לגלגל עם השף

25 תגובות לפוסט

  1. תמר הגיב:

    איזה מתכון שווה! ואפשר על אותו עיקרון לשנות בכל פעם את המרכיבים שמוסיפים לאורז או את המטבל.
    חוץ מזה, נראה לי שאנסה את זה עם הפנקו שיש לי בבית במקום פירורי לחם. נראהלי שזה יתאים.

  2. ענת הגיב:

    הכי היה לי כיף לקרוא את המשפט האחרון בסיפור לפני המתכון:
    "** למען הסר ספק – אף אחת מהמנות האלה לא מופיעה בתפריט של "פרונטו". אבל אם תודיעו מראש, ידאגו לכם שם לאוכל איטלקי טבעוני וטעים."
    כל במשך כל הקריאה עברה לי בראש המחשבה שאם אני אגיע לשם מה אני אוכל, הרי אני לא את… לי לא יכינו אוכל במיוחד.
    שימחת אותי 🙂 🙂 🙂

    אגב, אם אפשר… אשמח למתכון של הרביולי- עלי מנגולד ופטריות??? טבעוני???- יאמי!!! P:

    אני עדין מחכה לפוסט ספציפי (אני חושבת שאת יודעת איזה…) ירושלים כן מחכה לך! 😉

    שבת מקסימה

  3. רותי טיקוצקי הגיב:

    הו! אני בטוח אכין את זה בקרוב, נראה נ-ה-ד-ר!
    ולמען נערות הקינוחים:
    העם דורש פוסט מתוק!

  4. לי הגיב:

    אולי אפשר לבקש ממנו שיכניס לתפריט מנה טבעונית?
    אף אחד לא יפסיד מזה, הרי יהיה לזה ביקוש גם מסועדים לא טבעוניים…

  5. מ' הגיב:

    לנבוכי הריזוטו שכמותי, אשמח להבין את תהליך הכנת האורז:
    האם, בניגוד להכנה הרגילה של אורז, לא מנמיכים את הלהבה לאורך כל התהליך?
    מתי נפסיק להוסיף נוזלים על אלו שנספגו? כאשר האורז רך ומוכן? ואז נמשיך עדיין לבשל עד ששארית הנוזלים תספג/תתאדה או שנסנן את האורז (כי יש עוד כמה דקות עד שזה יקרה)?

    • אורי הגיב:

      היי מ, אז ככה באופן כללי: הלהבה נשארת בינונית-נמוכה לאורך כל התהליך. אפשר לטגן בפתיחה את האורז ואפשר לא. לרוב מוסיפים קודם יין לבן, בוחשים ומאפשרים לאורז לספוג אותו ואז מתחילים בהוספה של מים/ציר – כל פעם קצת, מערבבים ומחכים שייספג וחוזר חלילה, עד שכל הנוזלים נספגים. יש כמות נוזלים במתכון – אחרי שמסיימים טועמים. האורז אמור להיות רך ודביק, אך עדיין מעט נגיס. אם הוא קשה מדי, מוסיפים עוד נוזלים ומספיגים. לא מגיעים למצב של עודף נוזלים כך שאין צורך לסנן את האורז. אם אתה רוצה להבין קצת יותר – גם לגבי התהליך וגם לגבי סוגי האורז המתאימים: http://food.walla.co.il/?w=/1109/1840282. במקרה הזה (וברוב המקרים) ממליצים על ארבוריו מכיוון שמדובר בזמן אורז עמילני יותר שמתקבל דביק יותר. מכיוון שאין לנו גבינה שתדביק את העסק, כדאי למצוא אורז כזה ועדיין, הכדורים יהיו פחות מוצקים. זה המחיר 🙂

  6. מיכאל הגיב:

    בהכנת הקרם שעועית:
    טוחנים את השעועית וכו'… מוסיפים גם את הבצל והגזר או רק את השעועית?

    • אורי הגיב:

      היי מיכאל, את הגזר והבצל לא טוחנים, הם משמשים רק כמעניקי טעם במהלך בישול השעועית. בהצלחה 🙂

  7. לילו הגיב:

    נשמע מעולה, עכשיו אני יודעת לאיזו מסעדה לפנות לארוחת יום ההולדת הבאה. יופי של פרסומת לטבעונים 🙂
    אם אעדכן מראש שמגיעים שלושה/חמישה טבעונים הם יתכוננו?
    כמה זמן מראש להודיע? וכמובן, כמה צפוי לעלות התענוג? (מהתמונות די ברור שתענוג אכן יהיה)

    תודה על השירות לציבור 🙂
    ליל 😉

    • אורי הגיב:

      היי לילו, אני מקווה שהם לא יתעלפו.. שולחן שלם זאת כבר משימה קצת יותר מורכבת. הייתי מדברת איתם לפחות שבוע מראש (גם לצורך הזמנת מקום בכלל, במיוחד אם מדובר בחמישי-שבת, אז הם עוד ישמחו פחות כי המסעדה מפוצצת וזה בכל זאת מעסיק את המטבח יותר כשיש מנות מיוחדות). לא מבטיחה שהם ייקחו על עצמם את המשימה.. מכיוון שאלה מנות לא מהתפריט צריך לדבר איתם טלפונית על עלויות, אולי מחיר אחיד לאדם. בגדול מדובר במסעדה יקרה למדי. בהצלחה ואשמח אם תדווחי! 🙂

  8. נעה הגיב:

    זה ממש מרגש לראות הירתמות של שפים לטובת הלקוחות הטבעוניים, כיף לראות שרואים במנות טבעוניות אתגר ולא מגבלה.

    המנות שתיארת וצילמת נראות נפלא, לא הייתי מתנגדת כלל לסעוד ארוחה שכזו ביום ההולדת שלי הממשמש ובא. מה הסיכוי שהשף החביב יסכים לשחזר?

    • אורי הגיב:

      היי נעה, תודה רבה 🙂 אני מאמינה שבהתראה מראש בהחלט כן ולאור כמות הפניות בעקבות הכתבה, סיכוי גדול שמנות כאלה ייכנסו לתפריט. מדובר בהיצע וביקוש – התפקיד שלנו להראות שיש ויש ביקוש! מזל טוב ועדכני אם הצלחת 🙂

  9. עמית הגיב:

    אז בעקבות ההמלצה שלך הלכתי לחגוג את יום הולדתי בפרונטו, ואני חייב לומר שהאכזבה היתה גדולה. כשעשינו את ההזמנה כמה ימים קודם ציינו שאחד מהסועדים הוא טבעוני, כדי שיהיה להם זמן להתכונן. אבל שום הכנה לא נעשתה. כשהזמנו בשולחן, ואמרתי למלצרית שאני טבעוני, נעניתי ב"אז לאן זה לוקח אותנו?" (הגיע הזמן להפטר מהז'רגון הפסיכולוגיסטי-מכיל-מחבק ע"י מלצרים, וגם מהשימוש הבלתי נסבל בלשון אנחנו, אבל זה לפעם אחרת). והטקס הקבוע אשר חששתי ממנו קרה- קיבלתי את התפריט, המלצרית בדקה איתי מה אני יכול לאכול, ואז שמעתי את האולי מפה נוציא את הגבינה, וכו'.
    למנה ראשונה קיבלתי סלט ארטישוקים (משומרים) ועגבניות סביר. למנה עיקרית הוסבר לי שבצהרים הם מגישים פסטה יבשה שהיא טבעונית, אז אפשר לסדר משהו ע"פ העדפתי. העדפתי פטריות במקום סתם נפוליטנה שהציעה המלצרית. קיבלתי חונקי כמרים שאני כמעט משוכנע שבושלו בצהרים וחוממו עבורי. קשה היה לטעות במרקם היבש והצמיגי. לקינוח האופציה הטבעונית היחידה היתה "מבחר פירות". קיבלתי גביע עם סלט פירות (זה לא אותו דבר!) שהיה בינוני למדי, ככל שסלט פירות יכול להיות בינוני. אפילו הפירות היו חתוכים בגדלים לא אחידים, ומלבד קליפת ההדרים החביבה הוא היה מיותר לגמרי. המלצרית סיפרה בשלב כלשהו של הארוחה שבעתיד יהיו גם מנות טבעוניות יעודיות, אבל החוויה שלי מהמסעדה ממש לא עושה לי חשק לחזור לשם שוב.

    • אורי הגיב:

      אוף עמית, מאד מבאס לשמוע. אעביר את תגובתך כלשונה למסעדה. בכל מקרה המסקנה שלי שכרגע כנראה לא כל מסעדה מצליחה לעמוד בהבטחות שלה למרבה הצער, ואני אזהר יותר בהמלצותיי. מה שכן משמח שהשף אכן מתכוון לבנות תפריט מיוחד לטבעונים ויהיה לדעתי הראשון ממסעדות השורה הראשונה שיעשה את זה. בכל זאת משמח. מזל טוב וסליחה 🙁

      • hilit הגיב:

        Hi Ori,

        I think that in Israel people are not so open to veganism or plant based food
        Coming also from many years in restaurants, i know that almost every thing has animal foods in it, and we will need to work very hard towards such a change
        I live in Austin, TX, now, and they are so open to it it's unbelievable.
        Every place has a vegan section in the menu

        If there is anything i can help you with let me know

        Hilit

  10. ענת הגיב:

    היי אורי!
    תחילה אני רוצה לציין שהחבר שלי הזמן לנו מקום בפרונטו (בעקבות המלצת המסעדות שיש בבלוג) וציין שהוא מגיע עם טבעונית. מעבר לזה שאמרו לו שאין להם עם זה בעיה, מיד אחרי שהגישו לנו את התפריטים דאגו לבוא ולציין בפנינו מה טבעוני, מה לא ומה אפשר לטבען. גם בקינוחים הם היו ממש מעולים! אנחנו סימנו את המקום הזה כמקום שבהחלט נשמח לחזור אליו 😀

    ולשאלה שלי- האם ישנה אפשרות להמיר את האורז לאורז מלא? או אולי אורז בסמתי מלא? או אורז ארוך מלא? אני רוצה להכין את זה לחבר שלי, אבל אני לא מתה על אורז (בלשון המעטה) אלא אם זה אורז מלא… מקסימום אכין רק בשבילו…

    • ענת הגיב:

      אגב,
      יש להם בקינוחים סורבה שוקולד. הוא מומלץ מאוד!! אפילו החבר הלא-טבעוני שלי (למרות שהוא מאוד פתוח לטבעונות ואפילו נהנה מזה מאוד וחושב על זה קצת) ממש אהב את זה! הוא אמר שמבחינתו זה הקינוח שלו לפעם הבאה.. 😛

      • אורי הגיב:

        איזה יופי לשמוע על החוויה המעולה! ממש נהדר
        לגבי הסורבה – מסכימה, הוא מעולה
        לגבי האורז המלאף אני מאמינה שכן, הייתי מנסה עם אורז עגול מלא דווקא ומנסה לבשל אותו לרכות הכי רכה שלו, זה בטח ייקח יותר זמן מהאורז הלבן. מקווה שזה ייצא מספיק דביק :mrgreen:

  11. ענת הגיב:

    יש לי דיווח!! 😛
    הכנתי מאורז עגול מלא. זה לקח הרבה יותר מים (הוספתי עוד בערך 6 כוסות מים), וכמובן הרבה יותר זמן (בערך 50 דקות- הלכה לי היד). אבל זה שווה!!
    השתמשתי באפונה משומרת (כי כבר היה לי פתוח) ושמתי יותר מ 1/4 כוס (זה היה נראה לי מעט מידי).
    הלימון המשומר טעים, אבל לדעתי אפשר להוריד בחצי מהכמות. לנו זה היה דומיננטי.
    כל אלו שחוששים מחריף או פלפל חריף- אל תוותרו עליו! הוא לא מורגש כמעט ונותן טעם מצויין!
    ובתור מישהי שלא מתה על אורגנו- הוא לא מורגש כמעט, ומשתלב נהדר עם הטעמים.
    גם בפירורי הלחם השתמשתי בפירורים מלחם מלא (מה לעשות, פסיכית..)

    כנראה שהייתי צריכה להשאיר את האורז עוד טיפה טיפה על האש כדי לייבש את זה טיפה כי הכדורים היו רכים כשיצרתי אותם. הכנסתי אותם לאחר ציפוי למקרר לבערך 3-4 שעות (הכנתי את זה מראש לפני האוכל). זה עזר, אבל לא לגמרי. ועדיין, טעייים!

    בקרם השעועית- השתמשתי בשעועית קפואה ומבושלת, אבל הרתחתי אותה על האש עם הבצל והגזר כפי שרשום במתכון. זה לקח בערך שעה עד שהיא התרככה. למרות החשש שלי מהכמון (תבלין שלקח לי הרבה זמן לחבב, ובעיקר- החשש מהחבר), הקרם הזה מ-ע-ו-ל-ה!! (חבל שלי היה מוכן לאכול את זה עם כפית)

    אז נכון, טיגון זה לא בריא, ובטח שלא בשמן עמוק, אבל זה בהחלט טעים ושווה את זה! בהחלט מתכון להכניס לרשימת המועדפים.

    אגב, יצאו לי בערך 19 כדורים. ועוד נשנשתי את זה בזמן שהכנתי כי זה טעים בטירוף אפילו לא בצורת הכדור 😉

  12. יעל הגיב:

    טוב אז היו לנו קצת יותר מדי שאריות ריזוטו עם אספרגוס ואפונה מאתמול בערב וזה היה הפתרון המושלם. תודה!!

השאר תגובה ל יעל

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות