני: הדור הבא

16 תגובות לפוסט

  1. שגיא הגיב:

    אז אחרי שאכלתי את המנה המעולה הזאת הכנתי אותה בבית.
    כמה הערות למתכון:
    600 גר׳ סויה? אין סיכוי, זה ממש המון! זה הרי מתנפח וגדל והיחס בין זהלבין הירקות נראה לא הגיוני. למזלי השתמשתי ב 300 גר׳ וזאת הכמות המתאימה.
    עם זאת, אני ממליץ להכפיל אתהכמות של הגזר, הסלרי הרוזמרין ולגמרי את הכמות של היין. פחות מזה לא הספיק.
    אני הכפלתי את היין כי תוך כדי שמתי לב שזה לא מספיק וגם את הסילאן.
    ממליץ להוסיף תפוחי אדמה קטנים ויותר מים על מנת שיהיה יותר רוטב.
    אחלה מנה.

    • אורי הגיב:

      תודה, המתכון תוקן מבחינת כמות הסויה. יתר הכמויות אמורות להתאים כפי שהן במתכון, אך נבדוק זאת שוב. תודה!

  2. מיקי הגיב:

    בטוח שזה 600 גרם רצועות סויה יבשות? יצא מלאאא. נאלצנו לפצל לשני סירים

  3. גליה הגיב:

    היכן אפשר לקנות רצועות סויה? הייתי היום במחלקת גרין של שופרסל וראיתי שיש להם סייטן. ראיתי גם שיש להם שבבי סויה

    • אורי הגיב:

      הכוונה היא למוצר יבש. הוא נמכר או בשקיות ארוזות (דוגמאות לחברות שמייצרות: "כמו בשר", "חצימחוני") או במשקל במגוון גדלים וצורות. אני קונה בעדן טבע אבל מאמינה שיש גם בשופרסל גרין

  4. הילה הגיב:

    מה הסיכוי לקבל את המתכון של קציצות הביס ברוטב העגבניות והתרד שיש בלנדוור?

  5. דיאנה הגיב:

    היי, איפה אפשר לקנות את רצועות הסויה? לא מוצאת.
    אכלתי את המנה בבית קפה היה טעים מאד!

    • אורי הגיב:

      היי דיאנה, בחנויות וברשתות הטבע, יש באריזה ויש במשקל, בכל מיני גדלים וגוונים.

    • מרים מאירסון הגיב:

      אני קניתי בניצת הדובדבן בתפזורת תחת השם שווארמה סויה וצבעה באמת כהה לעומת השבבים האחרים מסויה.

  6. שני הגיב:

    היי,

    קצת ישן אבל מקווה שאקבל תשובה…
    האם ניתן להכין את המנה של רצועות הסויה ביין וירקות שורש או חלקים ממנה יום לפני? מארחת ואשמח להימנע מדברים שמכינים באותו היום..

  7. מירב הגיב:

    אפשר להשתמש בנתחי סויה של טבעול (החדשים)?

  8. ארז הגיב:

    בתור מכור לתבשיל הסויה הצרפתי של לנדוור, החלטנו כאן ברומניה להכין את המנה בבית. יצא שונה מאד מהמנה שברשת (שיערנו שהמתכון לא יחשוף סודות), אבל עדיין טעים מאד!

    כמו שגיא מהתגובה מעל (או למטה), גם אנחנו הוספנו אקסטרה מהירקות כדי לתת יחס טוב של סויה מול ירקות, לגמרי ממליצים! עוד טיפים מהניסיון הראשון שלנו: בעת השריית הסויה, הוסיפו למים תיבול ביד נדיבה. אנחנו שמנו תבלין מקומי לקדרות בשר. הסויה תספוג טעמים וניחוחות, עדיף בהרבה על האלטרנטיבה! חוץ מזה, השתמשו בבצל סגול, ואחרי טיגון קל, קרמלו אותו עם מעט יין אדום וכפית סוכר לבן עד לצמצום. ברכיבים כתוב 4 שיני שום אבל לא כתוב מה לעשות איתן, אז לגמרי שכחנו מהן. בדיעבד אפשר בלי, התוצאה היא אכן טעם יותר קליל. ממליצים 🙂

השאר תגובה ל אורי

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות