כתום זה הכתום החדש

20 תגובות לפוסט

  1. לימור הגיב:

    הי אורי – מתכונים שווים לאללה, ואני מתכוונת לנסות בסופ"ש הקרוב.
    שאלה:
    האם לא צריך להשרות את השעועית השחורה לילה לפני?
    כשאני מבשלת קטניות קשות, כמו שעועית וחומוס, הן אף פעם לא מתרככות לגמרי ואני צריכה להוסיף סודה לשתיה (אבל אז הן יוצאות רכות מדי).

    • אורי הגיב:

      היי לימור, תודה על ההערה – המתכון תוקן. אכן יש להשרות את השעועית לילה לפני ההכנה.

    • חציטבעונית הגיב:

      לא יודעת מה זה רך מדי, אבל עד לפני שנים הזדהיתי לחלוטין עם התלונה שקטניות מושרות לנצח, משכשכות במי סודה לשתיה ועדיין ממשיכות להקשות את ליבן.
      קיבלתי טיפ מדהים שבגדול אני מתקמצנת עליו אבל בפורום הזה ממש מתאים לי לשתף. מקור הפטנט משף בתוכנית אירוח מהמפרץ הפרסי, וה"מתווכת" היא חברה ערביה, בשלנית בחסד עליון.
      נו???????????? טוב, אז ככה:
      מתחילים מההשריה הרגילה לפי סוג הקטניה, בלי קיצורי דרך, אבל לפני הבישול לוקחים את הסודה לשתיה ומעסים את הקטניות בין כפות הידיים. כמה דקות, במחשבה על גורלן המר שהביא אותן לשכשכך במים עכורים וקרים ויוביל אותן בהמשך גם לרתוח בסיר… לא מגיע להן קצת מסג' מפנק? (אולי קצת נסחפתי כאן, תיכף אני חוזרת לאכול בשר ומדלגת על קטניות 😉 ). אני משאירה עוד כמה דקות למינגלינג ואז שוטפת היטב אבל אולי אין צורך בכלל..

      • אורי הגיב:

        מעניין!! אם זה מהמפרץ הפרסי, שווה לבדוק 😆

        • חציטבעונית הגיב:

          😆

          • עדית הגיב:

            סודה לשתיה היא ממש NO NO בבישול טבעוני אדוק. אני מצליחה לבשל קטניות רקכות גם בלעדיה: משרים ל-24 שעות (במקום 12), מסננים מכניסים למקרר עם המסננת (שמונחת מעל סיר) לעוד 24 עד 48 שעות. תהליך ההנבטה שמתחיל אצל הקטנית מסייע לריכוכה ולעיכולה הקל. למי הבישול עצמם מוסיפים עלי דפנה ו/או אצת קומבו שמסייעת עוד יותר בעיכול.
            הבישול מתקצר והקטניות מתרככות.
            ובעיקרון, כל חומוסיה שאני מגיעה אליה אני ישר מוודאת איתם אם סודה לשתיה מעורבת בתהליך, ואם כן אני לא אוכלת שם. ממעטת להשתמש בזה, אלא אם כן אני מוכנה עוגה ואז ממש חייבים.

          • לימור הגיב:

            מה הקשר בין סודה לשתיה לטבעונות?
            אולי מבחינה בריאותית זה שנוי במחלוקת אבל לא ידוע לי על רכיבים מן החי שיש בה.

    • carmen הגיב:

      המון תודה על המתכונים ה נ ה ד ר י ם !!!! תבורכו 🙂 כרמן , ויקטוריה אוסטרליה. 😉

  2. Greene הגיב:

    OMG OMG!!
    ולחשוב שהם ממש מולי!! לא תהיה לי ברירה עכשיו אלה (!!) לבקר שם !
    תודה לך נפלאה אחת!

    • אורי הגיב:

      הו! הו! אני באה איתך :mrgreen:
      המרק אמור להיות תמיד בתפריט אבל לגבי הכתומים צריך עדיין לוודא. ותמיד יש שם עם מי לדבר. שבת שלום!

  3. בובה הגיב:

    תענוג. כל כך נהנית לראות מאכלים בכתום.
    אגב, יש מרק בטטה-ג'ינג'ר טבעוני (וכתום!) ממש מוצלח במסעדת יאמיסאן בקינג ג'ורג'.
    מומלץ.

  4. אייל הגיב:

    אכן:) מותר לי להיות SELF INDULGENT ולהפנות לכתבה/ראיון שעשיתי עם אלה להנאת (?) הקוראים ?:)
    http://aeyalgross.com/blog/?p=24892

    • היית המרצה שלי בפקולטה למשפטים לפני למעלה מעשור- השתתפתי בקליניקה שלך לזכויות אדם, ובקורס נוסף על תיאוריות קוויריות שהיה הקורס המעניין ביותר בתואר.
      מאז כבר סיימתי דוקטורת (בכלכלה), ותודה לאל השתחררתי מן האידיאולוגיה ההומניסטית, שבבסיסה האמונה באדם – בכבוד האדם ועליונות האדם על יתר בעלי החיים.
      נורא נורא מצער אותי שהפקולטאות למשפטים ומערכת המשפט מנציחותן ומשעתקות תיאוריות גזעניות כלפי בע"ח שאינם משתייכים למין "אדם", ע"י כך שמעלות את האדם למעמד של אל. בראייה רטרוספקטיבית, ברור לי שאלמלא שטיפת המוח ההומניסטית ,הייתי הופכת לטבעונית ופעילת זכויות בע"ח הרבה קודם.
      אני יודעת שבפקולטאות רבות בארה"ב ישנן רוחות חיוביות של שינוי, ומוצעים קןרסים ביקורתיים ביחסי אדם-בע"ח (אחרים) ומשפט. מקווה שבקרוב גם בישראל!

      בכל אופן שמחתי לראות אותך כאן, וזו גם הזדמנות להודות לך על קורס מאתגר ומעורר מחשבה!
      מורן

  5. תמר הגיב:

    הי אורי
    פוסט מדהים. מתכוונת להכין עכשיו לשבת. רק שאלה: אם אני לא אישה של שומר ואניס …במה היית ממליצה להחליף? המון תודה

    • אורי הגיב:

      תודה תמר 🙂
      הייתי מחליפה למשל בפלחים של ארטישוק ירושלמי מקולף.. מעדן! גם קולרבי או לפת אפויים יכולים להפתיע. ואפשר כמובן להגדיל את כמות הכתומים וזהו :mrgreen: תהנו!

  6. יעל הגיב:

    המנה הכתומה נראית מעולה!
    אגב, הכנתי את המרק כרישה, מנגולד וחומוס שפרסמת לפני כמה זמן, ויצא מצוין…
    תודה
    🙂

  7. מורן הגיב:

    I tried the soup & loved it.
    I would like to thank you for all the change you bring about.
    I have learned so much from your blog, and will surely try the places you recommend when we come to Israel in the summer.
    I had not realized TLV is such a vegan friendly place! Good to know that I was wrong.

    for the animals!
    Moran, animal right activist, Dallas – TX

    • אורי הגיב:

      היי מורן, תודה רבה רבה על המילים הטובות!
      שמחה לשמוע שטעים לכם 😆
      אני מסכימה שיש התקדמות במה שקשור במסעדות בארץ, אבל אל תטעי – הדרך עוד ארוכה ולצערי לא תמיד הן עושות את אותו המאמץ כאשר מגיע סועד מן השורה (תמיד תמיד לעדכן מראש כשמזמינים מקום..).
      חלק מהמטרה שלי היא להעלות את המודעות, לפרגן, ליצור ביקוש למנות טבעוניות, לגרום לסועדים טבעוניים לפקוד מקומות "רגילים" וכך לאט לאט לשנות את המפה.

      תודה רבה! 😛

  8. יעל הגיב:

    תודה!
    הגיע הזמן שטבעונים ייחשפו לעוד כמה מתכונים חוץ מלביבות הבטטה המפוארות.
    רצה להכין. 9-:

השאר תגובה ל אייל

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות