שבת טבעונית: חלה מתוקה וחמין למתקדמים

35 תגובות לפוסט

  1. שרון הגיב:

    יו אורי, עשית לי חשק לאפות חלה לשבת! יש בבית קרייבינג מטורף לחלת שבת טעימה וטרייה. אז רק שאלה קטנטונת – אם משתמשים בשמרים יבשים צריך לשנות משהו במתכון או שזה אותו הדבר?

    • אורי הגיב:

      היי שרון, איזה כיף 🙂 צריך להפחית לשליש מכמות השמרים הטריים.

    • עידית הגיב:

      שאלה; שמרים טריים הכוונה לקובית שמרים? כי אני יודעת שמערבבים את זה עם חצי כוס מים פושרים להמסה. אשמח לתגובה מהירה החלה נראית טעימה ומפתה ואני רוצה להכין כבר לשבת הקרובה.

      • אורי הגיב:

        היי, הכוונה לשקית שמרים "אינסטנט" אבל אפשר גם עם השמרים האלה ונכון שרצוי לערבב לפני ולהתסיס אותם מעט לפני שמוסיפים לבצק.

  2. טולי הגיב:

    נראה מדהים! נראה לך שהחלה תצא טוב עם קמח כוסמין מלא? והאם צריך יהיה להוסיף אבקת אפייה כמו שיש בקמח התופח?

  3. גילי הגיב:

    בקשר לחמין: ניסית פעם להוסיף חתיכות טופו, או שזה לא מתאים?
    ומה עושים אם בתנור יש טיימר, איך מפעילים אותו לשמונה שעות? (בשלנית חדשה…)

    • אורי הגיב:

      בטח שטופו יתאים, הייתי שמה קוביות גדולות. לגבי הטיימר – בדרך כלל יש אפשרות לקבע את הטיימר ככה שלא יזוז והתנור יישאר דולק ללא הגבלה.

  4. סאל הגיב:

    שלום לגבי הצמות מהיכן מצליבים את הצמות הללו נגיד מהימני אני ניגש לשמאלי הקיצוני או השני שלפניו או לשני שמימינו

    • אורי הגיב:

      עד שהצלחתי להבין בעצמי 🙂 אם אני מתחילה מהימני אני מצליבה אותו עם הקרוב אליו ואת השמאלי עם הקרוב אליו ואחכ את שני הקרובים באמצע. אני חושבת.. די אלתרתי וזה הצליח 🙂

    • לייזר הגיב:

      אצלי הקליעה עובדת כך שאם מתחילים מימין אז מעבירים את 1 מעל 2 ו-3, ואז את 4 מול 1 ו-3 וכך ממשיכים לסירוגין. במילים אולי יותר ברורות: תמיד את מה שיש בצד, להעביר על שניים שבאמצע.

  5. נעמי הגיב:

    היי אורי, אני מתכננת להכין את החמין בשבת. לא הצלחתי להשיג רכז רימונים. זה קריטי? יש תחליף? תודה!

  6. הדר הגיב:

    היי,
    אפשר ללוש את החלה ביד אם אין לי מיקסר וו? 🙂

  7. שירה הגיב:

    היי אורי. שאלה: האם אפשר לאפות את החלה חלקית ערב מראש, ובשבת עצמה לסיים את האפיה?

    תודה רבה מראש

    • אורי הגיב:

      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. מציעה לאפות ולהקפיא.

    • לייזר הגיב:

      לדעתי לא כדאי. אבל הקפאה של החלה לאחר האפייה והפשרה שלה כשעתיים לפני האכילה תתן לך אותה ברמת טריות מושלמת. אם תניחי אותה מעל לסיר חם היא גם תרגיש כאילו יצאה מהתנור.

  8. סיון הגיב:

    היי אורי, החלה יצאה טעימה אבל לא מוכנה בפנים ושרופה מבחוץ… מה לא עשיתי נכון?
    תודה מראש!

    • סיון הגיב:

      * היא גם כבדה מאוד

    • אורי הגיב:

      היי סיון, בדרך הסיבה היא טמפרטורה לא נכונה של התנור או מיקום לא נכון בתנור. נשמע כאילו החלה ספגה מכת חום, קיבלה קראסט פריך ושחום מדי ולא הספיקה להיאפות מבפנים. זאת גם הסיבה למשקל הכבד שלה לדעתי, אבל קשה לי לומר בלי להיות שם 🙂

  9. שפע הגיב:

    מתכון מעולה תודה!
    סוף סוף חלה טבעונית שעובדת.
    השתמשתי בקמח מלא בטחינה גסה עם כוס קמח לבן לתימרוץ והיא היתה רכה ותפחה מדהים. שאפו!
    אה וטוויסט קטן- חצי מכמות השמן היתה שמן קוקוס כי לא היה לי מספיק שמן רגיל – מומלץ
    נאפתה לארוחת שבת פוטלוק וכולם התעלפו.
    קהילה קטנה ומאושרת בפורטוגל מודה לך 🙂

  10. עמית הגיב:

    תודה על המתכון אורי, יצא מעולה! הוספתי קצת צימוקים בשביל הכייף וכולם נהננו מאוד מהחלות הטריות והמתוקות.

  11. קרן הגיב:

    אורי שלום,
    בקשר לחלה:
    למה הכוונה תה חזק מאוד? איזה סוג? כמה תיונים בחצי כוס?

  12. דנה הגיב:

    וואו! מתכון מעולה וקל.
    יצא לי חלה היסטרית ועוד לשתי ביד כי אין לי מיקסר!!!!
    תודה (:

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |