אורי Vs. סייטן: מערכה ראשונה

30 תגובות לפוסט

  1. עינת הגיב:

    אני גם לא אוהבת תחליפים, אבל זה באמת נראה טעים 🙂
    פעם הבאה לאפות בתנור במקום לטגן :))

  2. יסמין הגיב:

    אני עדיין לא משוכנעת לגבי סייטן, וגם בישלתי בעצמי וגם אכלתי בחוץ… מעדיפה להכין קציצות משעועית או עדשים ולסגור עניין. כי מי צריך באמת לאכול אוכל כזה מעובד… לא אחת הסיבות שבגללן נהיינו טבעוניות מלכתחילה? כדי שלא ידחפו לנו לצלחת אוכל מהונדס ומתועש?…

    • אורי הגיב:

      צודקת יסמין, גם אני מעדיפה אוכל לא מעובד. אבל השכנעתי לנסות והניסוי היה מאד חינני ואף מפתיע למישהי שכל כך נרתעת מזה כמוני. לגבי הסיבה לטבעונות – גם קודם המעטתי מאד באכילת מזון מעובד, ככה שזה לא היה ממש המניע, אם כי בהחלט ערך מוסף מבחינתי בכל סוג של תזונה. אני פשוט מעדיפה קודם כל שאף אחד לא ישלם בחייו או בסבל וייסורים עבור האוכל שלי, אחר כך שיהיה לי טעים ובסוף כל שלל הבונוסים 🙂 לרוב, למרבה השמחה, זה הולך ביחד!

    • מוני הגיב:

      יסמין, אני לא חושבת שכל הטבעונים בקטע של בריאות. אצלי ואצל החבר שלי, למשל, זה עניין אידיאולוגי נטו. הבריאות הנלווית באופן טבעי זה רק בונוס, אבל כל המוצרים האורגנים ודומיהם לא ממש הקטע שלי וזה נחמד גם לאכול שטויות טבעוניות.

    • מוני הגיב:

      ניסיתי את המתכוןאחד לאחד רק בכמות כפולה- וזה אפילו לא הראה רמזים של להידבק. לא משנה כמה הידקתי, או ניקזתי, פשוט התפרק מיד…:/

      • אורי הגיב:

        אוי לא! מוזר מאד.. עשיתי אותו כבר פעמיים עם אותו סוג סייטן ולא היתה שום בעיה. זה ממש עיסתי כזה, רק צריך להיזהר בטיגון כמו שכתבתי. יכול להיות שזה סוג אחר של סייטן?

  3. אלה הגיב:

    נשמע טעים! אנסה בסופשבוע!

  4. לימור הגיב:

    נראה מעולה! חייבת להכין כאלה!

  5. גלעד הגיב:

    אני אופה את הקציצות ונמנע מהשמן הרב שהן סופגות בטיגון(במקרה כזה כדאי להוסיף כף שתיים של שמן זית לתערובת). הן מתפרקות פחות באפייה. בנוסף אני ממליץ להשתמש ברינג ליצירת הקציצות כדי לקבל קציצות יותר פוטוגניות.

    • אורי הגיב:

      תודה גלעד! האם אתה רומז שהן לא הצטלמו יפה? 🙂

    • ענת הגיב:

      גלעד,
      אשמח לדעת איך אתה אופה אותן.
      אני ניסתי פעם אחת את המתכון והן ממש לא עברו אפייה.

      אני חושבת לתת לזה הזדמנות נוספת, אבל אני לא אוכלת מטוגן 😥

  6. Greene הגיב:

    נראה מעולה! ואת כותבת מדהים, כזה כיף לקרוא.

  7. דניאל הגיב:

    יש אולי תחליף לכוסברה?

    • אורי הגיב:

      היי דניאל, בטח – אפשר להשתמש בכל עשב תיבול שאת/ה אוהב/ת – פטרוזיליה, נענע (לא המון), סלרי קצוץ דק, בזיליקום (הוא לא שורד מצויין בבישול אבל יכול לבוא נחמד בטיגון קצר) – או בתערובת שלהם.

  8. עומר הגיב:

    היי אורי,
    האתר שלך הוא הדבר הכי טוב מאז חלב סויה…
    אני שמח לשמוע את שמך נשמע שוב ושוב בביצה הטבעונית של תל אביב.

    השבוע המשפחה הקרניבורית של החברה מגיעה לארוחת חנוכה ואני הולך לעשות כמה ניסויים טבעוניים איתם (כולל מנה שלא ברא הסייטן, או שכן…). יהיה מעניין.
    מזל שיש לי אותך ואת מתכוניך לצידי…

    • אורי הגיב:

      וואו עומר, איזה כיף ואיזה מחמאות, אני מסמיקה פה באופן טבעוני 🙂 תודה רבה, המון בהצלחה וממש אשמח לשמוע מה הכנת ואיך יצא. חג שמח!

    • בר הגיב:

      ביצה טבעונית. משעשע מאוד :mrgreen:

  9. ירקו הגיב:

    מצטרף למחמאות. עוקב אחרי הכתבות והמתכונים שלך.
    בתור טבעוני עסוק, אני לא מרבה לבשל דברים מורכבים מדי, אבל החלטתי לחרוג ממנהגי עבור המתכון הזה.

    לא ממש עקבתי אחרי המתכון אחד לאחד, וגם אצלי הכל התפרק בתור המחבת. ליתרת הכמות הוספתי טחינה גולמית שדווקא שיפרה את יכולת העמידה של הקציצות במחבת.

    יצא מאוד טעים והמטבח יצא מאוד מלוכלך 🙂

    המון תודה על האתר!

    • אורי הגיב:

      היי ירקו, תודה לך! מצטערת שוב לשמוע על ה"התפרקות" – כנראה שהמוצר לא תמיד אחיד ב"דביקות" שלו. ראה ההערה שהוספתי בגוף הפוסט. תודה על התגובה 🙂

  10. מלכה הגיב:

    אם טבעוניים,למה לאכול מוצרים כל כך רחוקים מן הטבע? סייטן עשוי מגלוטן שהוא חלבון החיטה והרבה מאד אנשים רגישים אליו,גם אם הם לא מודעים לכך. ויש כל כך הרבה תוספי טעם וצבע. בכלל,יותר מדי חלבונים (כן,גם מן הצומח) זה ממש לא בריא.

  11. Koliyah הגיב:

    Very nice glad to hear good things about the sietan

  12. שרית הגיב:

    הדבקת "קציצות" – אני משתמשת בקמח חומוס (שימו לב, לא קמח לגונדי)
    הוא סופח נוזלים, כמעט ולא משנה את הטעם- ואם כבר, לטובה – ובהחלט עוזר להאחדת התערובת.

  13. טבחית קטנה הגיב:

    אוקיי קניתי אתמול אם כי אני קצת חוששת מהתעסקות עם החומר הזה. חשבתי לנסות להכין ממנו דוקא בולונז סטייל – נראה לך שזה יכול לעבוד? חוץ מזה מה עם טמפה? זה גם אמור להחליף בשר לא? אני מחכה לפוסט בנושא… תודה על הבלוג, בזכותך אני כבר צמחונית – לטבעונות טרם הגעתי רק כי עוד לא מצאתי את תחליף החלב המתאים לקפה שלי

    • אורי הגיב:

      היי טבחית! בטוחה שזה יכול לעבוד כבולונז, אם כי לפי מה ששמעתי – שבבי סויה יותר מתאימים לזה. לגבי טמפה, יש לי פה גוש במקפיא שקיבלתי ואנחנו עדיין מסתכלים אחד על השניה. נגיע גם לזה 😉 שמחה לשמוע שאת כבר בדרך! גם אני לא יכולה לוותר על ה"חלב" – הפתרון האישי שלי הוא חלב סויה ללא סוכר וללא מלח, אני מוצאת אותו הכי נייטרלי ומוצלח. אבל פשוט כדאי לעשות נסיונות, יש המון אפשרויות: סויה, אורז, שקדים, אגוזי לוז.. בטוחה שתמצאי 🙂 יום נהדר!

  14. Michal הגיב:

    אם את חוששת מהכימיקלים שבפנים, אפשר להכין לבד סייטן מגלוטן. זה סופר פשוט. לשים כמות שווה של גלוטן ומים עם תבלינים, יוצרים קציצה עגולה ושטוחה ועוטפים באלומיניום ושמים בסיר אידוי חצי שעה. אח"כ מתייחסים לתוצר בדיוק כמו בשר.

    • בר הגיב:

      מיכל, למה הכוונה ״בדיוק כמו בשר״? אם אני רוצה להכין צ׳ולנט, למשל, גם להתייחס לזה אותו דבר כמו לבשר? וגם בבישולים בסיר לחץ?

  15. רמי הגיב:

    בזמן האחרון אני לא מוצא סייטן בסניף של הסופרמרקט הרגיל רק בריא ששם תמיד רכשתי היכן ניתן עוד להשיג אותו?

    • אורי הגיב:

      היי רמי, אני לא זוכרת שראיתי את המוצרים האלה במקומות שהם לא "רשתות טבע" למיניהן – עדן, ניצת הדובדבן, טבע קסטל.. וחנויות טבע אחרות. מקווה שתמצא!

השאר תגובה ל עינת

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות