קציצות שעועית ודלעת ברוטב ירוקים

17 תגובות לפוסט

  1. אסנת הגיב:

    הי,
    האם לבשל את הדלעת מראש?
    תודה

  2. אבישי הגיב:

    האם אפשר פעם ב…לתת במתכונים תחליפים לרכיבים רבי פחמיימות לטובת הסוכרתיים ? למשל: האם הקמח בקציצות הנ"ל יכול להיות גם קמח שקדים?
    תודה

  3. אילת הגיב:

    תודה על המתכון נשמע טעים.
    אבל אני לא חושבת שאני רוצה לשים את הדלעת שלי במעבד מזון בלי לבשל. זה יהרוס לי את הסכנים ?

    • אורי שביט הגיב:

      מהניסיון שלי, ממש לא, אבל אני כמובן לא יכולה לקחת אחריות ולא מכירה את המעבד או הדלעת שלך 🙂 לדעתי לא אמורה להיות בעיה!

  4. יעל הגיב:

    שלום אורי, זה נראה מעולה אבל אני לא מתחברת לגלטין של הציה. אפשר בלי?

  5. דוד הגיב:

    היי
    לא יודע אם אני פשוט לא מתחבר לטעמים, או שעשיתי משהו לא בסדר. הקציצות יצאו בטעם של דלעת לא מבושלת. לא אכילות לצערי.
    מבחינת המרקם, הכל ממש בסדר. רק עניין הטעם..

    • אורי שביט הגיב:

      היי דוד, באסה לשמוע אבל גם קצת מוזר – דלעת מתבשלת ממש במהירות, כמו שמתבשל נניח גזר מגורר, אז אני לא רואה איך היא לא התבשלה אם עקבת אחרי המתכון. או שהבישול היה קצר מדי (יכולים כמובן להיות הבדלים בחום, בלהבה, בירקות ולכן תמיד טועמים) או שהטחינה היתה גסה מדי והיו חתיכות דלעת גדולות. בכל מקרה, המתכון נוסה פעמים רבות, לא מוצאת בו משהו לא תקין 🙂

  6. מירב הגיב:

    הי, לצערי הקציצות לא יצאו לי יציבות וזה היה ממש עיסה ,אומנם טעימה ומיוחדת כתוספת על אורז, אך לא קציצות..גם הלימוניות הורגשה באופן בולט במיוחד..האם 2 כפות קמח תפוח אדמה זה מספיק? אולי היה צריך להגדיל את הכמות של קמח תפוחי האדמה? ביחס ל800 גרם שעועית ששמתי זה נראה יחסית מעט..והצ'יה לא ייצבה את הקציצות אם זו הייתה המטרה שלה..אולי שמתי יותר מדי מים בסיר? אולי התנור שלי לא אפה את הקציצות מספיק? הוצאתי אותן לאחר יותר זמן ממה שכתוב במתכון (חיכיתי עד לסוג של חריכה/הזהבה שלהן). אולי הייתי צריכה לגלגל לכדור לאחר שיצאו מהתנור ולפני שהוכנסו לסיר? האם צריך לחכות שיתקררו לפני שמכניסים לסיר?

    • אורי שביט הגיב:

      היי מירב, לצערי חומרי גלם מהטבע הם לא "שטאנץ" שיוצא ממפעל ולכן תמיד אני נותנת הערכה ובסוף אנחנו צריכות להרגיש אם התערובת יציבה, אם הקציצה אפויה מספיק וכדומה. כן כתוב שיש לקרר את הקציצות לפני הבישול, הן אמורות להיות יציבות ו"אטומות" אחרי האפייה – את לא אמורה להיות מסוגלת לכדרר אותן.. נשמע שהיו מאד רכות, אז כנראה שיש פה עניין של חום התנור. המתכון בוודאות עובד! לגבי הטעם הלימוני – זה כבר באמת עניין של טעם 🙂

  7. דליה הגיב:

    אורי
    באחד המתכונים סיפרת על משק ששולח סל מוצריי העונה פעם בשבוע.יכולה לתת את מספר הטלפון להזמנות?

    • אורי שביט הגיב:

      היי דליה, סליחה על העיכוב – בגוגל משק אורגני המעפיל או הסל שלנו או שדה ירוק או משק מיכאלי.. עם אלה אני עובדת לאחרונה ומרוצה.

  8. נוי הגיב:

    היי, יצא לי סוף, תודה.

    שינויים:
    *החלפתי את הקמח תפוח אדמה בקמח עדשים (לא הייתי שמה קמח רגיל).
    *650 גרם שועית קפואה- השריה במים פושרים שתי דקות.
    *הוספתי ביחד עם העלים את העלי סלרי
    *במקום לימון כבוש-לימון פרסי שליש כוס
    *את המילית שמתי איזה שעה וחצי-/שעתיים במקרר (כי ככה יצא).
    -הכי חשוב- למי שחושש שיתפרק וגם למי שלא: אני הוספתי בערך חצי כוס קמח קוואקר (אפשר לטחון גם קוואקר). לדעתי אפשר להחליף בקלות גם בקמח חומוס/קמח עדשים.
    -תוך כדי חימום תנור מומלץ לעשות עיגולים
    -תוך כדי אפיה להפוך באמצע
    *200 גרם תרד ולא 150
    *עדיף פחות אפונה לטעמי ויותר פול (עניין של העדפה)

  9. נורית הגיב:

    הקציצות יצאו פיתה והתחברו אחת לשנייה בתנור… מבאס.. הטעם טעים מאוד. השארתי אותם בנפרד מהרוטב ורק בהגשה חיברתי בין השניים

    • אורי שביט הגיב:

      באמת מבאס.. אולי בפעם הבאה להגביר את חום התנור (יש הבדלים בין תנורים) כדי שיקבלו מכת חום חזקה יותר ויתייצבו מהר.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |