חזרה לאינדקס מתכונים

חריימה של קציצות טופו

של שף אבי ביטון
[סה"כ: 310 ממוצע: 3 ]

רמת קושי

בינוני

משך הכנה

עד שעתיים

מתאים לחג

ראש השנה וחגי תשרי

מתאים לחג

שבת

"אם היית נותנת לי לטעום את המנה הזאת בלי לדעת, לא הייתי מרגיש את ההבדל", אמר ביטון והעלים מהצלחת עוד קציצת חריימה טופו רכה ושמנמנה. אבל עזבו אתכם מהשוואות, המנה הזאת טעימה בפני עצמה, וביטון הבטיח שיביא אותה בקרוב למבחן אצל המשפחה המרוקאית שלו. אני מהמרת שהיא תעבור בהצטיינות יתרה.

39 תגובות לפוסט

  1. דניאל הגיב:

    היי יקרה!! התפרקו לי.. עוד בתנור :/ מדוע? הטעם היה מוצלח מאוד אבל לא החזיקו כקציצות..

    • אורי שביט הגיב:

      היי דניאל, ממש מוזר!! אני תוהה אם היו יותר מדי נוזלים בתערובת (בטופו?) או שהתערובת לא היתה מספיק יציבה – פירורי לחם? הן הכי יציבות שיש, בטח באפייה עצמה. אולי לא אפית מספיק זמן? אולי התערובת לא היתה ממש משחתית אלא פירורית?

    • נויה הגיב:

      היי לא צריך אצות גם כדי לחקות את הטעם של הדגים?
      ויש הבדל בין בצל סגול לבצל לבן רגיל?

      • אורי שביט הגיב:

        היי
        אני מכינה בלי אצות ואוהבת את זה ככה, פחות בעניין של חיקויים 🙂 אבל כמובן אפשר.
        לגבי בצל סגול – הוא מתקתק יותר ופחות חריף מבצל לבן. אפשר להשתמש בלבן אם אין.

      • דנה הגיב:

        עשיתי היום, יצא מושלם. תודה על המתכון

    • נטע הגיב:

      הכנתי. יצא מעולה. עשיתי שינוי קטן: במקום הלחם שמתי שלוש כפות קמח עדשים אדומות. יצאו יציבות מהתנור וגם אחרי ששחו ברוטב נשארו יציבות.

  2. שוש חסון הגיב:

    כבר לא מעט פעמים אני מכינה את ה חריימה טופו הזה, וזה ממש מעדן.

  3. שושי כהן הגיב:

    אבי יקר,
    פעם ראשונה הכנתי את המתכון יצא מעולה הבן שלי התחיל להיות טבעוני מחר יגיע אליי ותהייה לו הפתעה.
    נ.ב. רק עכשיו ראיתי איך ניראה טופו יש כמה סוגים קניתי את הפיקנטי.

  4. ניצן הגיב:

    היי אורי 🙂
    אפשר שיבולת שועל במקום פירורי לחם?

  5. ערן הגיב:

    אני גם מוסיף לתערובת הקציצות אצות וואקמה מושרות סחוטות וקצוצות וכמובן לרוטב את מיי ההשריה וגם ברוטב חתיכות אצות קומבו מיובשות שיוצרות מהרוטב מאיין ציר בטעם הים.

  6. טל הגיב:

    הי, מתה על המתכון הזה! אפשר להכין היום את העיסה ולאפות את הקציצות מחר? תודה ושנה טובה

  7. אולגה הגיב:

    איזה אגוז טחון יכול לעבוד טוב כאן ובאיזו כמות? להוסיף למנה שומן כדי שתהיה יותר משביעה…

  8. מוריה הגיב:

    לא הצלחתי להשיג קמח עדשים, יש ברשותי קמח טפיוקה, פירורי לחם ללא גלוטן או תערובת קמחים ללא גלוטן (מכילה קמח אורז, קמח תירס וכו').
    עם מה מהם כדאי להשתמש לקציצות?

  9. אליה הגיב:

    מתכון אליפות גרמת לי לבשל לראשונה בחיי, אמא שלי אומרת שאת יכולה להיות גאה, יצא נדיר וחוסל בשנייה

  10. אורית הגיב:

    מתכון מעולה.
    הוספתי קצת שבבי סויה לקציצות כדי שיהיה מרקם קצת יותר גס ובמקום פירורי לחם, הוספתי קוואקר (שיבלת שועל) .הוספתי גם דף אחד של אצות יבשות לקציצות ודף לרוטב -גם בשביל הטעם (של דג) וגם בשביל היוד. יצא מושלם. תודה רבה על המתכון המעולה❤

  11. נעם הגיב:

    כשכתבת "כל המרכיבים" הוספתי גם מים. אחרי רבע ליטר הלכתי לבדוק עוד יותר טוב את המתכון. אני מבקשת הדגשה בשביל מי שלא בעניינים 😅

  12. מישהי הגיב:

    חייבת לציית שהמתכון משגע.
    אבל בטעות כשניכנסתי נלחץ לי הכפתור של הדירוג ונתן רק 4 כוכבים🤦🏻‍♀️
    עכשיו אני גם מבינה למה הדירוג נמוך, זה נלחץ לאנשים בטעות וזה לא נותן לערוך..
    אולי כדי לנסות לסדר את זה?

  13. Nicki הגיב:

    היי, לא הבנתי אם מכסים את הסיר/מתי מכסים.
    אשמח לתשובה! ❤️

    • אורי שביט הגיב:

      עקרונית לא חייבים לכסות, כי הרוטב מצטמצם ככה, אבל אפשר גם אחרי שהרוטב רותח וגם אחרי שמכניסים את הקציצות – תכלס זה מה שאני עושה

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |