מהיר לחג: גלילות פילו במילוי תרד ובמילוי חצילים

19 תגובות לפוסט

  1. ענת הגיב:

    משהו אחר חוץ מפילו שאפשר למלא בו את התערובת? 🙂

    • אורי הגיב:

      היי ענת, כמו שכתבתי בפתיח – אפשר להכין איתו בורקסים מבצק עלים למשל (עדיף על בסיס שמן ולא מרגרינה) או להשתמש כמילוי לקיש על בצק פריך טבעוני.

      • revital הגיב:

        אפשר לשים על בצק של פיצה ואז לשים עוד בצק מעל ולאפות? מה את חושבת?

        • אורי הגיב:

          היי רויטל, בצק של פיצה הוא עבה בהרבה וזקוק לזמן אפיה ממושך. להניח בצק כזה בשתי שכבות עלול לדעתי ליצור מצב שבו המרכז לא אפוי. אם כבר הייתי מרדדת עיגול, ממלאת וסוגרת לכצי סהר, כמו קלצונה.

    • אורנה הגיב:

      ממש אתמול הכנתי את מאפה השמרים בלינק והבצק יצא מעולה.(מאפה כדורי שמרים במילוי תרד, בצל וצנוברים)המלית שם פחות מצאה חן בעיני והמלית של אורי נשמעת הרבה יותר טוב.
      http://www.xnet.co.il/food/articles/0,14567,L-3102452,00.html

  2. הילה הגיב:

    היי אורי,
    המתכונים נראים מעולה!
    אפשר להחליף את התרד בקייל?

    • אורי הגיב:

      אהלן, תודה! אני מאמינה שכן, אם כי יש לו טעם מובחן ופחות עדין מלתרד והוא גם סיבי יותר כך שתצטרכי לרכך אותו היטב – הייתי חולטת במים רותחים לפני.

  3. עדי הגיב:

    אני רוצה להכין את הגלילות לארוחה חגיגית. הייתי מעדיפה להכין הכל עד לשלב האפיה ואז קצת לפני הארוחה לאפות.. כמה זמן מראש אפשר להכין?

    • אורי הגיב:

      היי עדי, אני מאמינה שכמה שעות מראש לא יזיקו. תברישי היטב גם מלמעלה שהדפים לא יתייבשו ותכסי את התבנית בניילון. וחשוב שיהיו מינימום נוזלים במילוי כדי שהוא לא יקרע את הבצק

  4. מיכל הגיב:

    יאמי יאמי!

    תודה!

  5. טליה הגיב:

    היי,הבלוג שלך מדהים :mrgreen: חיפשתי בסופר דפי פילו אבל מצאתי רק את הגלילים. האם זה גם יעבוד? ואםכן, לאיזה גודל "דף" לחתוך כל אחד? תודה!

    • אורי הגיב:

      היי, אלה לא גלילים, אלא דפים מגוגלים יחד. כאשר תפשירי ותפתחי את החבילה תגלי שאלה דפים נפרדים 🙂 תודה!!

  6. מיכל הגיב:

    האם אפשר להקפיא אחרי האפיה? תודה!

    • אורי הגיב:

      סליחה על העיכוב, התפספסה לי התגובה! אישית לא הייתי מקפיאה במילוי עלים, אבל אני מניחה שזה יכול לעבוד.. עם החצילים גם. עדיף לאפות כמעט עד הסוף ואז כשמוציאים מהמקפיא לתת מכת חום של סיום האפייה

  7. רונית הגיב:

    היי.המטפה פילו נראה מדהים, אבל האם אפשר להקפיא את המאפה פילו? ואם כן, על מנת להגישו האם מוציאים ישר מההקפאה אל התנור? לכמה זמן? תודה☺

    • אורי הגיב:

      היי רונית, תודה! אני חוששת שהתרד ייצא פחות מגניב בהקפאה וגם יגיר נוזלים, החצילים נשמעים לי כמו רעיון יותר מתאים להקפאה ואפשר גם להקפיא גלילות של כרובית בטחינה https://vegansontop.co.il/tahini-recipes/. אני ממליצה לאפות את המאפה כמעט לחלוטין, להוציא ולקרר לגמרי. לעטוף בניילון נצמד ואחכ בנייר כסף ולהקפיא. כשרוצים להגיש, מפשירים ומכניסים לתנור לגמר אפייה וחימום.

השאר תגובה ל ענת

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות