סלק צלוי במילוי סלט חיטה ועדשים שחורות בניחוח הדרים
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
אני השתמשתי בחיטת קמוט לבישול מהיר, אפשר כמובן לבשל חיטה רגילה, חיטה ירוקה או להשתמש בדגנים אחרים כמו גריסים או בורגול. את הטוויסט למנה מעניק הניחוח התפוזי אבל אפשר בהחלט להחליף אותו במיץ וקליפת לימון מגורדת, לטעם שגרתי יותר. כך או כך התוצאה – מנה אישית מרשימה וצבעונית, נוק אאוט למנות ראשונות אפרפרות שאנחנו מכירים מארוחות חג אחרות.
חומרים ל 6-8 מנות:
6-8 סלקים קטנים-בינוניים שלמים על קליפתם, שטופים היטב
1 ק"ג מלח גס
250 גרם (כ-1/2 1 כוסות) חיטה
100 גרם (כ-1/2 כוס) עדשים שחורות, מבוררות ושטופות (אפשר אך לא חובה להשרות במי ברז למשך שעה עד לילה)
מיץ מ-1/2 תפוז
קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי), פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- צולים את הסלקים: מושחים את הסלקים מבחוץ בשמן זית ומלח גס. מפזרים בתבנית אפייה קילו מלח גס ומניחים עליו את הסלקים הנקיים. מכסים בנייר כסף וצולים במשך כ-90 דקות, עד שהסלקים רכים.
- מבשלים את החיטה במים לפי הוראות היצרן, עד שהיא רכה אך עדיין נגיסה (חיטה רגילה תזדקק ל-40 דקות עד שעה).
- מבשלים את העדשים במים לא מומלחים במשך כ-40 דקות, עד שהן רכות אך עדיין נגיסות.
- מכינים את המילוי: מערבבים את החיטה והעדשים בקערה. מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגורדת, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים היטב. מניחים למשך 5 דקות עד חצי שעה לספיגת טעמים.
- ממלאים את הסלקים: חותכים לרוחב את הקצה העליון של הסלקים, שישמש כ"מכסה". מרוקנים בעדינות באמצעות סכין חדה או כפית פריזייאן את הסלק כך שיווצר מקום למילוי. ממלאים בסלט החיטה והעדשים, מזלפים מעט שמן זית ומניחים את ה"מכסה". ניתן לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה.