משתובבת: התיידדתי עם שבבי סויה

20 תגובות לפוסט

  1. אני שם אותם בכמעט כל תבשיל שאני עושה (וכשלא זה בעיקר כדי לא להעמיס סויה על עצמי – לא רצוי).

    זה בעיקר תחליף נהדר למה שבאמת חסר בצמחונות (לי לפחות) היכולת באמת לנגוס במשהו. והקטנים ממש הם אחלה בשביל לעשות משהו כמו בולנז' צמחוני/טבעוני.

  2. ליאור הגיב:

    המלצה קטנה משלי. אפשר לגמרי לאכול אותם גם בלי השריה/בישול/חימום. אני ממש אוהב את המרקם היבש/קשה/פריך של השבבים דמויי הבשר טחון כשהם מעורבבים בפרי מעוך כלשהו, נניח בננה. נוצר שילוב של מרקמים שלי לפחות ממש כיף לאכול.

    • אפרים שני הגיב:

      אהבתי את הרעיון. אפשר לערבב עם כל דבר כדי להוסיף חלבון בריא. ב 100 גרם יש חלבון כמו ב 400 גרם בשר. וזה חלבון מלא (בניגוד לירקות ופרות שיש בהם חלבון אולם הוא איננו חלבון מלא)

  3. מירב הגיב:

    באת לי בזמן כי בדיוק תכננתי לנסות אותם בגלל הילדים. והמתכון ממש דומה ל"חריימה" שאני מכינה עם שעועית לימה. תנסי גם 🙂

  4. רוני הגיב:

    לא היה חומוס, אז החלפתי בתירס, הוספתי פטריות ושיניתי קצת את התיבול (הורדתי כורכום והוספתי קינמון וטבסקו) – יצא תבשיל סטייל טקס-מקס טעים למדי. הילדה, הבנזוג והאורחת טרפו את זה, למרות שאני בסופו של דבר לא התלהבתי מהטעם והמרקם של פתיתי הסויה.

  5. קרין הגיב:

    האם ניתן לחתוך את הטופו לרצועות קטנות ולשים אותן במקום שבבי הסויה?

  6. נורית הגיב:

    אני בדרך כלל משרה אותם במים עם קצת רוטב סויה. ככה הם לא תפלים לגמרי.

  7. רועי הגיב:

    איפה קונים שבבי סויה במחיר ואיכות טובים?

    • אורי הגיב:

      היי, ברשתות הטבע, יש סוגים שונים. אלה שבתפזורת הכי זולים והם בסדר אבל לא וואו. הארוזים טובים יותר בדרך כלל.

  8. נאוה הגיב:

    פעם ראשונה שלי עם שבבי סויה. למרות האימה יצא טעים מאד. תודה רבה

  9. שירה הגיב:

    האם רצועות סויה של soy joy זה שבבי סויה? או שלא אבל בכל זאת מתאימות למתכון הנ״ל? תודה!

  10. עדנה הגיב:

    מבשלת נזיד דלעות עם ירקות ירוקים כמו קישואים תרד סלרי אמריקאי ומה שבא
    מוסיפה פתיתי שפע ,200CC נוזל קוקוס ,כף משחת קארי ,מעט רוטב סויה ,כף של ממתיק כלשהו(אגבה)ו,כמחצית הכוס של עדשים כתומים,כשתי כוסות מים ומבשלת עד להתרככות הירקות כולם
    מגישה עם אורז מלא ממש ארוחה לתפארת

  11. קורן קבסה הגיב:

    שלום אורי
    אני קונה בניצת הדובדבן בתפזורת (כיום מאז הקורונה זה ארוז) ומאד אוהב את זה.
    אבל למרות הכל זה תמיד נשאר קצת גומי.
    אני משרה את זה במים רותחים בכלי מכוסה עד חצי שעה ומבשל עם תבלינים.
    יש לך עצה איך לגרום לזה להיות יותר לעיס?

    • אורי שביט הגיב:

      הדבר הכי טוב שאפשר לעשות לדעתי זה לשטח אותם על תבנית עם נייר אפייה אחרי שבישלת עם תבלינים וסחטת היטב. ואז שמן זית ועוד תבלינים, לעטוף ולצלות ב 220 מעלות להזהבה וקריספיות.

  12. תמי הגיב:

    הי.
    לא צמחונית אבל עושֶה ממש חשק.
    קניתי שבבי סויה כדי להכין קציצות, אבל רוצה לעשות כדורים מבושלים. זה אפשרי? לא יתפרק?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |