בלי סבל, בלי הורמונים: מתכונים מנצחים בלי מוצרי חלב

14 תגובות לפוסט

  1. פנחס שבות הגיב:

    בהחלט יש כבוד, בייחוד לבורקס. נראה ממש מעולה.

  2. נעמה הגיב:

    אורי,
    תני עצה איך אפשר לשכנע ילדים סרבנים ובררנים שהמעט שהם כבר כן אוכלים זה קוטג' יוגורט וגבנ"צ לטעום תחליפי מוצרי חלב?

    • אורי הגיב:

      היי, קודם כל תמיד להציע, שיהיה בבית מגוון של מוצרים צמחיים שהם עשויים לאהוב. להכין ממרחי קשיו וטופו בטעמים שהם מתחברים אליהם. יוגורטים יש נפלאים של תנובה על בסיס סויה, יש מעדני סויה ומעדני אורז ויש גבינות צהובות נהדרות. הייתי מתחילה להשתמש בלי להגיד מראש – למשל להכין טוסט עם גבינה צמחית ואחכ לראות את התגובה.. ובעיקר לתת דוגמא ולהראות כמה את נהנית מהאוכל הזה 🙂 בלי ללחוץ יותר מדי. כמובן שאפשר גם להסביר למה זה לא בריא או לא מוסרי, בהתאם לגילאי הילדים.

  3. נירה הגיב:

    האם אפשר במקום קמח חיטה לשים קמחים ללא גלוטן במתכונים שלך הודעה לאורי

  4. איקי הגיב:

    נראה מדהים, יקירתי. הוספתי לי לרשימת הקניות בצק פילו!

  5. ירון מהבלוג (מהשקיעה לזריחה) הגיב:

    ב"ה

    בוקר טוב

    העיקר והמסקנה בכתבה בנושא החלב!

    זה שלא בריא לשתות חלב מפרות, אלא חלב עיזים סויה שמוכרים בחנויות אורגניות

    לגבי הנתונים של צריכת החלב, הינני עובד בסופר, ולעתים מאוד נדירות

    עוזרת לסדרני החלב, בסניף שעובד דווקא קונים הרבה חלב מהחברה הותיקה והידועה

    לדעתי הירידה לא רצינית, כדאי לפרסם נתונים כדי לדעת בכמה!

    • אורי הגיב:

      ירון שלום, לא מודדים מן הסתם נתונים לפי קנייה בסופר כזה או אחר, אלא לפי צריכה ארצית. משרד החקלאות עצר את העלאת המכסות בשל ירידה בביקוש לחלב פרה והדבר מגובה במסמכים. סקר שנערך בתחילת השנה קבע כי 20% מהישראלים מצהירים שהפחיתו בצריכת חלב, זאת כמות אדירה. מהצד השני, שוק מקבילי החלב הצמחיים זינק ב 2013 ב-25%, אין לזה אח ורע בעולם. השוק אומר את דברו.

      • ידיעה משמחת שישנה עלייה משמעותית בתודעה, ופחות אנשים נופלים בפח
        בניגוד לעשור הקודם, וכן לפני 2 עשורים
        שבו הציגו פרסומת שנערה שותה חלב, ואחיה מזלזל בה
        אח"כ מראים אותה שהיא גובהת והוא נשאר נמוך, הייתה כתבה לפני כמה שנים
        בערוץ 10 על אותו נושא, אז שמח לשמוע שזה השפיעה, יומטוב:)

  6. רחל הגיב:

    בפעם הראשונה שהכנתי את עוגת התפוזים היא יצאה פחות מדי תפוזית לטעמי, בפעמים הבאות הוספתי שתי כפות של גרידת תפוז ויצא מעולה!

    נהנית מאוד מהבלוג שלך, דרך אגב 🙂

  7. לי הגיב:

    עוגת התפוזים הטעימה ביותר שאכלתי בחיי (כולל לפני הטבעונות)

השאר תגובה ל אורי

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות