עוגת שוקולד טבעונית מושלמת לקטנים ולגדולים

עוגת שוקולד מושלמת

נובמבר 2, 2017 מאת:

אחד הדברים שמתסכלים אותי זה השם המטעה של לא מעט עוגות שוקולד, שבמרכיבים שלהם אין בכלל שוקולד, מקסימום קצת אבקת קקאו. לא עוד! המתכון שלפניכם מבוסס על מתכון לעוגה עתירת שוקולד אמיתי של השף הישראלי-לונדוני המוכשר יותם אוטולנגי, שערכתי בו כמה שינויים וכמובן הפכתי לטבעוני. ההכנה שלה פשוטה ומהירה, רק הקפידו על הטכניקה (חומרים רטובים תחילה!) ותקבלו עוגה שוקולדית מושלמת, נימוחה וטעימה, שאף אחד בכלל לא יתעניין בעובדה שהיא במקרה גם טבעונית.

לעוגה ללא גלוטן המירו את הקמח לקמח עוגות ללא גלוטן והוסיפו למתכון שקית (10 גרם) אבקת אפייה. לא ניסיתי בעצמי אבל אין סיבה שזה לא יעבוד – אם אתם מנסים, אשמח מאד אם תעדכנו אותי בתגובות איך זה יצא!
לעוגה ללא סוכר למרבה הבושה, בניסוי הראשון של המתכון פשוט שכחתי להוסיף את הסוכר. למרבה הפלא, התוצאה היתה לא רעה בכלל! אפשר להחליף את השוקולד לכזה ללא סוכר ואם רוצים, להוסיף ממתיק מלאכותי.
רוצים להעשיר את העוגה עוד יותר? קמחו מעט שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים והוסיפו לתערובת בסיום ההכנה. ערבבו בעדינות. אגב, העוגה לא מתוקה בהיסטריה, כך שאוהבי העוגות המתוקות מאד יכולים להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר.
אין לכם מעבד מזון? הכינו את הציפוי בקערה והשתמשו במטרפה ידנית.
חוששים מטעם של קוקוס? השתמשו בשמן קוקוס מזוכך, שהוא נייטרלי לחלוטין בטעמו. לציפוי ניתן להשתמש בשמנת צמחית אם ממש אין ברירה.
ויש ציפוי למשקיענים הכפילו את הכמויות והכניסו את הקרם למקרר להתייצבות. הקציפו אותו במיקסר ועטרו את העוגה במריחות של "תלתלים" ענקיים.

ההרשמה לסדנת הבישול הבאה כבר בעיצומה!

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

200 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
1 כוס (200 גרם) שמן קוקוס
1/2 1 כוסות (375 מ"ל) מים רותחים
1/2 1 כפיות אבקת קפה נמס איכותי
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
4 כפות (מיכל קטן) רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תופח
1/2 כוס (30 גרם) אבקת קקאו איכותית
1/4 כפית מלח

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
1/3 כוס (80 מ"ל) קרם קוקוס
1 כפית סירופ מייפל
1 כפית שמן קוקוס

+ מחממים תנור ל-170 מעלות (אם התנור שלכם חזק מאד כמו שלי, גם 160 מעלות יעשו את העבודה).
+ מניחים בקערת חסינת חום את השוקולד הקצוץ ושמן קוקוס.
+ מערבבים היטב בקערה חסינת חום נוספת את המים הרותחים ואבקת קפה נמס. יוצקים את הנוזלים לקערת השוקולד וטורפים היטב, להמסה מלאה.
+ מוסיפים לשוקולד סוכר וטורפים היטב, להמסה. מוסיפים רסק תפוחים ותמצית וניל וטורפים שוב.
+ מנפים לקערה עם השוקולד קמח, אבקת קקאו ומלח וטורפים היטב, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
+ משמנים מעט את תבנית האפייה ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. אם אתם מעדיפים עוגה לחה יותר, אפשר לעצור את האפייה מעט קודם.
+ בינתיים מכינים את הציפוי: טוחנים את קוביות השוקולד במעבד מזון לפירורים גסים.
+ בסיר קטן מביאים לסף רתיחה קרם קוקוס עם סירופ מייפל. מפעילים שוב את מעבד המזון ויוצקים פנימה בזרם דק את הקרם החם.
+ מוסיפים כף שמן קוקוס וממשיכים לטחון עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. מעבירים את הקרם לקערה רחבה או תבנית קטנה ומכסים בניילון נצמד, שמניחים ממש על פני הקרם. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, להתייצבות.
+ מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר 15 דקות לפחות. מוודאים שהציפוי יציב מספיק ומצפים בו את החלק העליון של העוגה. פורסים ומגישים.

עוד מתכונים מתוקים ממש כאן

עוגת שוקולד מוש. אל תשאירו אותה לבד

עוגת שוקולד מוש. אל תשאירו אותה לבד

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

50 תגובות לפוסט

  1. מירב הגיב:

    נראה מצוין!
    הטעם של הקוקוס דומיננטי?

  2. נעמה הגיב:

    אפשר להחליף את השמן קוקס בשמן רגיל ואת קרם הקוקוס בשמנת צמחית?

    • אורי הגיב:

      אם העניין הוא טעם הקוקוס, אפשר להשתמש בשמן קוקוס מזוכך שהוא נייטרלי לגמרי. לא ממליצה להחליף לשמן רגיל אך לא אתפלא אם זה יעבוד.. צריך לנסות 🙂 לגבי הקרם, בהחלט.

      • טליה הגיב:

        בנוגע להחלפת קרם הקוקוס בשמנת צמחית – האם הכוונה לשמנת סויה 5%, או לשמנת צמחית מתוקה?
        תודה מראש! 🙂

        • אורי הגיב:

          הכוונה לשמנת צמחית מתוקה.. אני לא מתה על זה אבל באין ברירה, לא נורא 🙂

          • טליה הגיב:

            תודה רבה על התשובה הזריזה, אני מעריכה את זה! 🙂

            את לא מתה על שמנת מתוקה מהבחינה הבריאותית – או מבחינת התוצאה של הטעם / המרקם?

          • אורי הגיב:

            מבחינתי זה כמו מרגרינה, מכל הבחינות לא עובר אצלי בגרון 😛

          • טליה הגיב:

            הבנתי אותך…
            הכנתי לחג את העוגה (עם שמנת מתוקה בציפוי כי אישי היקר מאד סולד מהטעם של קוקוס…) והעוגה קצרה תשבחות רבות מאת כל הסועדים 🙂
            אני בדיוק מכינה אותה שוב עכשיו כעוגת יומולדת…

            אגב, הספר שלך הפך להיות תנ"ך הבישול אצלנו בבית… שנינו מבשלים ממנו המוווון ותמיד תמיד מצליח לנו! שאפו ענק ותודות משנינו 🙂

          • אורי הגיב:

            יאאאא מרגש כל כך לשמוע!! גם על העוגה וגם על הספר 🙂 תהנו מאד!

  3. איילת השחר הגיב:

    עשיתי ללא גלוטן וללא סוכר מעובד עם קמח מיוחד הצליח,
    ושוקולד שעשיתי לבד.
    עדיין מחפשת את הקמח המושלם לזה
    חושבת שיש מצב שקמח שקדים יילך עם זה?

    • אורי הגיב:

      היי איילת, קודם כל נהדר שהצליח! אם כרגיל לא עבד מדהים, נסי אולי את קמח תמי. שקדים לבד להערכתי יהיו מאד כבדים והמרקם ישתנה. אולי חצי חצי קמח ללא גלוטן ושקדים.

  4. מכון כושר גוף ראשון הגיב:

    אפשר במקום הקוקוס משהו אחר אולי? מפחיד לקחת סיכון

    • אורי הגיב:

      אם השאלה היא לגבי השמן – אפשר להשתמש בשמן מזוכך שהוא נייטרלי לחלוטין. לחילופין אפשר להשתמש במחמאה, אבל אני לא ממליצה.

  5. שימרית הגיב:

    איך יוצרים את הציפוי התלתלים של הציפוי המושקע? כלומר את הצורה. אנסה להכין את העוגה מחר. תודה!

  6. גילי הגיב:

    הי אורי ,
    אם עושים אותה יום קודם , מומלץ לשמור במקרר או בחוץ ?

  7. מאיה הגיב:

    נראה נהדר! האם לדעתך יציבה מספיק כדי להערים שתי עוגות אחת על השניה?

  8. יעל הגיב:

    המון שמן בעוגה, אפשרי להחליף חלק ממנו בעוד רסק תפוחים?

  9. גיל הגיב:

    אפשר להשתמש בשוקולד מריר איכותי יותר שמכיל יותר מ-60 אחוז מוצקי קקאו?

    • אורי הגיב:

      איכות תמיד מתקבלת בברכה 🙂 כל עוד זה לא אחוז גבוה מדי מבחינת מרירות. 70-75 אחוז יהיו נהדרים, אולי אפילו 80.

  10. ורדית הגיב:

    הכנתי למשפחה ויצא נפלא! גם אלה שאינם טבעונים מאוד התלהבו.
    הוספתי לרשימת המתכונים הקבועים 🙂

  11. תהילה הגיב:

    באמת עוגה מושלמת (:

  12. לילך הגיב:

    אין לי תבנית עגולה, רוצה להכין במרובעת. מה המידות שצריך?

  13. צילי הגיב:

    הכנתי את העוגה עם קמח תמי תופח יצאה עוגה מושלמת❤️❤️❤️❤️❤️

  14. מיכאל הגיב:

    עוגה מעולה!! כל החברים הלא טבעוניים גם עפים עליה.
    יש אפשרות להוריד בכמויות של השמן? ממש מרגישים שהעוגה שומנית.

    • אורי הגיב:

      היי מיכאל, איזה כיף לשמוע! אני חושבת שהפחתה של רבע מהכמות לא תפגע במרקם (3/4 כוס), אפשר לחזק בכף או שתיים נוספות של רסק תפוחי עץ במקום. ספר איך יצא!

  15. עינת הגיב:

    היי, האם יש אפשרות במקום קמח תופח להשתמש בקמח אחר כמו כוסמין/מלא או לשלב אותם עם קמח לבן ואבקת אפייה? אם כן, באיזה יחס?

    • אורי הגיב:

      היי עינת, אכן אפשרי – היחס הרגיל הוא להחליף כוס קמח תופח בכוס קמח לבן + כפית אבקת אפייה. לא הייתי מחליפה בקמח מלא את כל הכמות, אבל אפשר לחלק אותה או להשתמש בקמח כוסמין לא מלא, שהוא קל יותר ופחות יכביד על הטעם והמרקם של העוגה. ספרי מה עשית ואיך יצא!

  16. צילי הגיב:

    היי
    אפשר במקום המייפל משהו אחר?

    • אורי הגיב:

      היי, לא ניסיתי אבל אני מניחה שכל ממתיק עדין יעבוד – סוכר יהיה גס מדי אז אבקת סוכר, סירופ אגבה.. לסילאן יש טעם דומיננטי מדי לדעתי.

  17. טל הגיב:

    אפשר בלי רסק תפוחים?

    • אורי שביט הגיב:

      לצערי לא, הוא זה שמחליף את הביצים, מעניק עסיסיות ואווריריות. אפשר לנסות להחליף בתחליפי ביצה אחרים, אבל לא ניסיתי.

  18. שנינה הגיב:

    העוגה מושלמת!!!מושחתת😍👌
    כל כך טעימה ככה! כמו שהיא!
    פשוט להיצמד למתכון להנות ממנה💗

  19. אלה הגיב:

    היי נראה מעולה! ממש רוצה לנסות! אין לי מעבד מזון, יש לי דרך להכין את הקרם הזה? או שעדיף פשוט גנאש שוקולד או משהו כזה?

    • אורי שביט הגיב:

      כן אפשר להכין אותו כמו גנאש או כל ציפוי שוקולד אחר שאת מעדיפה.. העיקר שיהיה עוד שוקולד 🙂

      • אלה הגיב:

        תודה רבה, הכנתי עם גנאש שוקולד פשוט ויצא מהמם!! הבעיה היחידה היא שהעוגה ממש מתפרקת, לא הצלחתי לחתוך לחתיכות יפות. אולי אפיתי יותר מדיי? בכל מקרה בוודאות עוגת השוקולד החדשה הקבועה שלי!

        • אורי שביט הגיב:

          היי, איזה כיף שאהבת!! לגבי המרקם לדעתי את צודקת ומדובר באפיית יתר, נסי להנמיך קצת טמפרטורה בפעם הבאה ולא לייבש אותה – עדכני אם הצלחת!

  20. אלה הגיב:

    היי אורי, הכנתי כבר פעם ואני מתה על העוגה הזאת! אני רוצה להכין אותה הפעם מראש, את חושבת שהיא תישמר בסדר במקרר יומיים? או שממש לא מומלץ?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, לדעתי אפשרי אבל תני לה לחזור לטמפ החדר לפני ההגשה, המקרר מייבש.. מאמינה שהיא תהיה סבבה. אולי גם תאפי טיפטיפה פחות ליתר ביטחון, שתשמור על עסיסיות. לכסות היטב במקרר שלא תתפוס טעמים (שוקולד הכי רגיש לזה). עדכני איך יצא!

השאר תגובה ל לילך

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות