כדורי טופו ברוטב לימוני של תרד ועדשים ירוקות

37 תגובות לפוסט

  1. מלי שמר הגיב:

    נשמע טעים. במה אפשר להשתמש במקום בפירורי לחם? תחליף ללא גלוטן.

    • אורי הגיב:

      היי מלי, כתבתי גם בפתיח – אפשר להשתמש בקמחים כמו קמח חומוס, עדשים או אורז ובשיבולת שועל טחונה דק (בהנחה שהיא בטוח ללא גלוטן). עדיף לדעתי הקמח אורז, בכל מקרה זה ישפיע על המרקם שיהיה יותר דחוס אבל עדיין טעים!

    • מונה דור הגיב:

      הי איפה ניתן להשיג טמפה בקריות?
      תודה

      • אורי הגיב:

        היי, אם יש סניפים של ניצת הדובדבן או טבע קסטל באזור, חפשי שם.

        • מורן הגיב:

          לא יצא משהו. הקציצות כשלעצמו ישר מהתנור טעימות למדי. הרוטב כשלעצמו טעים. בתוך הרוטב הקציצות הופכות למעין ספוג חסר טעם. לתחושתי קציצות הטופו צריכות להשתכשך ברוטב על בסיס יותר כסף טעם וסמיך (למשל על בסיס עגבניות או חלב קוקוס) ולא מים לימוניים עם קצת גרגירי כוסברה. ולרוטב הטעים כשלעצמו אולי מתאים יותר קציצות מטחון מהצומח או משהו שלא סופג והופך ספוגי. יש לציין שהכנתי על בסיס קמח עדשים, אולי עם פירורי לחם זה אחרת אבל אני בספק כי הכנתי כבר קציצות טופו עם רטבים שונים ולדעתי רוטב דליל מדי לא מתאים להן.

          • אורי שביט הגיב:

            היי מורן, מצטערת לשמוע שלא אהבת.. זה אחד המתכונים הכי מצליחים בבלוג אז אני מניחה שזה באמת עניין של טעם. יש קציצות דומות ברוטב חריימה וגם קציצות בקארי – מוזמנת לנסות 🙂

  2. נטלי הגיב:

    טעים טעים טעים!

  3. קשת ומאיה הגיב:

    אוי! כמה שזה טעים!! אלוהים!!!!

  4. קשת ומאיה הגיב:

    טעים בטירוף! גן עדן עלי אדמות!!!!

  5. ליאורה הגיב:

    יצא מעולה!
    במקום עדשים הוספתי שעועית לימה שכבר הייתה מוכנה לי,
    מאמינה שעם העדשים יצא אפילו יותר טעים (בגלל הטעם של הבישול שלהם).
    ארוחה נהדרת:)

  6. אילן הגיב:

    יצאו כדורים מושלמים.
    עשיתי אותם ברוטב קארי – חלב קוקוס במקום .. יצא מעולה !

  7. טוהר הגיב:

    תודה רבה! מעולות! שנה טובה 🙂

  8. יסמין הגיב:

    וזה המתכון איתו חנכתי את מעבד המזון הראשון בחיי. מנה מפוארת ("כמו במסעדה", בעלי). תודה!

  9. תמר הגיב:

    הי במידה ואני רוצה להשתמש ברעיון הגאוני להכין בתור קניידעלך למרק מה ההנחיות? המון תודה ושנה טובה

  10. עדי הגיב:

    אין צורך להשרות את העדשים לפני?

    • אורי הגיב:

      היי עדי, לא – עדשים ככלל אינן זקוקות להשרייה, כמו גם אפונה ירוקה וצהובה. אפשר כמובן להשרות, אבל לא חובה.

  11. Shurkes הגיב:

    פשוט מעולה
    תודה על מתכון כה פשוט וכה טעים

  12. נועה הגיב:

    מה את חושבת על להכניס לימון פרסי אחד לרוטב?

  13. שיר הגיב:

    הכנתי ויצא מעולה! החלפתי את העדשים בשעועית מש, ואת השמיר בכוסברה. נכנס למועדפים שלי, ואני בכלל לא אוהבת טופו. 🙂

  14. קארין הגיב:

    נראה טעים מאוד. עם מה אפשר להחליף את התרד?

  15. ענב הגיב:

    קמח חומוס יעבוד פה פחות טוב מאשר קמח עדשים? או אולי אפשר חצי פירורי לחם חצי ק.חומוס?

    • אורי הגיב:

      היי, שתי האופציות יעבדו. שילוב של פירורים וקמח חומוס עדיף מבחינת טעם ומרקם לדעתי, העניין היחיד הוא הגלוטן (אם יש מישהו שזה מפריע לו). ספרי איך יצא!

  16. נטע ש הגיב:

    נראה טעיםםם!
    האם ניתן להחליף עדשים ירוקת בעדשים שחורות (פשוט כי זה מה שיש כרגע בבית)?

  17. עוז שוהם הגיב:

    היי אורי, יצא חמוץ מידיי. אולי לא היה צריך להוסיף את הגרידת לימון?

    • אורי שביט הגיב:

      היי עוז, קליפת הלימון לא מאד חמוצה, יותר מעניקת טעם. בפעם הבאה אם חמוץ לך מדי, אפשר להפחית את המיץ דווקא. אני מאד אוהבת אותו ככה, פעם ראשונה שמישהו כותב שחמוץ לו 🙂

  18. ארז הגיב:

    יש המלצה לגרסה עבור מי שלא אוהב רטבים חמוצים?

השאר תגובה ל ענב

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות