
מיונז טבעוני ביתי
אפריל 5, 2015
לא ייאמן כמה קל להכין מיונז טבעוני בבית, אפילו יותר קל מלהכין מיונז מביצים. אין כאן צורך באמולסיה וזילוף איטי של שמן אלא פשוט בטחינה קצרה של כל המרכיבים והוא גם, אין כיף, בריא יותר ונטול כולסטרול. אני אוהבת לתבל אותו במעט פפריקה מעושנת, כמובן אפשר להוסיף אילו טעמים שאתם רוצים. הכי חשוב – אל תשכחו להצטייד בחלב סויה נייטרלי לגמרי, אתם ממש לא רוצים מיונז מתוק.
2/3 כוס שמן צמחי (חמניות, תירס וכד')
1/3 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (חלק או גרגירים)
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
+ מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך כדקה, עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה של מיונז. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור כשבוע.
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות
האם ניתן להקפיא את המיונז ?
אני חוששת שלא, אבל לא ניסיתי. עדכני אם תנסי!
הכנתי יצא טעים, זה ממש כמו מיונז אמיתי בטעמו,
אבל ,,
המרקם מעט דליל, לא הגיע למרקם סמיך,של מיונז,
למרות שהקצפתי בבלנדר מוט במשך 2 דקות .
השאלה היא, האם יש מה לעשות בכדי לשפר את הסמיכות ?
היי, בעקרון לא אמורה להיות בעיית מרקם.. והוא יוצא מאד יציב. לפעמים זה תלוי בסוג החלב, אני משתמשת באלפרו אדום וזה יוצא ממש חזק.
תודה.
למרות שלא ממש הסמיך ,יצא מיונז ממש טעים ,
ערבבתי אותו בסלט כרוב -וגזר, והיה טעים.
היי אור,
האם ניתן להשתמש למיונז בשמן- זית ?
(שהכי בריא מכול סוגי השמנים.)
אפשרי, אבל התוצאה תהיה "כבדה" מאד ובעלת טעם דומיננטי של שמן זית. אם את רוצה שמן בריא יותר, הייתי הולכת על שמן זרעי ענבים (המחיר שלו כמו של שמן זית)
הערה לתשומת הלב:
לפני הוספת מיץ -לימון ,כדאי שתטעמו שהלימון חמוץ ולא מריר,
בכדי שלא לקלקל את טעם המיונז.
החלטתי להתעלם מהאזהרה של אורי וושמתי חלב סויה רגיל . יצא לי מיונז מתקתק
מכיבן שעשיתי כמות שמספיקה לשנה אז יהיה לי הרבה-הרבה זמן להיזכר
למה כדאי להקשיב בקולה של אורי שביט.
זה המצב.
מסקנה מתבקשת 🙂
היי! האם אפשר להשתמש בחלב שקדים/ אורז במקום?
לצערי לא, רק בחלב סויה יש מספיק חלבון.
הי אורי,
האם ניתן להכין עם חלב צמחי אחר שהוא לא סויה?
תודה
לצערי לא, כי תכולת החלבון בהם לא מספיק גבוהה.
היי:) השתמשתי בחלב המפ ויצא ממש סמיך וטוב!
פעם ראשונה שאני שומעת על חלב המפ… מאיפה משיגים את זה?
יצא מעולה, תודה!!
עכשיו השאלה – מה עושים עם ליטר (פחות 2/3 כוס) של חלב סויה לא ממותק?
אני משתמשת בחלב הזה לכל דבר – עם הקפה/תה (אוהבת את זה שהוא נייטרלי ולא ממותק), בעוגות, בשייקים.. מה שבא 🙂
היי אורי! 🙂
אני חושבת שאלפרו שינו את המינונים בחלב הסויה הלא ממותק (האדום), אולי מהלו אותו, כי בזמן האחרון כשאני מכינה את המיונז שלך (הגאוני!) יוצא לי ממש מיימי. גם ברוטב חצילים שלך לניוקי (המהמם!) יצא לי מיימי יותר בפעם האחרונה. מצד שני, אתמול אחרי 2 נסיונות כושלים, החלטתי תוך כדי יאוש לנסות פעם אחרונה ופתאום הוא התגבש לי, עדיין לא כמו פעם אבל עבר את שלב הנוזליות. יכול להיות שזה עניין של טמפרטורה של החלב בתחילת העבודה איתו? או שגם את שמת לב לעניין הזה בלי קשר?
היי, לא מכירה את התופעה אבל מזמן לא ניסיתי להכין.. אני בספק אם המתכון שונה. אני חושבת שעדיף לעבוד עם חלב בטמפרטורת החדר אבל זה לא אמור להשפיע עד כדי כך שהמיונז לא יתגבש. בכל מקרה, אם את לא רוצה לקחת סיכון, תכיני את המיונז בשיטה של זילוף איטי – ערבבי את כל החומרים חוץ מהשמן ואז תוך כדי הקצפה זלפי פנימה לאט לאט את השמן ליצירת אמולסיה, זה אמור להתגבר על הכל 🙂
אנסה את זה! תודה:)
יש אפשרות להוריד את כמות החרדל או שהמיונז יהיה דליל?
אפשר להפחית אבל לא הייתי מוותרת עליו לגמרי, לא בגלל המרקם אלא דווקא בגלל הטעם.
הי אורי,
המתכון שלך למיונז יצא פנטסטי.קל לביצוע וטעים מאד מאד.
בני שהפך לטבעוני ,ונאלץ עד כה לוותר על סלט תפו״א בגלל המיונז והביצים,שמח?והתענג כשהכנתי את הסלט עם המיונז שלך.
איתו נהנו גם מי שאינם טבעונים.
תודה רבה לך??
איזה כיף לשמוע 🙂
כמה זמן אפשר להשאיר אותו במקרר עד שהוא לא ראוי לשימוש?
היי אתי, לפחות שבוע. גם אם הוא מתפרק קצת, פשוט ערבלי אותו שוב והוא יתייצב. בהצלחה!
האם ניתן להשתמש בשמן קנולה ?
בהחלט, אבל לדעתי פחות מומלץ וגם פחות טעים. אני הייתי משתמשת בשמן זרעי ענבים או שמן חמניות.
אורי, הייתי סקפטי אבל עשיתי עכשיו ויצא נהדר ממש בלי בעיות!
תודה!!!
נכון שזה פלא ממש?? אני מתה על הטריק הזה 🙂 מי צריך ביצים??
הי ניסיתי עם חלב שקדים ( מחוסר ברירה) וזה יצא כן יצא טוב . טיפונת פחות מוצק מאשר כשעשיתי עם חלב סויה אבל כן מחזיק
היי תגיל, איזה כיף! מזמן לא ניסיתי אבל בעבר זה לא הגיע למרקם הסמיך המיוחל. באיזה חלב השתמשת?
שקדים . בסלט היה טעים אבל השאריות לא החזירו מעמד במקרר .
היי, התכוונתי איזה סוג 🙂 בכל מקרה, זה כנראה באמת לא מספיק יציב.. בפעם הבאה סויה 🙂
היי אורי
השתמשתי בחלב "סויה לייט" של תנובה. ופעלתי לפי המתכון. ויצא לי ממש דליל…כמו מים …זה לא הטמצק… יש סיבה?
היי ליבי, סביר להניח שיש בחלב הזה פחות חלבון ומצד שני כל מיני חומרים מוספים למיניהם.. לכן צריך להשתמש בחלב בסיסי ולא ממותק, רצוי מאד כזה שיש בו רק סויה ומים ובמקסימום קצת מלח. אם היית מצליחה, עדיין היה יוצא לך מיונז מתוק, שזה מניסיון אחד הדברים הלא טעימים בעולם 🙂
הכנתי סלט תפוחי אדמה עם מינז ללא ביצים. חצי כוס שמן, רבע כוס חלב סוייה לא ממותק, כפית חרדל (בפעם הבאה אוסיף כף.) פלפל שחור. הכל עורבב עם מקסר מוט עד שהחומרים עורבבו והתמצקו, נראה כמו מיונז, אבל טעים יותר, ולא עשיתי עוול לבעלי החיים. הכמות קטנה כדי לא להקפיא.
נשמע בדיוק כמו שאני מכינה, נהדר!! אני לא מקפיאה בדרך כלל, מחזיק מעמד לפחות שבוע ומקסימום מערבלים שוב אם הנוזלים נפרדים.
משום מה יצא לי מיונז מאוד מריר.
עשיתי כמה נסיונות – זה לא השמן, ולא מלח קאלה נמק שהוספתי וגם לא החרדל או הלימון.
אין לי חלב סויה אחר. אבל כשאני שותה אותו מכוס הוא ממש בסדר. משהו בשילוב יוצר מרירות. זה קרה לעוד מישהו?
השתמשתי בחלב של the bridge, אולי בגלל זה?
בדרך כלל הוא ממש מוצלח עם מתכונים בסגנון…
ממש מוזר!! הכנתי את המתכון הזה מיליון פעם בערך 🙂 והחלב גם לדעתי מצוין.. ממש תעלומה!!