קובה טבעונית: הגבול הדק בין הודו לעיראק

37 תגובות לפוסט

  1. שרון הגיב:

    נראה מעולה! הרבה זמן אני חושבת להכין קובה טבעוני כמו זה שאכלתי במסעדת "אמא" בירושלים (שם גם יש צנוברים בנוסף לפטריות), ואולי סוף סוף אביא את עצמי לנסות עם המתכון שלך! עושה הרבה חשק! תודה!

  2. הילה הגיב:

    אהלן אורי,

    סבתא שלי, עיראקית (מכורדיסטן) הייתה מכינה קובה שלוש פעמים בשבוע. ברביעי ובשישי בצהריים זה היה קובה סלק צמחוני למהדרין. אני חושבת שזה היה משיקולים כלכליים למען האמת אבל רק כשהתחלתי להכין קובה בעצמי גיליתי שזה יוצא דופן. במרק היה מלא סלק (חלק מגורד וחלק פרוס), גבעולי מנגולד, סלרי ובצל (עם קצת סוכר חום מלא לימון) ובמילוי עשיתי טיפה שינויים ואני שמה בו את עלי המנגולד, בצל, שום, מלא כוסברה, קצת גרידת לימון ונענע. ועוד משהו מעולה שסבתא שלי הייתה עושה עם כמה מהקובות שתמיד שמרה בצד: שופטות (עם שורוק וחולם). לוקחים כמה קציצות לא מבושלות, משטחים ומטגנים. זה יוצא קריספי וטעים ובתור ילדים, תמיד היינו רבים עליהם 🙂

  3. עומר הגיב:

    נראה מעולה!
    אפשר להכין בלי שמן?

    תודה

    • אורי הגיב:

      לדעתי אפשר בלי בעיה. את המרק להתחיל עם הירקות וקצת מים, את הפטריות והבצל אם טוחנים במעבד מזון – הם יפרישו נוזלים גם ככה. בבורגול ממש לא חייבים שמן. בהצלחה :mrgreen:

  4. יונית הגיב:

    אני הכנתי מרק, את הבצק, עמדתי לטגן את המילוי: סייטן קצוץ דק עם בצל, שום, בהרת, כורכום, כמון, פלפל צ'ילי, הכל בשמן זית ואז נגמר לי הגז. מהר הכנתי מדורה בחצר וטיגנתי על הלהבות. גם את סיר המרק שמתי על האש לחימום, זרקתי פנימה את הקובות. יצא מ-ד-ה-י-ם!

  5. נטלי הגיב:

    יצא ממש טעים, אבל איך לכל הרוחות סוחטים את המיים מהבורגול???? לי זה יצא רטוב מידי.

    • אורי הגיב:

      היי נטלי, אני פשוט מעבירה למסננת דקה וסוחטת בלחץ על המסננת, ככה שהמים יוצאים והבורגול נשאר 😆

  6. לי הגיב:

    אפשר להחליף את הבורגול בסולת?

  7. נעה הגיב:

    האם זה יעבוד עם קוסקוס בתור מעטפת?

  8. מורן הגיב:

    הכנתי ויצא לי ממש לא טעים לצערי.
    אני כנראה לא אוהב זרעי כוסברה (אחרי הטיגון הם נשארים שלמים ונותנים טעם מאוד חזק בלעיסה, אז מי שלא בטוח שהוא אוהב – שימו פחות).
    מה גם שאני רגיל מסבתי העיראקית שקובה סלק היא יותר מתוקה וזו מלוחה.
    בכל מקרה המתכון הוא טוב למי שאוהב את הטעמים האלו, אז בזהירות כי זו לא מעט עבודה וחבל כשלא יוצא טעים.

    • אורי הגיב:

      אוי מורן מצטערת לשמוע.. מוזר שזרעי הכוסברה שלמים, כי כתוב לכתוש אותם. בכל מקרה, כנראה באמת עניין של טעם. אשמח לשמוע איך סבתא שלך היתה מכינה – אולי נעשה ניסוי בקובה מתקתקה 😉

      • מורן הגיב:

        כנראה שפספסתי את עניין הכתישה 🙂
        בכל מקרה המתכונים שלך מצויינים אני עוקב קבוע, בעיקר כי לאחרונה הפסקתי לאכול בשר ואני מחפש תחליפים.

        ולגבי הקובה..החלטתי לאלתר בפעם השניה…מפה לשם יצאה קובה ממולאת בחצילים ובצל (עם בהרט, כורכום ומל"פ) ומרק צהוב עם כל מני ירקות שתמיד יש במקרר – מעולה.
        כנראה שזה באמת עניין של טעם..
        בכל מקרה הרבה תודה על כל המתכונים, אני גם מאוד אוהב את זה שאת עומדת מאחוריהם, עונה, ומנסה להבין למה לא הצליח (אם וכאשר..).
        תמשיכי כך, את עושה שירות נפלא לכולנו.

        • מור הגיב:

          מורן,
          אם אפשר להמליץ לך,
          במקום לשים מלח במרק, שים סוכר, כך זה יוצא מתקתק. ואולי להפחית מעט במלח של המילוי כדי שישמור על המתיקות..

    • תמר הגיב:

      טוב, הסבתא העירקית שלי לא היתה מאשרת את המתכון הזה 🙂
      קובה עירקית מבושלת עשויה מסולת ולא מבורגול, או בגרסה מסויימת שילוב של ג'ריש (בורגול דק) וסולת. הסולת סופחת טעמים ויש לה מרקם הרבה יותר עדין. את הקובה המטוגנת עושים מבורגול או מאורז.
      חוץ מזה נראה לי קצת התפרעות בתבלינים – זרעי כמון, זרעי כוסברה, הל…עד כמה שאני יודעת הטעם צריך להיות חמוץ מתוק (סוכר ולימון) מעבר לזה רק סלרי וציר ירקות (במקור ציר עוף) וכמובן בהרת במילוי!

  9. tamar הגיב:

    בערב סוכות גם אני הכנתי קובה במיה. עשיתי מילוי ניטרלי (לדעתי פטריות מתאימות בעיקר עם פטריות…).
    להלן המילוי:
    בצל מטוגן
    טופו מגורר על פומפיה דקה.
    תבלינים: פלפל אנגלי, מלח, פפריקה,כמון,ראס אל חנות ואולי עוד..או בקיצור איזה תבלינים שבא לכם.
    לקראת סוף הטיגון של הבצל שמתי את הטופו המתובל להקפצה עם הבצל.
    יצא מעולה וגם אלו שאינם נמנים עם חסידי הטופו אהבו. אני חושבת שהסוד הוא בגרוד של הטופו על הפומפיה הדקה, וכך הוא מאבד את מרקם המחק שלו 😉

  10. ענת הגיב:

    נשמע נפלא, בשבילי לא תקף בגלל הגלוטן.
    יש לך הצעה למתכון דומה ללא גלוטן?

    • אורי הגיב:

      אני פחות מתמחה בזה, אבל אולי ניתן לייצר תערובת של בורגול עם קמח חומוס או טפיוקה, או שיש מוצר אחר ללא גלוטן שיכול להתאים לציפוי.

  11. עדי הגיב:

    יש אפשרות להחליף את הקמח חומוס בקמח אחר?
    אני פשוט ממש לא אוהבת קמח חומוס

  12. ענת הגיב:

    שלום.
    אני לא אוהבת סלק (כן כן… קובה סלק אמור להיות החיים עצמם אני פשוט נמנעת מהסלק עצמו במרק), יש אופציה אחרת טעימה למרק שתתאים למילוי של הפטריות?

    • אורי הגיב:

      אפשר להכין מרק חמוסטה (חמוץ – מבוסס על סלרי ולימון, רצוי עם ציר ירקות), מרק ירקות גם יעבוד ואפילו מרק עגבניות מתובל ולא סמיך יכול להיות מוצלח.

  13. נו שוין הגיב:

    דברים שלמדתי על קובה:
    1. בתמונות זה תמיד נראה יותר טוב.
    2. הבעיה היא תמיד בסגירה, תמיד יש כמה שהמילוי יתפזר להם בסיר. כדאי קצת להרטיב את הקווצת עם מים לפני הסגירה.
    3. הבעיה זה ההדבקויות. שתי קומות?ארפילו קומה אחת נדבקת לסיר, לעצמה, אחד לשני ואז כשרוצים להוציא הכל מתפורר
    4. אף פעם אל תכינו קובה מבורגול. לא מספיק דביק ולא משנה כמה זה דק, הגרגירים גסים מידי, עדיף תמיד סולת. גם קל יותר לעבוד עם סולת
    5. כן, להרטיב ידיים.
    6. כן, עדיף ליצור קובות ביד פתוחה. אפשר קודם ליצור גדורים, לשטח אותם במערוך (מערוך! המצאה חדשה בעולם הקובות) ורק אחר כך לסגור ולמלא. את הכדורים להניח על נייר אפייה משומן רבות, אחרת הם יידבקו. (הדבקה, בעיה מספר 1 בקובה).
    7. רתיחה של המרק: אם האש גבוהה מידי, הקובות יתפרקו כשהן יפגעו במרק, אם האש נמוכה מידי, הקובות יתפרקו כשהן יפגעו במרק, צריך למצוא את האיזון פה. משחק עדין.
    8. זה תמיד לוקח שעות להכין קובה. לא משנה מה המתכון. שעות, ימים, שנים. לכן כדאי להכין מתישהו את המילוי, להקפיא ולהוציא ולהפשיר אותו כשממש משעמם לכם, יש לכם עודף זמן רציני, ואתם מרגישים צורך לעמוד על הרגליים שעות.

  14. טל הגיב:

    יש איך להפוך את הקובות לכשרות לפסח??
    להחליף את הבורגול בקינואה? אורז? קמח תירס?

    • אורי הגיב:

      הייתי מנסה אורז עגול מלא מבושל מאד ואז טוחנת אותו ומוסיפה קמח אורז. אבל לא ניסיתי..

  15. אלי הגיב:

    מי שרוצה שהקובה לא יתפרק שיקפיא את הקובה ולהכניס למרק רותח

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |