עוגת ביסקוויטים גבינה של פעם
של פעם – כי זאת ללא ספק אחת מעוגות הבית הנוסטלגיות של רוב הישראלים, אם לא כולם. והיום – אני מכינה אותה כמובן בגרסה טבעונית וכל כך טעימה, שגם ילדים וגם מבוגרים פשוט יטרפו
חדש! סדנת בישול ביתי טעים מהצומח ב-149 ש"ח במקום 199 ש"ח עם קוד קופון foody50
כבר הרבה זמן שאני מתכננת להכין עוגת ביסקוויטים. אישית אני משתדלת להימנע בכלל ממתוקים, בטח כאלה שכוללים הרבה סוכר ורכיבים מעובדים, אבל לחץ לא מתון שלכם (כן, כן, אתם מבקשים ואני מכינה!) גרם לזה שהעוגה הישראלית המיתולוגית נכנסה לרשימת המשימות שלי. התכוונתי לנצל את ימי הקורונה, שפינו יותר זמן מהרגיל לפיתוח מתכונים ואורן אפילו נשלח לחזית המכולת כדי להביא את המצרכים – אבל לא כל החומרים היו זמינים וכך הוא חיסל את הביסקוויטים ואתם נשארתם בלי מתכון.
עוגות ביסקוויטים בכל מקום
עד אתמול. אי אפשר היה לעמוד בשטף הפרסומים של עוגות ביסקוויטים מכל הסוגים והמינים, שהציפו את הרשת בעקבות המתכון המצולם שפרסמה שרה נתניהו בעמוד האינסטגרם שלה. ללא ספק היו הרבה בעיות בסרטון הזה, כמו למשל לדאוג לדרגש שיציב את מי שמצטלם בגובה הגיוני ביחס לשולחן, בחיי שגם אני לא הייתי מצליחה לטרוף את התערובת הזו ככה! מכיוון שזה מתכון כל כך מוכר בכל בית, רוב מי שראו את הסרטון של אשת ראש הממשלה מצאו בו לא מעט כשלים וכנהוג בימים אלה, לא הפסיקו לכתוב עליהם כל היום בכל מקום.
חוץ מהבעיה המרכזית במתכון של שרה, עליה כמעט אף אחד לא דיבר – בעיה כל כך ברורה, שמגלים אותה בשנייה הראשונה, עוד לפני ששרה מתחילה להכין את העוגה. איך זה יכול להיות שבעולם שלנו, שסובל בימים האלה מכל כך הרבה בעיות – מבריאות בסכנה וממערכת אקולוגית קורסת – יש עדיין מי שחושבים שלהשתמש במוצרים שעשויים מחלב פרות זה לגיטימי? למה בכלל להשתמש בהם כשהיום יש שפע אדיר של מוצרים מהצומח, שמצמצמים את הפגיעה בבריאות שלנו (נסו להתנזר מחלב פרה למשך שבועיים ותרגישו לבד את ההבדל הדרמטי) ואת הפגיעה בסביבה (ידעתם שכדי לייצר ליטר אחד של חלב פרות צריך 1000 ליטר מים?? כן, רק בשביל העוגה של שרה בוזבזו 1000 ליטר מים. בלתי נתפס. ולא הזכרנו את זיהום הקרקעות והמים, את פליטת גזי החממה של בעלי החיים, את ניצול הקרקעות המעוות כדי לגדל מזון לבעלי החיים ועוד ועוד).
ואף אחד גם לא הזכיר את העובדה הפעוטה שהחלב הזה, שניגר בסרטון על פני הביסקוויטים, הוא בעצם חלב אם של יצור חי ונושם. עגל בן יומו, שבמקרה הטוב יבלה עם אמא שלו חצי שעה לפני שייפרד ממנה לעולמים, בלי שיורשה לינוק ממנה אפילו פעם אחת ויישלח לשחיטה. והכל כי אנחנו צריכים את החלב הזה בשביל עוגת ביסקוויטים! תראו את היצור המתוק הזה, שצילמנו ברפת בצפון ממש איך שהוא נולד – אני לא רואה סיבה בעולם שהוא יסבול בגלל העוגה שלנו.
אז הנה, כל מה שהיה חסר לי זה עוד פוש קטן משרה נתניהו כדי להכין עוגת ביסקוויטים מהזן הביתי, הפשוט והקלאסי, רק בלי טיפת חלב פרה. היא יצאה קרמית ועשירה וטעימה ומפנקת, כזאת שגם ילדים וגם מבוגרים יחסלו מהתבנית עם כפית עוד לפני שתספיקו לחתוך פרוסה. לא מאמינים?? נסו בעצמכם.
עוד מתכונים מתוקים נפלאים:
חטיף שוקולד עם קוקוס וקרמל בוטנים
רוגעלך רכים ועסיסיים
עוגת וניל ואוכמניות
עוגת ביסקוויטים טבעונית
אני לא משתמשת באינסטנט פודינג ולכן הכנתי פודינג אמיתי (אפשר גם עם מקל וניל אמיתי, אני הסתפקתי במחית) והטכניקה אולי מעט שונה ממה שרגילים עם מוצרי חלב – אבל זה ממש ממש שווה את התוצאה. אני ממליצה בחום להשתמש במשקל! תודה גדולה ליותם סואץ ולקונדיטורית המוכשרת טל האוזן על הסיוע בפיתוח המתכון. ראו הערות וגיוונים בסוף המתכון.
אל תשכחו להעלות תמונות של העוגה בקהילה של טבעוניות נהנות יותר!
חומרים לתבנית פיירקס 35X22 ס"מ
לביסקוויטים:
כ-400 גרם ביסקוויטים
3/4 כוס חלב צמחי (אני השתמשתי בסויה ללא תוספת סוכר)
1 כף אבקת קפה נמס מעורבבת ב-2 כפות מים רותחים
לפודינג:
2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר
1/2 כוס (60 גרם) קורנפלור מנופה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב צמחי (אני השתמשתי בסויה ללא תוספת סוכר)
ועוד
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב צמחי (אני השתמשתי בסויה ללא תוספת סוכר)
1 כף מחית או 2 כפות תמצית וניל
1 כף גדושה (60 גרם) חמאה טבעונית רכה או 3 כפות (45 מ"ל) שמן צמחי
לקרם:
500 מ"ל קרם קוקוס לפחות 18% שומן – רצוי טבעי בקרטון, של Aroy-D אחרי 24 שעות במקרר
2 גביעים (500 גרם) גבינת סויה בטעם טבעי 9% שומן
1 כפית מחית או 1 כף תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת (לא חובה, אני לא הוספתי)
לציפוי שוקולד (לא חובה):
150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
3/4 כוס (180 מ"ל) קרם קוקוס
+ מתחילים בהכנת הפודינג: מניחים בקערה סוכר וקורנפלור (רצוי לנפות אותו למניעת גושים), יוצקים פנימה 1/2 כוס חלב וטורפים לתערובת אחידה.
+ יוצקים את יתרת החלב (1/2 1 כוסות) לסיר בגודל בינוני, מוסיפים וניל ומביאים לרתיחה. כשהחלב רותח, מוסיפים את תערובת הסוכר והקורנפלור וטורפים במטרפה תוך כדי בישול, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה.
+ מסירים מהאש, מוסיפים חמאה טבעונית או שמן וטורפים היטב. משטחים את הפודינג בתבנית שטוחה ומניחים עליו ניילון נצמד (ממש על פני הפודינג), למניעת היווצרות קרום. מכניסים למקפיא עד שהפודינג קר לגמרי, לי זה לקח בערך שעה.
+ מעבירים את הפודינג הקר שהתמצק למעבד מזון (אפשר לטחון גם עם בלנדר מוט) וטוחנים לקבלת קרם חלק. מוסיפים את גבינת הסויה, תמצית וניל ואם רוצים קליפת לימון, וממשיכים לטחון לקרם אחיד. מעבירים את הקרם לקערה.
+ מוציאים את קרם הקוקוס הקר מהמקרר ומקציפים במהירות גבוהה לקצפת יציבה (לא צריך להפריד בין השומן לנוזלים, מקציפים הכל יחד). מקפלים את הקצפת לקרם הגבינה בתנועות קיפול עדינות לקבלת תערובת אוורירית ורכה.
+ מרכיבים את העוגה: מערבבים בצלחת עמוקה חלב וקפה נמס, טובלים כל ביסקווטים לרגע קצר ומסדרים בצפיפות על תחתית התבנית – אם צריך להשלים שטחים ריקים, שוברים את הביסקוויטים לגודל המתאים. משטחים על הביסקוויטים שליש מהקרם ומסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים. ממשיכים כך ומסיימים בשכבה שלישית של קרם. משטחים ומכניסים למקפיא להתייצבות, למשך שעה.
+ אם רוצים מכינים ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקערית חסינת חום ומביאים את קרם הקוקוס לרתיחה קלה. יוצקים את הקרם החם על השוקולד ומשהים למשך דקה. טורפים לקרם חלק ומניחים להתמצק מעט ולהתקרר לחלוטין לטמפרטורת החדר.
+ מוציאים את העוגה מהמקפיא ומצפים בקרם השוקולד שהתקרר. משטחים יפה ומחזירים למקפיא ל 2-3 שעות נוספות לפני ההגשה. אפשר לשמור את העוגה במקפיא ולהוציא 10 דקות לפני ההגשה או להעביר למקרר למרקם יותר קרמי.
הערות וגיוונים:
טעם הוניל עדין יותר מטעמו של פודינג אינסטנט וטוב שכך!
מתיקות העוגה עדינה – אם אתם אוהבים מתוק יותר, אפשר להוסיף 1/2 כוס אבקת סוכר בהקצפת הקוקוס.
אפשר להשתמש בביסקוויטים קלאסיים (פתי-בר) או מקמח מלא/כוסמין או אפילו להכין בעצמכם.
לא מכירה דרך להכין את העוגה הזו בלי קוקוס בכלל – אלא אם אתם משתמשים בשמנת צמחית (אני לא משתמשת).
אני השתמשתי בחמאה של VEGA אבל אפשר כאמור להשתמש בשמן ואם אתם משתמשים, גם מחמאה תעבוד (אני לא ממליצה).
אני הוספתי שבבי שוקולד מגולפים בקולפן (טיפ לשרה!), ממליצה לקשט בהם את העוגה אם אתם לא מכינים ציפוי.
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם! זה כדאי 🙂
תגיות: שרה נתניהו, איך מכינים עוגת ביסקוויטים, עוגת ביסקוויטים, עוגת ביסקוויטים טבעונית, עוגת ביסקוויטים פרווה, מתכונים מובילים, שוקולד, קוקוס, גבינה טבעונית
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
סקרנית לדעת למה את לא משתמשת בשמנת צמחית:)
זה שווה ערך בעיני למרגרינה, הן מבחינה קולינארית והן מבחינה בריאותית, למרות שאני מודה שזה יכול להיות טעים. מעדיפה להימנע!
יש טעם חזק של קוקוס לעוגה?
לטעמי לא אלא אם את רגישה לטעמו במיוחד.
יצא ממש טעים! אפילו הילדים הבררנים שלי התלהבו😋
ישששששששששששש!!
נראית נהדר! מתכוונת לנסות.
האם במקום גבינת סויה תתאים גבינת שקדים?
לתחושתי היא לא תהיה חלקה מספיק וגם הרבה יותר כבדה.. אבל טעים זה יהיה 🙂
אם יש לי רק חבילה אחת של גבינת סויה, לשים יותר מהקרם קוקום?
המממ לא בטוחה, כי הגבינה הרבה יותר יציבה מהקצפת ואחרת אני לא בטוחה שהעוגה תצא יציבה מספיק. אז כדאי להקפיא אותה היטב.
היי אורי אשמח לדעת אם יש תחליף לגבינת סויה?
היי גאיה, בעקרון צריך איזו שהיא גבינה כי זו עוגת גבינה. אני לא ממליצה על קשיו/שקדים מכיוון שלרוב הן יהיו כבדות יותר ובמרקם פחות חלק. עקרונית אפשר להכין את העוגה הזו גם בגרסה ללא גבינה בכלל ולהגדיל את כמויות הפודינג והקצפת.
תודה ! לגבי הקרם קוקוס, לא שמתי אותו בקירור מאתמול ואני צריכה את העוגה להיום בערב.. האם הוא יכול להיות רק בהקפאה בכדי לזרז ? או כמה זמן בהקפאה וכמה במקרר ? 🙁
היי גאיה, סליחה התגובה שלך התפספסה כנראה!! מצטערת.. הסתדרת?
הי! מתכוונת לנסות מחר בבוקר את המתכון. שאלתי היא: איך ההכנה נראית אם אני רוצה להשתמש באינסטנט פודינג?
והאם אפשר לערבב ולהקציף את האבקת פודינג ביחד עם הקרם קוקוס והחלב סויה?
היי, אני לא בטוחה האמת כי אני לא עובדת עם אינסטנט פודינג בכלל! מציעה לראות איך זה עובד במתכונים אחרים וללכת לפי זה.
אני גם תוהה לגבי הקצפת מקרם הקוקוס.
אחרי השהיה במקרר הוא בדכ נפרד לנוזל הממש דליל
לנוזל פחות דליל
ולשומן המוצק יותר.
לא להפטר מכלום? פשוט להקציף הכל?
היי יעל, נכון מאד! כשהקרם קר ממש, למרות ההיפרדות זה עובד! לפחות עם הקרם של ארוי-די שהוא טבעי לגמרי ועתיר שומן (כמו שצריך להיות קרם קוקוס, מינימום 18 אחוז).
זו אחת העוגות האהובות עלי.
מאד שמחתי לפגוש מתכון שהוא ללא שמנת צמחית.
ולעשות את הנסיון עם הפודינג בא לי 🙂
נראה לי שלא אתאפק ואכין בסופש הקרוב
המון תודה.
מעולה!! מחכה לשמוע איך יצא
היי אורי , איזה גבינה 9% את משתמשת , עדיין לא מצאתי גבינה רכה שהתחברתי אליה
היי, השתמשתי בגבינה של תנובה אלטרנטיב, היא ממש מוצלחת למתכון הזה.
שלו אורי,
קניתי את הספר שלך כי יש לי בן טבעוני. הכל נראה נפלא וטעים אבל יש לך בכל מתכון (כמעט) המון מרכיבים, והרבה שלבים…. מאוד קשה לעבוד כך.. (אגב, אני כל הזמן צריכה לבשל הכל "כפול" לטיבעוני ולשאר בני המשפחה – לא פשוט לעמוד לפני ארוחת שישי 6 שעות במטבח….) אשמח לראות מתכונים "פשוטים" יותר…. אפילו עוגת הביסקוויטים הזאת – וואי וואי… המון עבודה (שלא לדבר על קניות "מיוחדות" של דברים שלא נמצאים בכל סופר).
תודה בכל מקרה על ההשקעה שלך
היי חנה, תודה רבה על המשוב. יש לי מתכונים פשוטים יותר ומורכבים יותר – גם בספר ממש לא כל המתכונים מסובכים. אני לא מוותר על הגעה לטעמים ולמרקמים מדוייקים ולכן חשוב לי לתת את כל התהליך. במקרה של העוגה הזאת מכיוון שאצלי אין שמנת צמחית ואינסטנט פודינג התהליך קצת יותר מורכב, אבל בעיני שווה את התוצאה. יש ברשת מתכונים פשוטים לעוגת ביסקוויטים טבעונית, חפשי! מקווה שיהיו לי יותר מתכונים פשוטים עבורך, הנה תראי את המתכון הזה למשל https://vegansontop.co.il/zucchini-corn-patties/ או את זה https://vegansontop.co.il/gluten-free-vegan-pancakes/ בהצלחה!!
לגבי הכנת עוגת הביסקוויטים כשמכינים את הפודינג אז הכל נעשה קל ופחות מורכב
עשיתי לפי ההוראות וכשאני חושב על התהליך אולי היה אפשר לפשט את התהליך ( גם פחות כלים) אם אתחיל– בסיר קטן בו אערבב בעזרת מטרפה כוס חלב צמחי פלוס חצי כוס קורנפלור ותמצית הווניל , לטרוף ולהמשיך לטרוף ולערבב בעת החימום על הגז- עד להיווצרות מרקם סמיך- הוספתי כף ממרח שקדים במקום חמאה טבעונית שלא הייתה לי בבית.
אחרי הכנת הפודינג שהונח במקרר במקרר – ערבבתי אותו היטב עם הגבינות הטבעוניות בעזרת בלנדר מוט והטעם היה טעים ועדין.. בחרתי לוותר על קרם קוקוס . את הפודינג מרחתי על שכבות הביסקוויטים ושמתי בהקפאה להתייצבות למשך כשעה.
לסיום חצי כוס חלב בפינג'אן על הגז והוספת שברי שוקולד מריר- להוריד בזמן ולהיות ליד- ולהטריף במטרפה. כשמתקרר מניחים על העוגה שהייתה בהקפאה להתייצבות ושוב מחזירים למקרר להתייצבות השוקולד
תודה רבה על המשוב יוסי – נשמע לי שזה בעיקר חסך את הקצפת הקוקוס 🙂 בכל מקרה נשמע טוב!
הי אורי,
נראה מתכון מעולה! החברים כבר מצפים 🙂
שאלה קטנה בענייני הקצפה – אין לי מיקסר או משהו בסגנון. האם זה יעבוד בהקצפה ידנית פשוטה? יש טיפים?
תודה!
היי רוני, תודה! לצערי אם לא תקציפי במקצפה חשמלית אני חוששת שהקצפת לא תהיה מספיק יציבה.. אולי תצליחי עם בלנדר מוט, אני לא מתחייבת 🙂
היי אורי,
"1 כף קפה נמס מעורבבת ב-2 כפות מים רותחים" – הכוונה היא לכף אבקת קפה נמס, נכון?
צודקת! אדייק את זה
וואו איזו עוגה טעימה בטירוף!!! שאפו
יוווו תודה רבה!!
היי אורי, 3 שכבות של ביסקוויטים ו-3 שכבות של קרם, נכון?
בדיוק 🙂
מה זה שמן צמחי?
כל שמן שמוכרים בסופר?
היי חן, בדיוק – מלבד שמן זית. הכוונה לשמן חמניות, שמן זרעי ענבים וכדומה
היי, הכנתי וזה עכשיו מתקרר ונראה מעולה! רק לא הבנתי איפה בדיוק מכניסים את תמצית הווניל וגרידת הלימון שרשומים תחת הקרם? אני מניחה שמוסיפים לקרם הקוקוס? לפני או אחרי הקצפה? אולי פספסתי אבל לא מצאתי התייחסות למרכיבים האלה.
אשמח להבהרה, תודה!
צודקת, פספסתי!! הוספתי לגבינה בשלב הטחינה עם הפודינג. מקווה שיצא טעים בכל מקרה!!
היי אורי,
אפשר בבקשה צילום של גבינה אלטרנטיב של תנובה וצילום של חמאה VEGA?
תודה !
הגבינה אלטרנטיב נמצאת באתר תנובה ואת החמאה של וגה ראיתי שמצאת 🙂
שלום שכזה אולי שאלת קיטבג אך בכל זאת אשאל קרם קוקוס האם יש אפשרות אחרת עם קוקוס אני גרה באזור שאני יודעת שיפתיע כדאי להשיג חוצרים אלו זה כמו לשאוב מים מהסלע מודעת לכך שקרם הקוקוס הוא מרכיב עיקרי בעוגה יום קריר
חייבת לתת מחמאה!!! הבת שלי ( בת 8) רגישה למוצרי חלב, גלוטן, ביצים ועוד.. השבוע ערכנו בר מצווה לבן והזמנו קייטרינג. בשביל שיהיה לבת שלי משהו מתוק לאכול הכנתי לה את העוגה הזו עם בסקוויטים ללא גלוטן. את העוגה הגשנו בחתיכות שהיו קצת קפואות (השבוע הכי חם ולוהט בשנה..) כדי שלא יצא מושי.. והתוצאה היתה מושלמת!!!! כל האורחים אהבו את העוגה הזו והעדיפו אותה על פני העוגות של הקייטרינג ( שהיו מצויינות חייבת לציין גם זאת).
תודה על המתכון המושלם. הבת שלי מודה לך אישית שיכולה להנות מקינוח טעים מבלי שיגידו לה … לא יכולה..
היי מיכל, איזה כיף לשמוע!! כל כך שמחה שיכולתי לשמח ולעזור <3
נכנסתי לאתר במקרה, כדי להכין עוגה טבעונית שחיפשתי , ועד שהגעתי למתכון קראתי את כל מה שרשמת לפני הסרטון , ואז ראיתי את הסרטון – הוא שבר אותי פשוט 💔 !!! תודה על הסרטון שצילמתם !!!
תודה על המתכון שעוד לא הגעתי אליו והוא ניראה מדהים , כי הייתי חייבת להגיב ❤️ נרשמת , עוקבת , שומרת את העמוד וכמובן שאכין לפי המתכון , תודה ענקייייית בטוחה שיצא טעים !
יום נפלא שיהיה ☀️יבוא יום ומקווה מאוד שהוא יהיה נפלא לכולם 🐄🌏👫❤️🙏!
תודה רבה רבה!! איזה כיף לשמוע <3
היי אורי
לגבי ה Aroy D אריזה ירוקה
הוא פחות מ 18% שומן – אז איך נוצר קרם ?
מוכנה לחדד ,? או שבעצם גם זה שבאריזה ירוקה יתאים..
יש לי במזווה 6 יחידות קרטון.. ☺️
תודה
הוא 18.5 אחוזים 🙂
היי, אפשר להשתמש בקמח טפיוקה במקום הקורנפלור?
תודה
היי הדס, אני מאמינה שכן אבל לא בטוחה כי לא ניסיתי
היי אורי, העוגה מושלמת!!
מחפשת בנרות פתרון לקרם בין עוגת שכבות, ובגלל שהקרם הזה כל כך טעים חשבתי עליו. את חושבת שהוא יספיק מבחינת סמיכות? ואם לא, יש לך רעיון איך להפוך אותו ליותר יציב?
היי, תודה! אני מאמינה שיכול לעבוד אבל העוגה הזו מתייצבת בהקפאה ועוגת שכבות לא.. אולי קירור יספיק.
שאלה: יש תחליף לקרם הקוקוס?
היי, שמנת צמחית אבל אני לא משתמשת.
הי אורי,
לגבי החלב הצמחי, האם אפשר להשתמש בחלב צמחי ממותק? כי זה
היי, אפשרי, העוגה לא מתוקה בטירוף.. אבל אפשר גם להפחית בכמות הסוכר.
איזו עוגה מדהימה, תודה! הכנתי אתמול פעם ראשונה, היא היתה טעימה כבר ביום ההכנה אבל כשטעמתי אותה יום אחרי, וואו!!!
(לא היתה לי חמאה של וגה אז השתמשתי בנטורינה, את הקצפת עשיתי מחצי קרם קוקוס וחצי שמנת צמחית)
איזה אושר!!!