אוצרות מהמזווה הטבעוני

10 תגובות לפוסט

  1. אלף הגיב:

    אפשר בבקשה עוד מידע על הרטבים? יבואן? יצרן? מה כתוב על התווית? תודה!

    • אורי הגיב:

      היי אלף, רוטב הסויה הבהיר הוא לא ספציפי – light soy sauce – יש מסדרת taste of asia למשל. רוטב הפטריות הצמחוני נקרא mushroom vegetarian sauce של חברת maxchup (תאילנדית), מיובא לארץ ע"י מזרח ומערב ייבוא ושיווק (ולא "מזרח ומערב מזון", שמייבאים את הסויה הבהירה..). טל שלהם 03-9736555. תמונה של המוצר תמצאי בכתבת הטופו – https://vegansontop.co.il/jihad-tofu/

      • עמית הגיב:

        אורי, תודה על המתכון. הכנתי אותו אתמול בערב והיה מעולה!

        הלכתי גם לטיב טעם לקנות את הרטבים. את הסויה הבהירה לא מצאתי (אולי פספסתי. היה נראה שעובדי החנות מבינים עוד פחות ממני במה מדבר).
        לגבי רוטב הפטריות, אני מודה שקצת נבהלתי כשקראתי את הרכיבים שכללו: E621,E631,E627,E211 (מונוסודיום גלוטמט).
        מה דעתך על החברים האלה? את מהמתנגדים או מהאדישים?

        תודה!

        • אורי הגיב:

          היי עמית, כן החברים האלה לא להיט.. ולמרבה הצער הם נמצאים כמעט בכל הרטבים והממרחים המוכנים והמעובדים בהרכבים כאלה ואחרים (ככה שאנחנו אוכלים מהם פה ושם בלי לדעת, כמעט בכל ביקור במסעדה אסייתית או במסעדה בכלל..). אני חושבת שאם השימוש הוא לא יום יומי והכמות כל כך קטנה, זה לא דרמטי, אבל כמובן כל אחד ושיקוליו. ושמחה שיצא מוצלח!! 😆

  2. וויאבו הגיב:

    Shiitake מבטאים שִיאִיטַאקֵה ביפנית 🙂 אבל נראה לי שיהיה בסדר לומר גם "שיטאקה"…
    תודה על המתכונים, נראה טעים! ובמיוחד תודה על הטיפ לגבי הסויה ורוטב הפטריות!

  3. חוה הגיב:

    רציתי מוקפץ כזה…
    אבל בא לי על שעועית לבנה מבושלת במקום טופו, עלי בצל ירוק במקום פטרוזיליה.
    פטריות שיטאקי הן יקרות אז לקחתי 5 והשלמתי עם קופסת פטריות משומרות שפניון.
    הוספתי רוטב סויה וכמובן שום. במקום צ'ילי שמתי פלפל מתוק (ילדים קטנים)

    התוצאה מ ה מ מ ת!
    תודה על הרעיון.

    אגב, אין על האתר הזה. הכי טוב מכל אלה שביקרתי בהם . הראשון שנותן לי תשובה טובה לקשיים במעבר לטבעונות.
    תודה.
    עלי והצליחי

  4. ענבל הגיב:

    היי,
    רציתי לעשות מוקפץ בבית ואני רוצה לקנות רוטב.
    רוטב הצדפות בגרסא הטבעונית שלו הוא בעצם רוטב פטריות השיטאקי, נכון?

    ומה עם רוטב הויסין? מה הוא מחליף?
    אני מנסה להשיג מין טעם חמצמץ למוקפץ.. מאיזה רוטב ניתן להשיג את זה?

    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי, כן זה רוטב פטריות והויסין אכן יתן טעם יותר חמצמץ (בדרכ הוא מכיל גם חומץ). עוד אופציה חמצמצה תאילנדית היא תמרהינדי.

השאר תגובה ל אורי

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות