משתה טבעוני: אותה אדורה בשינוי אדרת
כשאבי ביטון בלחץ זה מוציא ממנו דברים נהדרים, כמו 12 מנות מרהיבות שיוגשו בשני ערבים טבעוניים מיוחדים שייערכו בשבוע הבא במסעדת "אדורה", ביניהן מנה של חריימה טופו שאין עליה בעולם. ויש גם מתכונים
"הערב הזה מאד מלחיץ אותי, יותר מכל ערב אחר שבישלתי בו", מתוודה בפניי אבי ביטון, השף של מסעדת "אדורה", שסוגרת בקרוב 9 שנים מוצלחות ויציבות בכאוס הקולינארי של תל אביב. אנחנו מצלמים כמה מהמנות שביטון מתכנן להגיש במשתה הטבעוני שהתקיים במסעדה במשך שני ערבים רצופים, ואני לא מבינה על איזה לחץ הוא מדבר. טעים לי! "אני מרגיש שאני בא עירום, בלי בגדים, בלי איפור – אין שום דבר שמסווה את האוכל, לא שמנת, לא חמאה.. לכן מבחינתי בערב הזה כל חומרי הגלם הלא-טבעוניים פשוט לא קיימים. אני מתרכז בלייצר אוכל טעים ממה שיש, בלי תחליפים".
היציבות המסעדנית והתפריטית של "אדורה" כבר הוכיחה בעבר, שביטון לא מהשפים שמחפשים טרנדים חדשים וזורמים עם הרוח. בשנים שאכלתי ב"אדורה" טרום ימי הטבעונות, ידעתי שאמצא בכל מנה את מגע היד הבטוח והמוכר של ביטון, שלא ממהר להמציא את הגלגל מחדש לפי חילופי האופנות. לכן לא הופתעתי שחיכה לרגע הנכון, לפני שהחליט לקיים ערב שכל המנות שיוגשו בו יהיו על טהרת הצומח. "ראיתי את המגמה הטבעונית מתחילה כבר לפני שלוש שנים, התחיל טרנד, נוצר באזז באינסטגרם ובפייסבוק, סלבס הכריזו שהם הופכים לטבעונים. אבל היה לי חשוב לראות שלא מדובר באופנה חולפת, אני נרתע מדברים שבאים והולכים. ברגע שהרגשתי שזה נטמע ושזה אמיתי, הלכתי על זה".
והוא הלך על זה בגדול. בשני הערבים הטבעוניים שנערכו במסעדה הוגשו למרכז השולחן לא פחות מ-12 מנות שונות, שאת רובן ביטון הכין בפעם הראשונה, מה שלא הפריע להן כבר להיות טעימות להפליא כבר בהכנות לצילומים. "בתור טבח לימדו אותי שכדי להגיע לטעם העמוק ביותר, צריך להוציא את הסוכרים שנמצאים בחומר הגלם באמצעות מכת חום", הסביר לי ביטון את האופן בו ניגש לבישול הטבעוני. "ככה התנהגתי גם עם הירקות – רציתי שיעברו בישול נכון ולא "מכובס". אני צורב את הירקות צריבה הגונה עם מעט מאד שמן, שמוציאה מהם את הטעמים הראשוניים שלהם. על זה אפשר לבנות מנה מושלמת".
רוצים ללמוד להכין עוד מתכונים טעימים? הירשמו לסדנת בישול טבעונית עם אורי שביט
חריימה טבעוני של קציצות טופו
"אם היית נותנת לי לטעום את המנה הזאת בלי לדעת, לא הייתי מרגיש את ההבדל", אמר ביטון והעלים מהצלחת עוד קציצת חריימה טופו רכה ושמנמנה. אבל עזבו אתכם מהשוואות, המנה הזאת טעימה בפני עצמה, וביטון הבטיח שיביא אותה בקרוב למבחן אצל המשפחה המרוקאית שלו. אני מהמרת שהיא תעבור בהצטיינות יתרה.
חומרים ל-4 מנות
לקציצות:
300 גרם טופו טחון במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך מוסיפים טיפונת מים)
3 כפות פירורי לחם
1 צרור כוסברה קצוצה
1 בצל סגול קטן, קצוץ
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מלח
לרוטב:
1/4 כוס שמן קנולה או שמן תירס
10 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק
1 גזר, פרוס דק
1 פלפל חריף ירוק קטן, קצוץ
1 צרור כוסברה (גבעול ועלים), קצוץ
6 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
2 כפות פפריקה
1 כף כמון
1 כפית סוכר
מלח
1/2-1 ליטר מים
להגשה: כוסברה קצוצה
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות פחוסות, קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ואופים כ-15 דקות, להתייצבות והזהבה.
+ מכינים את הרוטב: מחממים היטב שמן בסיר ומטגנים יחד את כל המרכיבים, פרט לעגבניות ולתבלינים, במשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
+ מוסיפים 1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
+ מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב (אם צריך מוסיפים מים) וממשיכים לבשל 15 דקות נוספות. מגישים עם כוסברה טריה קצוצה.
הספר החדש שלי "חגיגה טבעונית" יצא לאור ויש מבצע מיוחד לחברים!
הירשמו לאתר ותקבלו מתכונים חדשים ישירות למייל
סטייק דלעת על תבשיל עדשים שחורות וקרם ארטישוק ירושלמי
מנה שמדגימה בצורה נפלאה לאיזה עומק טעמים אפשר להגיע בשימוש בירקות בלבד. את תבלין הגריל המוכן אפשר להמיר בכפית מתוך תערובת של 2 כפות פפריקה מתוקה, כף כמון וכפית סוכר.
חומרים ל-6 מנות
לתבשיל עדשים:
350 גרם עדשים שחורות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
5 שיני שום, פרוסות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1 ליטר ציר ירקות או מים
1/4 כוס שמן זית
1 כף סוכר חום
2 ענפי טימין
מלח
לסטייק דלעת:
6 פרוסות דלעת באורך 10 ס"מ ובעובי 2 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
2 כפות סילאן
1 כפית אורגנו יבש
2 שיני שום כתושות
1 כפית תבלין גריל
לקרם ארטישוק:
500 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס דק
1 כפית קליפת לימון מגורדת
500 מ"ל חלב סויה לא ממותק
מלח
+ מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים (ללא מלח), במשך 20 דקות. מסננים.
+ מכינים את תבשיל העדשים: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הירקות במשך 5 דקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את ציר הירקות, הסוכר, הטימין והמלח ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את העדשים המבושלות, מערבבים, מסירים מהאש ושומרים חם.
+ מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
+ מכינים את הדלעת: מערבבים את חומרי המשרה של הדלעת, מורחים בה היטב את הפרוסות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור כ-25 דקות, עד לריכוך.
+ מכינים את הקרם: מניחים בסיר את כל החומרים ומבשלים יחד כ-15 עד שהארטישוקים רכים. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים על צלחת את העדשים, מניחים עליהן פרוסת דלעת צלויה ויוצקים מסביב מעט מקרם הארטישוק.
רב המכר המטבח הטבעוני שלי במחיר מיוחד!
גלידת קוקוס, גנאש שוקולד וסיגר פיצוחים מתוקים
קינוח מיתולוגי של "אדורה" בגרסה טבעונית, שביטון הבטיח לאמץ במסעדה באופן קבוע. למרקם מושלם של הגלידה כדאי להשתמש בגלוקוזה ואם יש לכם מכונת גלידה זה בכלל יהיה שיחוק, אבל גם בשיטת הטחינה והערבוב הביתית אפשר להגיע לתוצאה מצוינת. להכנה תזדקקו ל-2 מגשי קרח.
חומרים ל-6 מנות
לגלידה:
2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס
6 כפות סוכר
3 כפות קוקוס טחון
100 גרם גלוקוזה (לא חובה. להשיג בחנויות המתמחות)
לסיגר פיצוחים:
100 גרם סוכר
100 גרם שקדים קלופים וקלויים
100 גרם פיסטוק קלוף וקלוי
100 גרם קשיו קלוי
10 עלי סיגר
לגנאש:
250 גרם שוקולד 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות או במטבעות
200 מ"ל חלב סויה
+ מכינים את הגלידה: מניחים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים בזהירות למגשי קרח. מכניסים למקפיא למשך 4-5 שעות עד שהתערובת קפואה לחלוטין.
+ מחלצים את הקוביות מהמגשים וטוחנים היטב במעבד מזון למרקם של ברד סמיך. מעבירים לקערה ומכניסים למקפיא לשעתיים נוספות, כאשר כל 20 דקות מוציאים את הקערה מהמקפיא ומערבבים. בסיום התהליך יתקבל מרקם של סורבה.
+ מחממים תנור ל-250 מעלות.
+ מכינים את הסיגר: טוחנים את השקדים והאגוזים עם הסוכר במעבד מזון, עד לקבלת מרקם משחתי כמו של מרציפן. + מניחים מעט מהתערובת על גבי עלה סיגר ומגלגלים לסיגר ארוך. ממשיכים כך עם כל העלים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה על גבי ה"תפר". אופים 8-10 דקות עד להשחמה.
+ מכינים את הגנאש: מניחים את השוקולד בקערה. מביאים לרתיחה את חלב הסויה ויוצקים על השוקולד שבקערה. ממתינים כ-5 דקות עד שהשוקולד ימס ומערבבים היטב לקבלת גנאש אחיד וחלק.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים לקערה מהגנאש החמים. מניחים במרכזו כדורי או יותר של גלידת קוקוס ומניחים מעל את סיגר הפיצוחים.
תגיות: אורי שביט, מסעדות טבעוניות, אבי ביטון, אדורה, ארוחה טבעונית
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים
נשמע מדהים! הזמנו כבר מקומות.
בקשר לקציצות טופו חריימה- יצאו לי הקציצות לאחר אפיה של למעלה מ 15 דקות בתנור מתפוררות ורכות בתוך הרוטב?
למעשה במקום פרורי לחם שלא היו לי הכנסתי פרוסת טוסט מלחם מלא לתוך התערובת של הטופו?
בקיצור משהו שעשית לא בדיוק האמת שנצמדתי להוראות ההכנה
כנראה שהבעיה באמת בחוסר בפירורי לחם וגם אולי באפייה שהיתה צריכה קצת יותר זמן. זה מתכון מדוייק אבל יכולים להיות שינויים בין סוגי טופו או סוגי תנורים
סבבה לפחות אפשר לקחת את החביצה לרוטב
תבשיל החריימה נפלא אני מכינה אותו בכמות כפולה..
לגבי תבשיל העדשים -מתי מוסיפים את העדשים לתבשיל?
הקציצות יצאו מדהימות ויציבות. השתמשתי בקמח עדשים כתומות במקום פירורי לחם
יצא מעולה. הכנתי גם את הרוטב עם קציצות עדשים שטחנתי עם פטרוזיליה כוסברה סלרי שום ובצל. הבעיה עם הקציצות שהם יצאו מאוד קשות ודחוסות. תוכלי בבקשה לעזור לי מה צריך כדי שיהיו יותר רכות?
היי, לא בטוחה שהבנתי – קציצות העדשים יצאו דחוסות? מה שמת בהן בדיוק? אשמח להבין מה עשית כדי לסייע 🙂
חייבת לפרגן הקציצות חריימה מעולות אני כבר לא זוכרת כמה פעמים הכנתי וייצא מדהים מתכון מעולה !!
איזה כיף!
קציצות החריימה נהדרות ומעוניינת במתכונים נוספים של אבי ביטון. תודה על המתכון!
תודה אורלי! ממליצה בחום לנסות גם את המתכון הזה, באותו סגנון, הוא יהיה נהדר לפסח https://vegansontop.co.il/tofu-ball-with-spinach-and-lentils/
החריימה הטבעוני שהכנתי היום יצא מעולה!!! אפשר לומר שזה התבשיל הכי טעים שיצא תחת ידיי. כולם עפו עליו.
תודה אורי יקרה. אוהבת אותך תמיד ❤💛❤
נהדר אורית!! איזה כיף 🙂
החריימה יצא טעים מאוד. תודה.
הכנו את הקציצות
יצאו מהאפיה מוצקות למדיי, הרוטב מילא את הבית בריח מעורר תאבון.
לא כתוב לרסק את הרוטב ולמרות שהכל היה מבושל היטב עדיין היו פלחי עגבניות וגזרים ויותר מדי מים. אחרי דיון מעמיק עם המבשל בסוגיית ריסוק הרוטב הוחלט להשאר נאמנים למתכון למרות שנצפתה בעיה עם הילדים… הקציצות הוספו לרוטב הרותח. הריח מהמם !!
התוצאה מאכזבת – הקציצות התפרקו והתקבל מרק טופו עם חתיכות עגבניות.
למה התפרקו הקציצות?
היי יפעת, מוזר.. אחרים ניסו את המתכון ויצא להם מצויין ולא התפרק. המסקנה שלי היא שמדובר בטחינה – צריך לטחון את הטופו היטב, כמעט לקרם, הוא עצמו מדביק את עצמו ולא אמור להתפורר. אכלתי שוב את הקציצות אתמול והן היו מוצקות לגמרי. הטופו הוא טופו רגיל (לא משי או טופו רך).
הכנתי היום את הקציצות והן יצאו מדהימות!!!! אבל אחרי רבע שעה בתנור, הרגשתי שהן עדיין רכות מידי ואפיתי אותן חצי שעה בתנור, אולי בגלל זה הן התפרקו. צריך לחכות שיהיו ממש יציבות ורק אז להוסיף לרוטב. טעימות בטירוף. תודה על המתכון.
הכוונה לריבוע טופו רטוב מוכן שמוכרים בחנויות טבע? אפשר להשתמש בו גם בפשטידות להדבקה במקום ביצים או טוחנים אותו טוב?
היי, בהחלט. את יכולה לראות דוגמא כאן: https://vegansontop.co.il/vegan-veg-pie/
אגב, היום יש למצוא טופו כזה בכל חנות, אפילו במכולת השכונתית 🙂
חריימה זה בדרך כלל דג חריף כזה לא? לדעתי אפשר לשדרג את המנה עם חופן אצות ווקאמה קצוצות, בתוך הקציצות. זה עושה טעם של דג. יותר נכון לומר שלדג יש טעם של אצות.. כי זה מה שהוא אוכל 😉
רעיון מעולה!!! 😛
הכנתי עכשיו, וגם אצלי הן התפרקו לי בבישול, ודווקא טחנתי אותן ממש טוב 😥
אין לי הסבר לזה.. רוב מי שאני מכירה ניסה והצליח. אולי זה עניין של מרקם הטופו.. הן פשוט מעולות! הייתי מנסה לסחוט אותו ולהוסיף קצת יותר פירורי לחם.
לדעתי, הכי טוב לפרוס את הטופו לנתחים, לאפות אותו בתנור עד שנהיה קצת קרנצ'י, ואז לשים ברוטב.
חוסך את כל הבלגן עם הקציצות, לטחון, ללוש, ליצור כדורונים.
בהחלט אופציה! תודה
גם אצלנו יצא מתפרק ויותר כמו מרק טופו לא ברור
זה משתנה בהתאם לסוג הטופו, אז פשוט להוסיף יותר פירורי לחם.
דברים שעזרו עם ההתפרקויות:
1. להוסיף לתערובת הטופו כף של זרעי צ'יה עם כף מים (שהושרו מראש לדקותיים).
2. כף טחינה גולמית
אורי, נשמח לדעת באיזה סוג טופו את משתמשת..
גל
היי גל, נשמע מעולה – למרות שלא חוויתי התפרקות. לדעתי אני בדרך כלל מכינה אותן עם טופו של משק ויילר.
איך אפשר לטחון את הטופו במידה ואין לי מעבד מזון?
שאלה טובה – המרקם די קריטי, כדי שהקציצות לא יתפרקו. יהיה קשה להגיע אליו בלי סיוע של אביזר חשמלי כמו בלנדר או מעבד מזון
אנחנו גרדנו בפומפייה את הטופו ויצא מעולה
הכנתי את הקציצות והחריימה ויצא מדהים.לא הפסקנו לאכול.חשוב כדי שהקציצות יהיו מושלמות ולא מתפוררות להפוך את הטופו למעין ממרח חלק(את שלי עשיתי בטרמומיקס 5)יצא מעולה!!!!
המרכיבים של השף מדוייקים. שימו לב לסוג הטופו (לא לקחת את הרך מידי) וכשטוחנים את הטופו בבלנדר לא להוסיף יותר מידי מים. לי המנה תמיד יוצאת מדוייקת והקציצות יציבות ולא מתפרקות. מנה טבעונית מנצחת ברמה הכי גבוהה!!
אחלה קציצות!!!!
הכנתי את הקציצות המעלפות הללו!!!
פשוט ואווווווווווווווווווווווווווווווווווו
מתכון מעולה שהכנתי פעמים רבות ותמיד מבקשים עוד.. האם לדעתך אפשר להכין את הקציצות מראש ולהקפיא?
בהחלט! אני ממליצה להקפיא אחרי האפיה ולבשל ברוטב לפני ההגשה.
מעולה מעולה מעולה… טעים בטירוף אבל גם לי הקציצות התפרקו כשהכנסתי אותן לרוטב. טחנתי למרקם ממש חלק והן יצאו מאוד יפות ומוצקות מהאפייה…מה עושים?
אולי להוסיף קצת פירורי לחם.. אני באמת לא מבינה, כי יש אנשים (גם אני) שזה יצא להם מצוין. אולי הבדלים בטופו.. כדאי לסחוט אותו.
המתכון לחריימה מעולה!! יצא ממש טעים.
כמה הצעות שפותרות את בעיית ההתפרקות של הקציצות:
1. להקפיא את הטופו לילה ואז להפשיר. לאחר ההפשרה אפשר לסחוט את הטופו לגמרי והוא יבש יותר. אגב, אני מקפיא טופו באופן קבוע. נשמר יותר זמן, אפשר לקנות גושים של קילו ובעיקר יותר טעים בעיניי בלי הנוזלים.
2. במקום פירורי לחם הוספתי קמח חומוס. נדמה לי שמדביק טוב יותר.
3. אחרי אפיית הקציצות לחכות קצת שיתאדו מהן הנוזלים. זה מייצב אותן.
תודה על הטיפים!
שלושה טיפים:
1. לטחון את הבצל יחד עם הטופו.
2. אם העיסה נוזלית, להוסיף פרורי לחם עד שהיא תהיה יותר מוצקה ויציבה. שימו לב שהיום הרבה משקיות "פרורי לחם" בסופר הם פירורים קריספים/מוזהבים/פנקו וכו'. חפשו פרורי לחם רגילים ורכים, אם אין חפשו 'פירורי מצה".
3. אל תאפו את הכדורים! אם העיסה מספיק מוצקה ולא נוזלית מראש, מספיק יהיה לשים את הכדורים ברוטב הרותח ל-30 דקות.
שינויים נוספים שביצעתי:
1. עגבניות קלופות בבלנדר לפני בישול, למרקם חלק. אפשר גם להוסיף קצת רסק ומים.
2. פטרוזיליה במקום כוסברה.
3. פחות שמן.
4. פחות שום.
יצא מעולה מעולה !!! תודה אורי
לאחר שכתוב לבשל את העדשים 20 דקות במים ולסנן. זהו לא כתוב מה לעשות איתם אחר כך ואיך הם קשורות לירקות. אודה לתגובה מהירה…………. אני באמצע……. 😯
זה לא כל כך מה שכתוב 🙂
+ מכינים את תבשיל העדשים: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הירקות במשך 5 דקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את ציר הירקות, הסוכר, הטימין והמלח ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ושומרים חם.
אחרי שזה מוכן שומרים ככה עד ההגשה.
הי אורי מצטערת גם לי משהו בהסבר לא ברור.
מבשלים את העדשים, ומסננים
אחר כך – מכינים את תבשיל העדשים.
"מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הירקות במשך 5 דקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את ציר הירקות, הסוכר, הטימין והמלח ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ושומרים חם."
באיזה שלב מוסיפים את העדשים כאן לתבשיל הנ"ל?
מחכה. רוצה לבשל היום 🙂
סורי דלית על העיכוב – הבנתי עכשיו איפה הבעיה.. מחכה שהשף יחזור אלי ומבטיחה לעדכן 🙂
היי אורי,
את חושבת שקמח מצה יעבוד טוב במקום פרורי לחם בשביל החריימה?
תודה
כן 🙂
היי אורי,
במה אפשר להחליף את פירורי הלחם? קמח חומוס זו אופציה?
כן מאמינה שזה יעבוד, אבל המרקם יהיה קצת יותר נוקשה ופחות אוורירי
אפשר בשיבולת שועל דקה?
בטח, להיזהר לא להגזים שהקציצות לא ייצאו קשות מדי.
הקציצות נהדרות! ועשיתי גם את הגלידה (במכונת גלידה) ויצא ממש מדהים. מתכונים נפלאים 🙂 תודה!
היי אורי!
הכנתי עכשיו את הקציצות (עדיין לא אכלתי, רק טעמתי מהסיר).
1. בתור מישהי שלא יודעת לבשל, הקציצות לא התפרקו לי, לכן הייתי ממליצה על טופו ליב אורגני- שהוא טופו קשה, ומסתבר לא מתפרק.
2. ליטר מים זה המון- הרוטב יצא מימי ולא סמיך, וכן מאוד תפל וחסר טעם, לכן הייתי ממליצה להוריד בכמות המים- אולי חצי או 3/4 ליטר?
תודה רבה על המתכון המהמם!
נ.ב הוספתי כוס מים לטופו בבלנדר כדי שיהפוך למשחתי
כוס מים? וואו
אני השתמשתי במים שהיו בחבילת הטופו ובבלנדר דקה או שתיים וזה הפך להיות משחתי…
הקציצות בתנור+קירור והן קשות…
אין בכלל ספק שיחפרקו לך אם הוספת כוס מים!!!
גם לטעמי כמות המים רבה מדי, חצי ליטר יספיק ?
הי אורי,
מה יכול להחליף את הארטישוק הירושלמי? יש לי קרם קוקוס וגם מי קוקוס…
תודה אלה
נראה לי שהכיוון הוא קרם תפוחי אדמה או קרם בטטה או לפת.. משהו בסגנון
בגלידה,אם אין גלוקוז אפשר לשים סוכר רגיל?
אני חוששת שהמרקם לא יצא טוב עם סוכר רגיל
יצא מושלם! עשיתי חצי מכמות הרוטב וזה הספיק בדיוק
אני מכינה עכשיו את החריימה ויש לי בעיה עם הקציצות – הבלילה הלא מבושלת כל כך טעימה שאני לא מפסיקה לגנוב ולטעום במהלך ההכנה ובסוף לא ישאר כלום.
באמת אורי איזה מין חוסר אחריות זה מצידך לפרסם כזה מתכון בעייתי?!
❤
ואוו אורי! החריימה פשוט מדהים….
אתמול עשיתי, והיום מיד רצתי לקנות עוד כוסברה לעשות עוד כמות כפולה!!
אם החבר הקרניבור שלי לא היה מכיר אותי כל כך טוב הוא בטוח היה חושב שזה דג….
גם אני אפיתי את הקציצות 30 דק' כדי שיתייצבו, והוספתי מעט פחות מים.
אבל זהו – זה מעולה!!
תודהההה, החריימה הוא מהטעמים שהכי התגעגעתי אליהם!
לאחרונה התחלתי להכין טופו בבית, ונשארות לי כמויות של מה שנקרא אוקרה. אפשר להכין את הקציצות הללו, שנראות משגעות עם האוקרה במקום עם הטופו?
ואם לא, אם יש לך איזה מתכון מעניין לאוקרה, אשמח לשמוע.
תודה רבה
לא מצליחה לראות את השאלה של עצמי, אז מפרסמת שוב
היי יעל, אוקרה לא עובדת כמו טופו – אפשר להכין ממנה קציצות עם קמח (לבן ו/או מלח) וירקות מגורדים. אין לי עדיין מתכון מדוייק לזה, אבל מקווה שיהיה 🙂
בשביל המתכונים האלה יש צורך במעבד מזון חשמלי
היי אורי
הכנתי את הקציצות מטופו-ממליצה על טופו של ליב אורגני והן לא התפרקו
אך בכנות החריימה ממש לא טעים הטעם של הטופו יצא חזק מדי ודומיננתי לא אהבתי בכלל!!!
הפשטידות שלך מעולות!!!
כנראה עניין של טעם 🙂 המון אנשים מאוהבים בקציצות האלה
מאז שראיתי את המתכון הזה אני מכינה אותו כמעט קבוע בכל ערב שבת,
זה הדבר היחיד שבעלי אוכל בערב שבת, לא צריך יותר עוד כלום,
חלה, סלטים והרוטב עם הקציצות, אנחנו קוראים לזה "כמו-דג"
גם הבת שלי מתה על זה, וכשאחותי מגיעה היא מחסלת חצי מחבת כבר ביום שישי..
אני מכינה בדרך כלל כמות כפולה של קציצות ומקפיאה, זה מצויין, צריך באמת לאפות מעל חצי שעה שידבקו כמו שצריך.
תודה על מתכון מעולה!
איזה כיף לשמוע!! 🙂
הכנתי לארוחת החג ויצא מעולה !! אחד המתכונים הטבעוניים הטובים שיצא לי להכין. אפיתי טיפה יותר זמן ממה שכתוב (לאור ההזהרות בהןדעות למעלה) והקציצות לא התפרקו. תודה רבה! שנה נפלאה לכולכם
כמה שאלות 🙂
א. פלפל וגזר פרוסים לפרוסות ולא חתוכים לקוביות?
ב. עגבניות נשארות ברבעים? רבע עגבנייה זה ממש ענק…
ג. לא ברור באיזה שלב שמים את הקציצות ברוטב, אחרי 20 דקות בישול?
היי
א. לפעמים פורסים, כמו במקרה הזה
ב. העגבניות יתבשלו ויתמוססו ממילא
ג. אכן אחרי 20 דקות
הי אורי,
הכנתי את הקציצות- הרוטב יצא מדהים, היה לי חסר משהו אז הוספתי 2 כפות הריסה ויצא פשוט מדהים- לאכול בכפית!, הקציצות לא התפרקו והכל היה מצוין, עד שטעמתי את הקציצות לפני שהיו מוכנות. הטעם והמרקם מוזר- המרקם הוא כמו מחית גרגירית 😕 ולא משנה מה הוספתי היה טעם לוואי של טופו (השתמשתי בטופו מוצק של משק צוריאל וכן, היה לו תוקף), ממש ביאס אותי כי זה היה נראה פשוט מעולה, בישלתי, קיוויתי לטוב אך כלום לא השתנה. אני לא יודעת מה לא עשיתי נכון- טחנתי לכמעט משחה כמו שהיה צריך, הוספתי עוד קצת פירורי לחם כד לתת לזה יותר יציבות, אבל בספק עם כף אחת כל כך משנה את המרקם. יש הצעות לשיפור כי כשמתעלמים מהטעם של הטופו, אפשר להבין כי הטעמים טובים!
תודה, חני
היי חני, ובכן – לטופו יש טעם של טופו.. יכול להיות שזה של צוריאל "טופואי" יותר מאחרים – אף פעם לא שמתי לב לזה. בכל מקרה הרעיון שהרוטב יתבל את הקציצות וגם יספג בהן קצת. אם זה לא קרה מספיק, אז אפשר כמובן לתבל יותר את התערובת. לגבי המרקם – יש להן מרקם אוורירי ממש כיפי, לא זוכרת שמשהו הפריע לי. אולי פשוט לנסות עם סוג טופו אחר בפעם הבאה – למשל ויילר.
היי אורי, מה שלומך?
ניסיתי להכין את החריימה טופו היום אבל לצערי לא צלח.
אני לא יודעת מה הבעיה, לפני ההכנה קראתי את כל התגובות על מנת להימנע מטעויות ועשיתי בדיוק כפי שנאמר.
הקציצות התפוררו לחלוטין, בשלב ההכנה גם בקושי הצלחתי להרכיב ולייצב אותן. והוספתי מעט מים לטחינה..
כשהצלחתי ואפיתי בתנור הייתי בטוחה שהכל בסדר, עד שלב הרוטב – כששמתי את הקציצות אחרי מעט זמן בישול הכל התפרק.. 🙁
היי, באמת לא ברור – לפעמים יש הבדלים בין סוגי טופו או בצל, עקרונית אם זה מה שקרה בפעם הבאה פשוט להוסיף עוד פירורי לחם ולאפות קצת יותר זמן. אין סיבה שלא יצליחו! בהצלחה 🙂
מה אומר,
הכנתי את הקציצות חריימה והן לא שרדו עד לרוטב…
יצא כל כך טעים שאפילו אמא שלי אמרה שיצא ממש מעט וליום שישי נכין מקילו טופו 😯
האם הקציצות, ללא הרוטב יכולות להשמר בהקפאה ?
איזה יופי! לדעתי הקפאה תעבוד, אבל לא ניסיתי. רק תוודאי שהן קרות לגמרי לפני שאת מכניסה לקופסא
הכנתי את הקציצות והן יצאו טפלות בטעם. מדוע? מה לעשות?
היי, באמת קשה לומר, אבל זה נשמע לי עניין של טעם ותיבול – אז פשוט לתבל יותר דומיננטי אם את אוהבת. אפשר גם להוסיף יותר עשבי תיבול. הטעם הסופי הוא תוצאה של השילוב בין הקציצות לרוטב, כך שהקציצות בלעדיו אולי יכולות להתקבל מעט תפלות.
הקציצות האלו נכנסו לתפריט הקבוע אצלנו בבית. לאחר התנסות ארוכה יש לי שני טיפים חשובים לתרום:
1. כאשר טוחנים את הטופו במעבד המזון כדאי להוסיף רוטב סויה (במקום מים) עד שנעשה כמו טחינה. במקרה כזה אפשר לוותר על המלח בתיבול.
2. ניתן לוותר על בישול הקציצות ברוטב, ופשוט להגיש אותן עם רוטב מלמעלה (כל רוטב על בסיס ירקות ועגבניות מתאים כאן, מתובל היטב כמובן). יוצא פשוט יותר, ללא סכנה שהקציצות תתפרקנה, וטעים לא פחות.
בתיאבון!!!
תודה!
האמת? מאכזב \:
הרוטב יצא טעים – אבל זה כמו כל רוטב של דגים..
הקציצות ממש חסרות טעם!
עשיתי הכל לפי המתכון, ואפילו הוספתי עוד קצת שום, כמון ופפריקה לקציצות..
טעם של טופו נטו..
היי דניאל, מוזר! זה אחד המתכונים הכי מצליחים בבלוג שהמון אנשים הכינו, גם אני.. אין לי הסבר לזה, מצטערת שלא אהבת.
עשיתי את הקציצות ויצא מאד טעים.השתמשתי בטופו קדיתא ולדעתי זה חשוב שהטופו יהיה רך ולא קפיצי כזה.
הטופו שלהם מעולה! וגם המתכון מעולה.תודה
החריימה טופו יצא מעולה! החסרון היחיד שיוצאת כמות קטנה… תודה רבה!
הי אורי בנוגע לקציצות (: אם יש לי רק בלנדר מוט זה בסדר לטחון בו או שעדיף להשתמש בפומפיה? תודה מראש!
היי, עדיף בלנדר מוט, צריכה להתקבל תערובת חלקה, ממש משחתית.
מתכון מעולה! הכנתי פעמיים בגרסאות נטולות גלוטן ויצא נהדר:
בפעם הראשונה החלפתי את פירורי הלחם בקמח טפיוקה, הוספתי כפית קסטן גאם ואפיתי 10 דקות נוספות בתנור במצב טורבו כדי למצק יותר את הקציצות, עדיין התפרקו מעט בבישול (החלק הארי נשאר שלם).
בפעם השניה החלפתי את הקציצות בקוביות טופו יצא מעולה ומן הסתם לא התפרק.
בשתי הפעמים הוספתי ככוס גרגירי חומוס קפוא (מופשר 🙂 )
הקציצות יצאו מושלמות. תודה!!
<3
אורי היקרה,
אני עוקבת בדריכות אחר הבלוג שלך והכנתי ממנו מטעמים רבים, שאף הקרניבורים שבין בני הבית התלהבו (זה תמיד מדד טוב). את הקציצות הכנתי מספר פעמים ובכל פעם הן מדהימות וטעימות מחדש. יום אחד המטפלת של התאומות אמרה שיצאו לי קציצות עוף מדהימות – היסברתי לה שאין ולו רבע חיה בקציצות והיא פשוט נידהמה.
לכבוד חג הפסח אני חוזרת לבלוג לחפש השראה והפעם אני מוצאת אותה בדמות המתכון דלעת וקינוח הגלידה (שניהם ינוסו בקרוב).
לגבי הגלידה, יש לי מכונת גלידה (שעדיין לא נעשה בה שימוש) ואני תוהה מתי להכניס אליה את התערובת. אם תוכלי להסביר אודה לך מאוד.
יישר כח על כל הפעילות והכתבות המקסימות שלך.
תודה ענקית מכל בני הבית.
תודה רבה! איזה כיף לשמוע 🙂 לגבי הגלידה אני מודה ומתוודה שלא משתמשת במכונה ככה שאין לי הרבה מושג, אני מניחה שאחרי טחינה ראשונה את יכולה להעביר את התערובת למכונה. בהצלחה וחג שמח 🙂
הי אורי
הכנו את החריימה פעמיים והוא יצא מושלם. אני רוצה להכין את זה לליל הסדר, זה יעבוד לדעתך עם קמח מצה במקום פירורי לחם?
אם לא, יש לך רעיון לתחליף אחר לפירורי לחם שהוא כשר לפסח? יש דתיים בארוחה אז אני לא יכולה לעגל פינות
תודה
שירה
איזה כיף! נראה לי שיעבוד עם קמח מצה 🙂 אולי צריך לשחק עם הכמויות קצת (להוסיף) ולהקפיד לאפות מספיק זמן.
תודה, יצא מעולה ובכלל לא התפרק!
שינויים קטנים שעשיתי ונראים לי מומלצים:
* חתכתי את העגבניות יותר קטן, לשמונה פלחים.
* הוספתי רק חצי ליטר מים, וגם ככה הרוטב שהתקבל היה די נוזלי.
* חיכיתי שהרוטב יתקרר קצת, ואז ריסקתי חלק ממנו, וכך קיבלתי רוטב יותר סמיך, לדעתי זה ממש כדאי.
* הכנתי הכל מראש, ורק לקראת ההגשה בישלתי את הקציצות ברוטב.
* את הקציצות אפיתי הרבה יותר זמן, קרוב לחצי שעה, וגם הפכתי באמצע. אני חושבת שזה ממש תלוי בתנור, אני תמיד צריכה לאפות דברים יותר זמן ממה שרשום במתכון.
* לגבי התפרקות הקציצות, נראה לי שעוד משהו שיכול להשפיע זה גודל החיתוך של הבצל והכוסברה. השתדלתי לחתוך אותם ממש קטן. את הכוסברה לקצוץ טוב טוב עם סכין, אפשר גם במעבד מזון.
* השתמשתי בפנקו במקום פירורי לחם רגילים (כי זה מה שהיה לי), אולי כדאי לשים רק שתי כפות כי זה יצא קצת אוורירי מדי לטעמי.
נשמע מעולה ותודה על הטיפים!
בקשר לקציצות חריימה- אם אוסיף ביצה זה יפתור את הבעיה של ההתפרקות באופן מוחלט?
ביצה לא תתאים לדעתי ובכלל, זה לא אוכל.. פירורי לחם ואפייה מלאה יספיקו בשביל שהקציצות יצאו מצוין.
מעבד מזון, זה מיקסר?? ❓
פוד פרוססור, מכשיר עם מיכל רחב וסכין רחבה.
הקציצות של החריימה מאוד טעימות גם בלי הרוטב (אחרי אפייה בלבד)
ולאלו שקצת רגישים לחריף אולי כידאי לשים חצי פלפל חריף ולא אחד שלם כי אני כמעט מתתי;)
מתכון מדהים וטעים,
תודה רבה!!:)
אלה ללא ספק הקציצות עם הכי הרבה פוטנציאל שיצא לי להכין מאז הטבעונות!
כמה דברים שהייתי משנה:
1. זמנים – הזמנים שכתובים לא תואמים את המציאות. האפיה אורכת כ-25 דקות עד שהקציצות מספיק מוצקות כדי שלא יתפרקו ברוטב, זמן הטיגון מעט ארוך יותר מ-10 דקות שכתוב וזמן הבישול של הרוטב ודאי וודאי ארוך יותר מ-20 דקות. יותר לכיוון 35.
2. כמות המים אדירה – חשדתי כשקראתי את המתכון ועוד יותר כששפכתי את המים, ובסוף התחרטתי שלא סמכתי על האינסטינקט שלי והפסקתי לשפוך בחצי. לקח לי שעה לאדות את כל המים העודפים מהסיר. חצי ליטר מים יספיק בהחלט.
3. טעמים – עוד קצת תיבול (יותר פפריקה ברוטב, יותר כוסברה בקציצות) בשילוב עם יותר צמצום הסמכה של הרוטב היו עושים פלאים למאכל הזה.
לסיכום – טעים, יכול להיות מדהים (אחרי שלומדים לעשות) – ובהחלט הולכת לאמץ את המתכון ולעשות בו מעט שיפוצים! כיף!
היי ענבל, תודה על המשוב ושמחה שאהבת את המתכון! לגבי הקציצות – אכן יכולים להיות הבדלים בזמן האפייה, הם יכולים לנבוע מתנורים שונים וגם מטופו שונה.
כרגיל המתכונים שלך מנצחים.
הכנתי את החריימה, יצא מצויין.
ממליצה שהקציצות ישהו זמן ארוך יותר בתנור, בערך רבע שענ נוספת.
תודה רבה,
אילנה
תודה!
תבשיל העדשים נהדר. אבל צריך הרבה פחות מים, משהו כמו חצי ליטר.
עשיתי את הקציצות ויצאו מעולות וטעימות, צריך לתת לקציצות זמן בתנור ולבדוק עד שהם מאוד יציבות ושזופות ואז להוציא אותן , לא להתייחס לזמן.
שלום אורי.
הכנתי.
מעולים.
נגמרים מהר מדי.
הקציצות לא התפרקו.(כ"כ חששתי מזה)
נעזרתי בהערות הגולשים:
– 1/2 שעה קציצות בתנור.
– 1/2 ליטר מים.
– בנוסף: השארתי את הטופו כשעה במקרר להתמצקות.
תודה לך.
שאלה:
כיצד הופכים את הרוטב ליותר סמיך:
בשלתי בדיוק לפי זמני המתכון, אך רוטב נוזלי ולא סמיך.
היי מיכל, שמחה לשמוע על ההצלחה 🙂 ההסמכה הכי טובה היא פשוט צמצום, לבשל יותר זמן מעל להבה קצת יותר גבוהה (לא לשרוף)
הכנתי את הקציצות לפי המתכון, עם שינויים קלים:
אפיתי חצי שעה בתנור,
עשיתי קציצות יחסית גדולות
הקציצות יצאו יציבות ולא התפרקו אבל הן נשארו עם טעם טופו חזק ולא ספגו את טעם הרוטב… לא יודע למה :/
היי, אני מניחה שאם הן היו גדולות למדי בכך טמונה הבעיה. אולי גם לא מספיק מתובלות. אבל נשמע שהכיוון נכון 🙂
הכנתי אתמול את החריימה. מ ע ל ף!!! במקום פירורי לחם הוספתי קמח אורז באותו יחס. הסיר חוסל עד הערב.
כל כך טעים. תודה רבה
וגם שכחתי לציין שהוספתי רק חצי מכמות המים (כשאמא שלי הייתה מכינה את הדג החריף שלה היא לא הייתה מוסיפה מים בכלל אלא מסתמכת על המים מהעגבניות). כמובן שאפשר להתפרע ולהוסיף פולי פול או גרגירי חומוס.
המתכון הזה פצצה כל כך מרוצה שסוף שסוף מצאתי תחליף שעולה על המקור לטעמי.
תודה
הכנתי את המתכון לארוחת ערב החג ויצא מעולה!!! יישמתי את הטיפים שהוזכרו כאן בתגובות, אפיתי את הקציצות חצי שעה במקום 15 דק׳ והן נשארו שלמות ויפות בבישול, חיזקתי מעט את התיבול של הקציצות, הסמכתי את התערובת עם קמח חומוס ולרוטב הוספתי פלפל צ׳ומה, יצא פשוט מצויין ולהפתעתי ממש לא הרגישו את הטעם של הטופו!
תודה רבה על מתכון נהדר!
אני מתאר לי שהרבה אנשים יצקצקו.הכנתי את קציצות הטופו לערב ראש השנה
אבל טיגנתי את קציצות הטופו בשמן זית ואחר כך הספגתי את שאריות השמן בצלחת עם נייר סופג
הקציצות יצאו פריכות מבחוץ רכות ועסיסיות בתוכן והכי חשוב יציבות ולא נוטות להתפרק
התבשיל היה מצוין וזכה למחמאות גם מאורחים לא טבעונים
תודה אורי
אהלן אורי
הקציצות טופו מעעעעלפות!##
האם אפשר במקום טופו, לשים צשהו אחר, לדוגמא, סייטן???
תודה רבה!
יקי!
אהלן אורי
הקציצות מעלפות!! תודה רבה!!
האם ניתן להחליף הטופו בסווטן או משהו אחר??
תודה
תיקון סייטן
אני לא חושבת.. התוצאה תהיה שונה לגמרי. הטופו נהדר, למה לא להשתמש בו?
הקציצות התפרקו ורק אחרי שגמרתי לבשל קראתי בתגובות לא להשתמש בטופו משי רך. צריך להדגיש זאת בגוף המתכון!
היי יעל, מצטערת שנחלת אכזבה.. לדעתי המתכון הזה פורסם עוד לפני שטופו משי היה נפוץ בישראל. בכל מקרה עשי לך כלל – איפה שלא כתוב במתכון טופו משי, זה סימן שמדובר בטופו רגיל, קשה. טופו משי הוא היוצא מהכלל ומתאים לכמות קטנה של מתכונים.
יצא נהדר! מתכון נפלא.
(והאתר עובד יופי, לא יודע מה היה אתמול, אוליי הבעייה היתה אצלי)
היי אורי, תודה על המתכון – הכנתי את החריימה כחלק מאתגר 22 ורציתי לחלוק כמה רשמים (אחרי שקראתי הרבה מאוד תגובות כאן 🙂 ) –
1. הוספתי בערך רבע כוס מים למעבד המזון כשטחנתי את הטופו, ו-'הרגשתי' שהעיסה הסופית יצאה קצת נוזלית מדי אז הוספתי עוד קצת פירורי לחם – תודה על הטיפ!
2. 20 דקות בתנור לא היו מספיקות – לא ממש ידעתי מה המרקם שנחשב לטוב כשהן יצאו מהתנור. בסוף סיימתי עם בערך 35 דקות אפייה, כשאפשר להגיד שהקציצות (שהחזיקו מעמד בגבורה ברוטב, אגב) היו במרקם של מרשמלו חרוך – פריכות מבחוץ ויציבות, רכות מבפנים ונעימות.
3. הרוטב היה מאוד ארומטי וטעים, אבל באמת כמות המים הייתה גדולה; במקרה הזה אני חושב שיש מקום או לצמצם את הכמות, או להאריך את הבישול על האש הקטנה כדי לצמצם אותו. המשכתי עוד 30 דקות על האש הקטנה מעבר למה שהומלץ ויצא מצוין.
4. הדבר היחיד שלא פתרתי – כשמבשלים את העגבניות ברוטב, הקליפות נפרדות ועלולות להפריע לחלק מהטועמים. חשבתי להציע לנסות אולי עגבניות קלופות שלמות כדי להימנע מזה.
תודה רבה שוב!
היי, תודה על המשוב!
אני לא הוספתי מים לטופו בכלל וזה יוצא נהדר ככה. אני מכינה אותן לפעמים עם קמח עדשים שיותר "תופס" וגם ללא גלוטן (מי אמר פסח – זה תחליף קניידלך מושלם להכין את הקציצות בצורת כדורים ולהוסיף למרק).
כנראה שזה תלוי גם בחום התנור – אצלי 20 דקות היו מעל הראש. מסכימה שאפשר לצמצם את כמות המים, אם כי כשמבשלים את הרוטב על להבה גדולה עם מכסה פתוח הוא מצטמצם.
אכן אם קליפות העגבניות מפריעות (לי האמת שלא) אז אפשר לחרוץ בתחתית שלהן צלב קטן בסכין חדה, לחלוט אותן לחצי דקה במים רותחים ולקלוף בקלות. שוב תודה 🙂
היי!
הכנתי היום, לאחר שהבנזוג התגעגע לחריימה (אני אפעם לא אכלתי.. ?).
יצא מעולה!
תודה רבה! 🙂
הי,
חושבת להוסיף אצות לקציצות.
איזה מומלץ?
איך מוסיפים?
וכמה….?
רוב תודות
היי בולי, אפשר להוסיף 1-2 דפי אצות נורי (כמו של סושי) או חופן אצות ווקאמה יבשות ולטחון יחד עם הטופו או לקצוץ ולהוסיף לתערובת של הקציצות.
קודם תודה! מכינה את החריימה המון והקרניבורים טורפים. עכשיו צריכה גרסה כשרה לפסח… האם יעבוד עם קמח מצה במקום פרורי לחם?
בהחלט וגם קמח עדשים כתומות יעבוד.
ברור שצריך להוסיף אצות וואקמה בנדיבות כדי לתת טעם ימי..
אם רוצים, ממש לא חייבים 🙂
יש סיבה לכל כך הרבה שמן במתכון? אפשר בלי?
היי מאיה, אפשר להפחית כמויות אבל לא הייתי מוותרת עליו לחלוטין.
כמה קציצות זה מנה? כמה קציצות יוצאות מ 300 גרם טופו?
היי ורד, זה תלוי כמובן בגודל של הקציצות.. מנה בדרכ תהיה 3-4 כדורים.
יצא משגע, טעים כל כך!
הכנתי עם טופו משק גאיה ולא התפרק בכלל.
תודה רבה
איזה כיף! לא מכירה את הטופו הזה
אם לא אוכלים לחם מה להוסיף? וכמה?
היי אילה, אפשר להוסיף קמח עדשים או קמח חומוס למשל.
הדבר הכי טעים שאכלתי ! אפילו הבן הטבעוני שלי בן שנתיים טרף אותם 🙂 אני כבר מכינה פעם שנייה השבוע לחג השני, תודה !
תענוג אמיתי <3
בתור טבעונית צעירה, התאהבתי במתכון!! הטעמים מושלמים רק שהקציצות התפרקו לי (עשיתי פעמים). אז בפעם השלישית עשיתי שדרוג… מלאתי עגבניות במילוי ובישלתי ברוטב. יצא מושלם!!
יאאאא איזה רעיון מצוין!! התפרקות יכולה לקרות לדעתי משתי סיבות – או שלא טחנת מספיק לקרם ממש סמיך וחלק, או שלא אפית מספיק. גם תוספת של פירורי לחם/קמח עדשים אם צריך יכולה להועיל ליציבות, כי יש הבדלים בין סוגי טופו ובין תנורים.
זה יצא סוף!! יפה ואסטתי והלא טבעונים בבית התלבשו לי על הסיר!! איזה כיף
נהדר!!
תודה לך אורי על המתכון! יצא מצוין!!! כולם נהנו מהמנה הטעימה, הוספתי גרגירי חומוס מבושלים לרוטב 🙂
איזה תענוג!!
בא לי לנסות!! אבל את חושבת שזה יעבוד עם טופו שיצא מהקפאה? יש לי טופו בזיליקום בפריזר שיכולה להפשיר במהלך היום במקרר.. יתאים פה?
היי, לא רואה סיבה שלא, אבל הטעם כמובן יהיה שונה.
היוש!
שאלה חשובה – אם אני מניחה את הקציצות יחד עם הרוטב (בקופסה ושמה במקרר יום-יומיים) הן ישארו יציבות ברוטב? או כדאי לשמור אותן בנפרד מהרוטב? לא מכינה אותן לעצמי ולכן תוהה אם זה יעבוד. תודה! <3
אפשר לשמור יחד אבל תכלס עדיף בנפרד אם רוצים שיהיו יפות ולסיים את הבישול לפני ההגשה <3
הי, האם אפשר להכין את הקינוח עם דפי אורז מקום סיגרים? שיהיה כשר לפסח..
תודה!
תכלס כן 🙂