טחינה גולמית מעודנת: הכי זמינה במטבח
לאנשים שאוהבים אוכל, בטח ובטח אם הם טבעונים, יש קשר מיוחד לטחינה שלהם. יש להם העדפה למותג, למרקם, לאופן ההכנה וההגשה, יש נאמנות ארוכת שנים ואפילו ויכוחים עם חברים על סוגים מועדפים – פחות או יותר כמו שאנחנו, הישראלים, מדברים על חומוס ופלאפל. בעצם כשחושבים על זה – לחומוס ופלאפל אין הרי זכות קיום בלי טחינה טובה, איכותית, רכה וטעימה לצידם.
אז אחרי שהתגבשתי וחשבתי שטעמתי הכל ושאני יודעת בדיוק מה אני אוהבת, מה חשוב לי בטחינה ועל מה אני מקפידה, הגיעה המעודנת של בארכה וטרפה את כל זרעי השומשום מחדש. לא מספיק שהיא מאד טעימה (ובכלל לא הזכירה לי את הגרסה הראשונה של בארכה שטעמתי לפני שנים), היא גם מגיעה בבקבוק לחיץ שעובד מעולה (בלי סתימות ודפיקות על התחתית כדי שמשהו ייצא) והמרקם שלה פשוט מושלם – באופן פלאי הוא אף פעם לא מתגבש ומתקשה בתחתית הבקבוק, כמו שקורה לרוב הטחינות הגולמיות שפגשתי בחיי.
ואני, מתה על טחינה גולמית. כשאין לי זמן וסבלנות לערבב ולתבל (וסתם כי אני מתה על הטעם גם ככה) אני משתמשת בטחינה גולמית כמו שהיא, שזאת ההעדפה האישית של הבן שלי בסנדביץ' שהוא לוקח לבית ספר – כי מי שאוהב טחינה מכל הלב, כנראה אוהב אותה בכל מצב. אז עכשיו, כשיש לי את הדרך הכי קרמית, זמינה ונוחה להשתמש בטחינה הזו, פשוט בלחיצה (ובלי ללכלך סכו"ם!), זה פשוט מתבקש שאאמץ את המעודנת של בארכה במטבח שלי.
וכל זה עוד לפני שאמרתי מילה על בריאות – בזכות המרקם המצוין כיף במיוחד לאכול את הטחינה המעודנת כשהיא גולמית, מה שאומר שאנחנו מקבלים את 100% הערכים התזונתיים שמגיעים לאריזה היישר מזרעי השומשום: חלבון, ברזל, מגנזיום, ויטמין B1, אבץ וסידן – הכל בלחיצה אחת.
כמובן שלא מדובר רק על סנדוויצ'ים. הטחינה הזו טעימה ונוחה לשימוש כרוטב לסלט או לפסטה, כהקרמה למאפים (נסו אותה על פיצה במקום גבינה ולא תצטערו), בקינוחים כמו גנאש שוקולד וטחינה או רוטב חלבה וסילאן, במטבלים (נסו את הרוטב האסייתי המופלא שמשלב טחינה וחמאת בוטנים), לקישוט אלגנטי של ירקות טריים או צלויים, וגם בבישול של ממש. הנה דוגמאות לשני מתכונים שאני מאד אוהבת ומתאימים במיוחד לשימוש בטחינה הזו –
רולדת פילו במילוי כרובית צלויה עם טחינה
ולקינוח – תמרים ממולאים בפיסטוקים עם טחינה גולמית
כאן תוכלו למצוא עוד מתכונים (לא כולם טבעוניים, אבל רבים כן).
תגיות: טחינה, סינייה, בארכה, רוטב טחינה
קטגוריות: פוסט נבחר
מאכזב שהפוסטים הפכו להיות פרסומות
היי אורלי, מצטערת על התחושה שלך אבל אם תסתכלי קצת באתר תראי שיש בו מאות מתכונים וכתבות, אינדקס מסעדות, אינדקס קייטרינג, מדריכים שונים, ביקורות, המלצות – אלפים של עמודים שביניהם דפים ספורים שאכן ממומנים, בשקיפות, באופן שמעניק לטעמי ערך מוסף לגולשים ושאני עומדת מאחורי כל מילה בהם. זה כנראה אחד האתרים הכי פחות מסחריים ברשת.. אשמח להמשיך לארח אותך כאן כדי שתוכלי להמשיך ליהנות משפע התכנים החינמיים שאני מייצרת ומפיצה לטובת קהל הגולשים.
ביקשתי מהסניף של שופרסל שיביאו לי. אם לא טעים אשלח לך…:):) עדיין לא הצלחתי להתחבר לטחינה כלשהי… תודה!
מחכה לעדכון!