חצילים חריפים

5 תגובות לפוסט

  1. דני הגיב:

    מונוסודיום גלוטמאט, באמת?

    • אורי הגיב:

      היי דני, כן, גם אני הרמתי גבה, אבל הסינים משתמשים בזה וגם במקרה של המתכון הזה כפי שמכינים אותו במסעדה. הנה הציטוט שלי מתוך הכתבה המלאה:
      "וכן, יש בהם מונוסודיום גלוטמאט (בכמות מזערית). אמנם אפשר לוותר עליו אבל כמו שאמרה לי הדס, ביתו של השף ומנהלת המסעדה, "מיליארד סינים לא טועים". ואתם, אל תעשו את הטעות ותתנו למנות האלה לחמוק מצלחתכם רק בגלל שאתם אוכלי בשר – הן שוות הזמנה בפני עצמן".
      הכמות מאד קטנה ומשמעותית להדגשת הטעמים – אבל כאמור, אפשר לוותר.

    • ישראל הגיב:

      למה לא מונוסודיום גלוטומט?

      • אורי הגיב:

        לרוב האנשים יש רתיעה ממנו, נתפס כחומר מזיק למרות שלהבנתי כנראה אלו דעות קדומות שהופרכו.

      • ג הגיב:

        הוא לא "נתפס" בחומר מזיק, מצאו בעבר שצריכותו עשויה להזיק וכיום זה שנוי במחלוקת. אפשר לקרוא על הנושא.
        מדובר בחומר שמצוי בכמויות קטנות בטבע – אצות, למשל – ומרוכז מאוד נמכר כ"תבלין". הוא עשוי לגרום לרגישות אצל אנשים ספציפיים – כמוני, למשל. כמו כל מוצר חדש כדאי לבדוק בזהירות איך זה משפיע עליך.

השאר תגובה ל ג

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות