תבשיל מתוק-חריף של חומוס ותפוחי אדמה

14 תגובות לפוסט

  1. דור הגיב:

    היי אורי, נראה מדהים!
    יש לי טיפה'לה בעיה עם תבשילים עיקריים שעושים אותם מתוקים…
    איך את חושבת שכדאי לי להפוך את זה ל"מלוח-חריף"? 🙂

    • אורי הגיב:

      הממ, שאלה טובה :mrgreen:
      הבטטות והגזר ממתיקים קצת את העסק גם בלי הרסק והסילאן.
      אבל אולי יעזור לוותר על הסילאן ולהוסיף אולי קוביות של ירקות שורש אחרים – לפת, ארטישוק ירושלמי (עכשיו העונה!) וכדומה, כדי להפחית את המתיקות.

      • דור הגיב:

        בסדר גמור. אנסה השבוע ואחזור עם תגובת "בדקתי ומצאתי"
        אין כמוך אורי 😆

  2. שירן הגיב:

    הכנתי ויצא טעים מאד.. במקום חומוס שמתי עדשים ירוקות לא מבושלות ומילאתי מים כמעט עד כיסוי

  3. טל הגיב:

    מאוד מאוד טעים!!!
    ממש פשוט להכנה אבל לקח הרבה זמן עד שהירקות התבשלו, 3-4 שעות.
    תודה רבה ??

    • קייט הגיב:

      ממליצה לאדות את הירקות לפני שמכניסים לסיר. לשים על מסננת יעודית לסנון בסיר. אני מאמינה שזה יקצר משמעותית את זמן הבישול. העקשניות ביותר הם תפוחי האדמה לכן כדאי אותם לחתוך דק יותר.

  4. הילה פינקלשטיין הגיב:

    אשמח לקבל מתכונים

  5. יונתן הגיב:

    היי אורי, תודה על המתכון.
    אני בדיוק מכין ואת הירקות בישלתי בנפרד לפני שהתחלתי לבשל עם הבצל וכל השאר. זו טעות? כי פתאום נראה לי לא הגיוני שצריך לבשל כמה שעות אם כבר בישלתי את הירקות.

    • אורי הגיב:

      היי יונתן, כן זה היה מיותר 🙂 הרעיון הוא שזו מנה שמתבשלת בסיר אחד וככה כל הטעמים נספגים. פשוט תעצור, תסנן את הירקות (אני מניחה שבישלת במים) ותמשיך לפי המתכון, זה בעיקר יקצר את זמן הבישול ואני מאמינה שייצא בסדר 🙂

  6. גלעד הגיב:

    כמה מים צריך? בהתחלה כתוב כוס אחת. בהמשך כתוב מים כמעט עד כיסוי. מה הנכון?

  7. ציפי הגיב:

    תבשיל ממש טעים. הטעמים משתלבים לרוטב נהדר. מומלץ לשים המון מלח אחרת המתיקות משתלטת.

השאר תגובה ל הילה פינקלשטיין

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות