מיונז טבעוני ביתי

72 תגובות לפוסט

  1. אורית הגיב:

    האם ניתן להקפיא את המיונז ?

    • אורי הגיב:

      אני חוששת שלא, אבל לא ניסיתי. עדכני אם תנסי!

      • שיר נ. הגיב:

        הכנתי יצא טעים, זה ממש כמו מיונז אמיתי בטעמו,
        אבל ,,
        המרקם מעט דליל, לא הגיע למרקם סמיך,של מיונז,
        למרות שהקצפתי בבלנדר מוט במשך 2 דקות .
        השאלה היא, האם יש מה לעשות בכדי לשפר את הסמיכות ?

        • אורי הגיב:

          היי, בעקרון לא אמורה להיות בעיית מרקם.. והוא יוצא מאד יציב. לפעמים זה תלוי בסוג החלב, אני משתמשת באלפרו אדום וזה יוצא ממש חזק.

          • שיר נ הגיב:

            תודה.
            למרות שלא ממש הסמיך ,יצא מיונז ממש טעים ,
            ערבבתי אותו בסלט כרוב -וגזר, והיה טעים.

        • רונה שרון הגיב:

          אם יצא לך במרקם דליל צריכים להוסיף עוד 3 כפות סויה ולהמשיך לערבל עוד 2 דקות, ואז זה יהיה סמיך.

        • דניאל שרוני הגיב:

          היי אורי.
          המון המון תודה לך למתכון המעולה!!!
          הכנתי את המיונז עם שמן זרעי-ענבים נטרלי שהוא נטול טעם,(נמכר בבתי הטבע.)
          אמנם,,בהתחלה המרקם יצא דליל וגם לא התמצק לאחר 2 דקות ,
          ואז הוספתי עוד רבע כוס שמן זרעי -ענבים – ואז ממש כמו נס ב- 5 שניות בלבד עם הבלנדר מוט, המרקם הפך במהירות למרקם סמיך מאוד,ובעיקר מאוד טעים.
          הוספתי אותו לסלט -הטונה שהכנתי לפני כמה דקות, והשילוב היה מאוד מאוד טעים .

          אז למי שיוצא דליל שיוסיף עוד קצת שמן ויפעיל בלנדר מוט- והמרקם יהפוך לסמיך.

          שוב תודה למתכון המיונז הטבעוני והנהדר,
          בברכת שבוע טוב!
          דניאל.

      • שרון הגיב:

        היי אור,
        האם ניתן להשתמש למיונז בשמן- זית ?
        (שהכי בריא מכול סוגי השמנים.)

        • אורי הגיב:

          אפשרי, אבל התוצאה תהיה "כבדה" מאד ובעלת טעם דומיננטי של שמן זית. אם את רוצה שמן בריא יותר, הייתי הולכת על שמן זרעי ענבים (המחיר שלו כמו של שמן זית)

        • שרי גובר הגיב:

          היה טעים

      • אנבל הגיב:

        תקשיבי אורי, זה לא יאומן! פעם ראשונה שאני עושה את זה ונתתי לכל בני הבית אף אחד לא האמין לי שזה מיונז טבעוני! לא יכולתי להפסיק לטעום! מרקם משגע וסמיכות נהדרת! הוספתי כפית חומץ כי אני אוהבת חומץ וגם כפית סילאן לקונטרה. זה בדיוק כמו מיונז היינץ! תודה! תודה! תודה!

      • אריק הגיב:

        למרות האינסטינקט לבלנדר חזק, עדיף בפולסים

      • רוני הגיב:

        אז ניסיתי – וואלה לא, זה חוזר להיות בעיקר שמן עם חתיכות…

    • שיר נ הגיב:

      הערה לתשומת הלב:
      לפני הוספת מיץ -לימון ,כדאי שתטעמו שהלימון חמוץ ולא מריר,
      בכדי שלא לקלקל את טעם המיונז.

    • חן הגיב:

      ניסיתי
      (אומנם הכנתי עם מי חומוס, אבל לא נראה לי שאמור להיות הבדל)
      הקפאתי ולאחר מכן הפשרתי בתוך המקרר.
      אומנם המיונז התפרק, אבל אחרי ערבול קצר של בדיוק דקה, הוא חזר להיות בול כמו חדש, גם מבחינת מרקם וגם מבחינת טעם.

  2. אייל הגיב:

    החלטתי להתעלם מהאזהרה של אורי וושמתי חלב סויה רגיל . יצא לי מיונז מתקתק
    מכיבן שעשיתי כמות שמספיקה לשנה אז יהיה לי הרבה-הרבה זמן להיזכר
    למה כדאי להקשיב בקולה של אורי שביט.
    זה המצב.

  3. נטע הגיב:

    היי! האם אפשר להשתמש בחלב שקדים/ אורז במקום?

    • אורי הגיב:

      לצערי לא, רק בחלב סויה יש מספיק חלבון.

      • רונה ש. הגיב:

        דבר מוזר קרה ,אך הסתיים בטוב:
        שלחתי את בן הזוג לקנות חלב סויה וכהתחלתי להכין את מיונז הסויה הוא נותר דליל 2 דקות ראשונות ,
        בעם הקודמת היה מעולה בפחות מחצי דקה, אז הבתי שמשהוא איננו כשורה,הוצאתי שוב מהמקרר את הסויה
        וראית שעל קרטון הסויה רשום אלפרדו, משקה שקדים ללא סוכר ,כעת הכול היה ברור מדוע המיונז לא מסמיך
        למרות זאת המשכתי להפעיל את הבלנדר מוט לעוד 4 דקות ברצף,(הפסקתי כשהרגשתי שנהיה לי שריר ביד, )
        הכנסתי את המיונז למקרר ולאחר רבע שעה הוצאתי אותו לבדיקה ולהפתעתי גיליתי שהוא הסמיך כנראה מרוב עירבול הממושך.
        מיד הכנסתי כף גדושה לתוך קערת סלט ביצים שהכנתי מראש, והכול הסתיים בטעם טוב.
        בכול אופן ההמלצה הטובה ביותר היא להשתמש בסויה אמיתית ,ואז יוצא הרבה יותר סמיך ובפחות זמן.

  4. סתיו הגיב:

    הי אורי,
    האם ניתן להכין עם חלב צמחי אחר שהוא לא סויה?
    תודה

  5. טל הגיב:

    יצא מעולה, תודה!!
    עכשיו השאלה – מה עושים עם ליטר (פחות 2/3 כוס) של חלב סויה לא ממותק?

  6. תמר הגיב:

    היי אורי! 🙂
    אני חושבת שאלפרו שינו את המינונים בחלב הסויה הלא ממותק (האדום), אולי מהלו אותו, כי בזמן האחרון כשאני מכינה את המיונז שלך (הגאוני!) יוצא לי ממש מיימי. גם ברוטב חצילים שלך לניוקי (המהמם!) יצא לי מיימי יותר בפעם האחרונה. מצד שני, אתמול אחרי 2 נסיונות כושלים, החלטתי תוך כדי יאוש לנסות פעם אחרונה ופתאום הוא התגבש לי, עדיין לא כמו פעם אבל עבר את שלב הנוזליות. יכול להיות שזה עניין של טמפרטורה של החלב בתחילת העבודה איתו? או שגם את שמת לב לעניין הזה בלי קשר?

    • אורי הגיב:

      היי, לא מכירה את התופעה אבל מזמן לא ניסיתי להכין.. אני בספק אם המתכון שונה. אני חושבת שעדיף לעבוד עם חלב בטמפרטורת החדר אבל זה לא אמור להשפיע עד כדי כך שהמיונז לא יתגבש. בכל מקרה, אם את לא רוצה לקחת סיכון, תכיני את המיונז בשיטה של זילוף איטי – ערבבי את כל החומרים חוץ מהשמן ואז תוך כדי הקצפה זלפי פנימה לאט לאט את השמן ליצירת אמולסיה, זה אמור להתגבר על הכל 🙂

  7. טל הגיב:

    יש אפשרות להוריד את כמות החרדל או שהמיונז יהיה דליל?

  8. אסתי הגיב:

    הי אורי,
    המתכון שלך למיונז יצא פנטסטי.קל לביצוע וטעים מאד מאד.
    בני שהפך לטבעוני ,ונאלץ עד כה לוותר על סלט תפו״א בגלל המיונז והביצים,שמח?והתענג כשהכנתי את הסלט עם המיונז שלך.
    איתו נהנו גם מי שאינם טבעונים.
    תודה רבה לך??

  9. אתי הגיב:

    כמה זמן אפשר להשאיר אותו במקרר עד שהוא לא ראוי לשימוש?

    • אורי הגיב:

      היי אתי, לפחות שבוע. גם אם הוא מתפרק קצת, פשוט ערבלי אותו שוב והוא יתייצב. בהצלחה!

  10. תמר הגיב:

    האם ניתן להשתמש בשמן קנולה ?

    • אורי הגיב:

      בהחלט, אבל לדעתי פחות מומלץ וגם פחות טעים. אני הייתי משתמשת בשמן זרעי ענבים או שמן חמניות.

  11. דרור הגיב:

    אורי, הייתי סקפטי אבל עשיתי עכשיו ויצא נהדר ממש בלי בעיות!
    תודה!!!

  12. תגיל הגיב:

    הי ניסיתי עם חלב שקדים ( מחוסר ברירה) וזה יצא כן יצא טוב . טיפונת פחות מוצק מאשר כשעשיתי עם חלב סויה אבל כן מחזיק

  13. ליבי הגיב:

    היי אורי
    השתמשתי בחלב "סויה לייט" של תנובה. ופעלתי לפי המתכון. ויצא לי ממש דליל…כמו מים …זה לא הטמצק… יש סיבה?

    • אורי שביט הגיב:

      היי ליבי, סביר להניח שיש בחלב הזה פחות חלבון ומצד שני כל מיני חומרים מוספים למיניהם.. לכן צריך להשתמש בחלב בסיסי ולא ממותק, רצוי מאד כזה שיש בו רק סויה ומים ובמקסימום קצת מלח. אם היית מצליחה, עדיין היה יוצא לך מיונז מתוק, שזה מניסיון אחד הדברים הלא טעימים בעולם 🙂

  14. תחיה אלסר הגיב:

    הכנתי סלט תפוחי אדמה עם מינז ללא ביצים. חצי כוס שמן, רבע כוס חלב סוייה לא ממותק, כפית חרדל (בפעם הבאה אוסיף כף.) פלפל שחור. הכל עורבב עם מקסר מוט עד שהחומרים עורבבו והתמצקו, נראה כמו מיונז, אבל טעים יותר, ולא עשיתי עוול לבעלי החיים. הכמות קטנה כדי לא להקפיא.

    • אורי שביט הגיב:

      נשמע בדיוק כמו שאני מכינה, נהדר!! אני לא מקפיאה בדרך כלל, מחזיק מעמד לפחות שבוע ומקסימום מערבלים שוב אם הנוזלים נפרדים.

  15. עדן הגיב:

    משום מה יצא לי מיונז מאוד מריר.
    עשיתי כמה נסיונות – זה לא השמן, ולא מלח קאלה נמק שהוספתי וגם לא החרדל או הלימון.
    אין לי חלב סויה אחר. אבל כשאני שותה אותו מכוס הוא ממש בסדר. משהו בשילוב יוצר מרירות. זה קרה לעוד מישהו?
    השתמשתי בחלב של the bridge, אולי בגלל זה?
    בדרך כלל הוא ממש מוצלח עם מתכונים בסגנון…

    • אורי שביט הגיב:

      ממש מוזר!! הכנתי את המתכון הזה מיליון פעם בערך 🙂 והחלב גם לדעתי מצוין.. ממש תעלומה!!

    • רונה ש. הגיב:

      לעיתים מיץ לימון מריר עשוי להעביר את המרירות לתערובת,
      לכן לפני השימוש בו כדאי לטעום טיפה ולוודא שהלימון חמוץ ולא מריר.

  16. גלית הגיב:

    הכנתי חלב סויה ביתי. האם בחלב הביתי ניתן להשתמש לשם הכנת מיונז על-פי המתכון כאן?

  17. אודל שמש הגיב:

    כרגיל המתכונים שלך תמיד מצליחים יצא מושלם

  18. משה הגיב:

    אורי שלום

    עשיתי עם חלב סויה עמיד בפעם הראשונה ויצא מעולה ,

    את אותו חלב שמתי במקרר ואז הכנתי שוב והמיונז לא התגבש ,ניסיתי 3 פעמים !! וכל פעם יצא דליל ,

    מה הסיבה

    • אורי שביט הגיב:

      היי משה, באמת נשמע מוזר.. זה בדרכ נובע מהיחסים בין השמן לחלב, לא קשור לטמפרטורה. יכול להיות שמשהו היה לא מדוייק?

    • שירה הגיב:

      אם המרקם דליל, תקציף עוד 5-4 דקות ,
      מנסיוני ישנם מערבלים שלוקח להם יותר זמן להגיע למרקם יציב וסמיך.

  19. נדיה הגיב:

    תודה אורי על מתכון מנצח – טעים וקל שתמיד יוצא מצויין.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |